Piec w temp 190 st przez 30 min. Następnie odkryć ziemniaki, wstawić brytfankę z golonkami i uruchomić termoobieg. Zapiekać ok 20 min aż do zrumienienia. Podawać z buraczkami lub surówką z kiszonej kapusty
Gotowanie jest łatwepodlewać wodą aż kasza będzie prawie miękka. ok 30 min. Wtedy odparować nieco , wyłączyć ogień i na ok 15 min pozostawić pęczotto pod przykryciem. Podawać posypane natką pietruszki z surówką lub sałatką
Gotowanie jest łatwemasy sojowej, cebulę drobniutko posiekać, dodać jajko i przyprawy, wyrobić masę , uformować 6 kotletów, panierować w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażyć kotleciki na złoty kolor. Podać z surówką
Gotowanie jest łatwefolią aluminiową, obie brytfanki wstawić do piekarnika i piec w 200 st ok 1 godziny. Przed upływem tego czasu odkryć ziemniaki by się przyrumieniły. Do tego dania podałam surówkę z kiszonej kapusty z olejem nierafinowanym
Gotowanie jest łatwełyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego szczypta mięty szczypta bazylii pół łyżeczki słodkiej papryczki 300 g marchewki (drobnej) 2 łyżki miodu 2 łyżki nalewki lub wina na surówkę biała kapusta marchewka cebula cukier sól sok z cytryny oliwa Piersi z kurczaka zamarynować w roztworze przygotowanym z oliwy, octu balsamicznego i przypraw. Marchewki oczyścić i ugotować na półmiękko
Gotowanie jest łatweczasie zdjąć folię, obok wstawić jeszcze dynię hokkaido i piec wszystko jeszcze ok 30- 40 min. pod koniec włączyć termoobieg do lepszego przyrumienienia. Dodatkowo można podać surówkę, Ja zrobiłam z marchewki i pora, z oliwą
Gotowanie jest łatweposypać ponownie przyprawami i na sam wierzch po szczypcie brązowego cukru. Wstawić do piekarnika na 30 min w temp 180 st z termoobiegiem. Ja podałam roladki z soczewicą i surówką
Gotowanie jest łatwePyszne i proste jarskie danie, które doskonale sprawdzi się jako zamiennik mięsnych kotletów. Podałam z sosem pieczeniowym i surówką z kiszonej kapusty. Składniki: 200 g kaszy jęczmiennej perłowej 2 małe cebule 2 jajka 3 łyżki mąki sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Można ją nawet lekko rozgotować. Cebulę siekamy w drobną kostkę i podsmażamy
e-PrzepisyKulinarnepierwotnym zamiarze papiloty miały być umieszczone w piekarniku. Jednak tak przygotowana rybka miło mnie zaskoczyła. Z podanych składników powstały 4 porcje. Danie podałam z ziemniaczkami z wody i bukietem surówek. Proporcja na 4 porcje: - 400 gr ryby ( u mnie filet z pstrąga tęczowego) - 2 średnie marchewki - 1 mała pietruszka - 1 mała cukinia - 4 plastry cytryny - 1/2 pęczka koperku - sól, pieprz
kawawszklanceuzyskania pożądanej miękkości pęczaku. Na koniec dodać łyżkę masła i pieprz. Wyłączyć ogień, przykryć i odstawić na około 5-10 minut. Podawać posypane odłożoną częścią pora w towarzystwie ulubionej surówki. Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklancewolno dusi się w śmietance, dzięki czemu jest soczyste i delikatne. Świetnie komponuje się z białym, lekko schłodzonym półwytrawnym winem. Do dania proponuję Wam: kluski śląskie szybką i lekką surówkę Proporcja na dwie osoby: - 2 pojedyncze filety - 1 duża cebula lub dwie mniejsze - pęczek natki pietruszki -200 ml śmietanki kremówki - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu - sól do smaku - 2 łyżki
kawawszklanceczasie kroję i podaję. Jeżeli lubimy mięso mniej krwiste usmażone filety wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170'C na 7 minut. Do mojej kaczki proponuję podać surówkę z czerwonej kapusty . A może przygotujesz kaczkę w ten sposób . Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklanceŚwietne filety w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych. Wcześniej "zamarynowane" w aromatycznych przyprawach. Doskonałe danie, polecam do tego surówkę z marchwi lub z selera. Doskonale smakują też solo, jako przekąska , lub dodatek na kanapkę w towarzystwie zielonej sałaty i pomidora. 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka (dobra cena i jakość KLIK) 1 jajko + 20 ml wody Przyprawy
Takie tam pichcenieakcji Czas na śliwki Orkiszanka z karmelizowanymi śliwkami autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Ciasto z budyniem, śliwkami i bezą autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Surowka z porow ze sliwkami autorka: karto_flana | blog: Z kartoflanego pola Szybki placek jogurtowy ze sliwkami autorka: karto_flana | blog: Z kartoflanego pola Knedle ze śliwkami w migdałowo-cynamonowej panierce autorka
Weekendy w domu i ogrodziekażdym domu. Dobra szatkownica, nie jest niestety najtańszym kuchennym pomocnikiem , ale z pewnością wartym swojej ceny. Wykorzystacie ją nie tylko podczas przygotowywania chipsów z owoców i warzyw czy robienia surówek. Optymalnym rozwiązaniem jest szatkownica z możliwością regulacji grubości plasterków i z takiej właśnie korzystam. Na mojej "mandolinie" - multiszatkownica Tupperware - kroję m. in. mięso do domowej shoarmy czy wołowiny po chińsku
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata