Dzisiaj wracam do klasycznej kuchni, do dania typowego dla polskiej kuchni, przepisu na tak zwaną jarzynkę do mięsa. Buraczek, warzywo, które jest dostępne przez cały rok
Kulinarne przygody GatityNa blogu zrobi się bardziej wiosennie, odchudzę troszkę kuchnię, bo i mnie się to przyda :) Sałatka colesław, czyli jedna z najprostszych surówek z kapusty. Jej nazwa
Kulinarne przygody GatitySeler naciowy do tej pory stanowił dla mnie przekąskę solo zamiast niezdrowych i tłustych zamienników. Podczas rozmowy z koleżanką i wymiany niektórych kulinarnych receptur dostałam przepis
Fabryka pomysłówThe post Sałatka z pieczarkami marynowanymi, kurczakiem i fasolą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojesoli , cukru i pieprzu Rodzynki namoczyć , po 5 -10 min osączyć Wszystkie składniki wymieszać dodać majonez i rodzynki oraz pokrojoną drobno natkę - wymieszać Gotową posypać płatkami migdałowymi Surówka dobra do potraw mięsnych :) Smacznego ! Dynia jest bardzo smaczna . Jej miąższ bogaty jest w wodę i błonnik. Zawiera też enzymy. Jest idealnym połączeniem witamin i składników mineralnych ; miedzi , żelaza
Proste PotrawySkładniki: małe pomidorki koktajlowe czerwone i żółte , mogą być też duże sałata - kilka liści strąk papryki oliwa , sól Przygotowanie : Wszystkie składniki doskonale umyć Sałatę podzielić
Proste PotrawyPrzepis pochodzą z książki M. Tombaka. Surówka jest dość oryginalna w smaku , ma zaskakujące połączenie. Ale pewnie po coś to jest :) Składniki : pęczek rzodkiewek 8 orzechów włoskich oliwa , szczypiorek, szczypta soli. Przygotowanie : Rzodkiewki umyć i dość drobno pokroić , orzechy rozłupać
Proste Potrawymąki w małej ilości wody i wszystko jeszcze raz zagotować- mieszając Danie na tyle proste i szybkie, że warto zrobić (choć może nie wygląda zbyt efektownie ). Do tego surówka i mamy danie obiadowe
Proste Potrawyodcinać po kawałku , rozgnieść na okrągłe, dość cienkie placuszki Smażyć na rozgrzanym oleju zna rumiano z obydwu stron Podawać z cukrem lub śmietaną, można same bez dodatków, a z surówką
Proste Potrawyutrzeć ze solą Dodać do przestudzonej cukini , doprawić pieprzem i odrobiną soku z cytryny - wymieszać Podawać do pieczywa z żółtym serem lub wędliną. Pomysł zaczerpnęłam z pozycji H. Nowak " Surówki , sałatki
Proste PotrawySkładniki : około 1 i 1/2 szklanki startej na grubych oczkach dyni 1 średniej wielkości jabłko 2 - 3 łyżki śmietany ( gęstej ) lub jogurt cukier, sól
Proste Potrawywartość biologiczna ze względu na zawartość biopierwiastków promieniotwórczych ( rubid i cynk). Najlepiej jeść je na surowo." -Apteka natury- J. Górnicka Ja zamieściłam też sposób na przyrządzenie buraczków w wersji -SURÓWKA OCZYSZCZAJĄCA KREW
Proste PotrawySkładniki : podstawowym składnikiem jest marchew- ilość dowolna cukier puder odrobina pieprzu mielonego oliwa lub łyżka majonezu i łyzka jogurtu - zmieszać sok z cytryny Przygotowanie: Umytą marchew
Proste Potrawymasy formujemy kotlety( najlepiej mokrymi rękoma ), obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Są to kotlety proste w wykonaniu, wystarczy do nich podać surówkę i mamy gotowy obiad
Proste Potrawybardzo mokra to lekko odcisnąć Gdyby kapusta była grubo szatkowana to rozdrobnić Dodać 2 łyżeczki miodu i dobrze wymieszać Zmielić kminek i dodać do kapusty- ponownie wymieszać.Wszystko- gotowe. Surówki starczy dla dwóch osób, chyba, że nam zasmakuje i wtedy może braknąć nawet dla jednej :) Przepis znalazłam u M. Tombaka - "Droga do zdrowia
Proste Potrawy