Posypuję solą i pieprzem, panieruję w mące. Wkładam na rozgrzany olej. Smażę na złoty kolor z obu stron na średnim ogniu. Odsączam nadmiar tłuszczu na ręczniku kuchennym. Podaję z surówką. Kilka uwag: wieprzowinę zazwyczaj marynuję na dzień lub dwa przed spożyciem. Nadaje to mięsu miękkość i pełniejszy smak. Poza tym dobra marynata w naturalny sposób konserwuje mięso, więc możemy
prawdziwe jedzenieSkładniki : Mała główka białej kapusty 3 cebule łyżka soli łyżeczka pieprzu 2 listki laurowe szczypta cynamonu lub słodkiej papryki olej Kapustę obieramy z wierzchnich liści, siekamy
prawdziwe jedzeniestartą na tarce kapustę. Dusimy wszystko razem nie dłużej niż kwadrans. Ważna jest konsystencja kapusty i ryżu; mają być ugotowane na chrupko więc nie zbyt długo. Podajemy z surówką z białej kapusty
prawdziwe jedzenieZapraszam na rybkę z frytkami. Proponowana przez mnie wersja jest bezglutenowa, rybę polecam smażyć tylko w przyprawach (bez panierki z mąki i jaj). Podajemy z sałatą i surówkami. Składniki: pstrąg tęczowy lub okoń ziemniaki na frytki olej sok z cytryny przyprawy Umytą, wypatroszoną rybę pozbawiam głowy i ogona. Środek skrapiam sokiem z cytryny i opruszam szczyptą soli. Z wierzchu
prawdziwe jedzenieNie wiem czy kiedykolwiek dodam zaległe wpisy...czasem są takie przepisy, które robiłam jakiś czas temu, a nie zapisałam co i jak...ale w miarę możliwości
Moje domowe kucharzenieSą dania które nie wymagają wiele nakładu pracy, a dadzą pyszny efekt i za to właśnie uwielbiam sałatki. Wystarczy połączyć kilka składników wraz z ulubionym sosem
Fabryka pomysłówRazem z portalem Uroda i Zdrowie , miałam możliwość spróbowania soczystego kurczaka, którego w reklamie telewizyjnej przyrządza Marco Pierre White. On i reklama kostek rosołowych? Coś mi
Magiczne Życie MartyThe post Sałatka z selera naciowego, papryki, ananasa i kukurydzy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeDostaję prośby o tradycyjne polskie przepisy, które wpisały się w kanon tradycyjnej kuchni polskiej. Ostatnio też sprawdzałam co jest poszukiwane na naszym blogu przez wyszukiwarkę google
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięfurorę wśród internautów. Te gołąbki wyglądają bardzo efektownie. U nas na czerwoną kapustę mówi się modra, a u was? Do tej pory modra kapusta była tylko dodatkiem do mięsa, surówka z surowej modrej kapusty też jest smaczna. Gołąbki z ryżem i kurkami również robiłam, ale na beztłuszczowej patelni Dry Cooker. Gołąbki z były wegetariańskie, bez mięsa, ani tłuszczu, mogą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięogórki wrzuciłam do miski, polałam sokiem z cytryny, doprawiłam solą, pieprzem i cukrem. Całość wymieszałam i odstawiłam na ok. godzinę, żeby por lekko zmiękł. Po tym czasie odcisnęłam z surówki sok, dodałam do niej jogurt i dokładnie wymieszałam
Kulinarny PamiętnikKasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami z dodatkiem natki i koperku lekko pikantna Składniki: 2 woreczki kaszy jęczmiennej perłowej Sonko brokuły świeże
Moja smaczna kuchniaNajprostszy sposób na rybkę jaki znam. Wystarczy pamiętać o tym by ugotować wcześniej ( najlepiej dzień wcześniej podwójną porcję do obiadu) ziemniaki. A potem tylko zrobić prostą surówkę i usmażyć rybkę. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniJeden z najlepszych letnich dodatków do obiadu. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami z koperkiem. Każdy ma swoją wersję a ja robię tak prosto, bez octu czy
Monia miesza i gotujeFasolka szparagowa z masełkiem i bułką tarta jest pyszna i często gości na naszym stole. Ta którą dzisiaj proponuję również nam zasmakowała i zostaje na stałe
Ala piecze i gotuje