4 nieduże marchewki 1 czerwona cebula 1 jabłko 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki chrzanu sól pieprz cukier do smaku Marchewki i
Świat Domowej KuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiWykorzystamy bogactwo witamin i minerałów z naszych owoców i warzyw dostępnych w zimie. Składniki: -kilka liści kapusty pekińskiej -marchewka -cebula -seler -por
Maminek kulinarnyNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiCzy wiecie, że kiszona kapusta zawiera więcej witaminy C niż surowa? Poza tym kiszonki są pełne bakterii odpowiedzialnych za dobrą pracę naszych jelit. Warto ją jeść
chwile dla mnieSkładniki: kapusta kiszona marchewka jabłko seler natka pietruszki lub zielony koperek sól, cukier olej Wykonanie: Kapustę szatkujemy. Dodajemy startą na drobnych oczkach marchewkę, kawałeczek selera i
Walijskie PichcenieSkładniki: 1 mała kapusta pekińska, 1 ogórek zielony, 1 puszka kukurydzy, 1/2 białej części pora, 2 łyżki posiekanego koperku, sos: 3 łyżki oliwy z oliwek, 1
Aga w kuchniSkładniki : ogórek pół czerwonej papryki kilka łyżek kukurydzy konserwowej trochę rzezuchy trochę szczypiorku ewentualnie mała cebula ocet jabłkowy lub sok z cytryny olej szczypta soli i
prawdziwe jedzenieSkładniki: pół główki małej białej kapusty, drobno poszatkowanej średniej wielkości marchewka, starta na tarce o grubych oczkach mały por (biała część), pokrojony na półplasterki łyżka koperku
Kulinarny PamiętnikWielowarzywna suróweczka do obiadku. składniki: 1/2 średniej główki kapusty białej 3 średnie marchewki 2 jabłka 4-5 ogórków kiszonych 2 łyżki natki piertuszki do skropienia
Monia miesza i gotujeOkazuje się że z jednego warzywka też można zrobić pyszną suróweczkę do obiadu. Wystarczy tylko główka kapusty i kilka drobnych dodatków. Suróweczka znika bardzo szybko i
Monia miesza i gotujeProsta suróweczka do obiadku z marchewki i jabłka skropiona sporą ilościa soku z pomarańczy. Moc witaminek dla każdego :) składniki: 500 g marchewki 5-6 jabłek 1
Monia miesza i gotujeChińska surówka z białej kapusty i marchewki jest dość łagodna w smaku, nie za kwaśna ani słodka, po prostu przepyszna. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do drugiego dania, do kanapek czy domowych fast-foodów. Po przygotowaniu można ją przechowywać w lodówce przez dwa-trzy tygodnie bez pasteryzacji i sięgać, kiedy tylko ma się na nią ochotę. A ponieważ jest bardzo(...)zimę, można to spokojnie zrobić. Ja wkładam słoiki do zimnego piekarnika i pasteryzuję przez 20 minut od momentu, kiedy nagrzeje się do 120 C. Składniki na chińską surówkę z białej kapusty: mała główka białej kapusty (około 1,5 kg) 2 marchewki (150 g) 1 szklanka octu ryżowego (180 ml) pół szklanki cukru (100 g) 1/2 szklanki oleju roślinnego
e-PrzepisyKulinarneSurówka colesław oryginalny przepis Colesław surówka z młodej kapusty, klasyczny przepis na szybką i łatwą surówkę obiadową. To uniwersalna surówka na obiad z białej kapusty, oraz jako dodatek do hamburgerów czy dań z grilla. Klasyczny Colesław to jedna z najpopularniejszych surówek świata. My Polacy podajemy do obiadu lub dań z grilla, w USA jedzą z nią kanapki. Klasyczny Colesław jest(...)kapusty jest przepyszny, stara kapusta nie odda już tego smaku. Kolesław, salada de repolho, salată de varză, krautsalat i jeszcze kilka innych nazw, A jednak w większości państw nazwa surówki z białej kapusty brzmi tak samo coleslaw. Jedni uważają, że to surówka inni zaś że to sałatka. Zdania co do białej kapusty z majonezem są dość podzielone, jedni ją kochają
Dieta moja pasja