Sałatki.. sałatki.. sałatki... już nie jeden raz pisałam, że jestem ich wielką fanką, a moja rodzinka nie wybrzydza, tylko jeszcze zachęca do ich przygotowania
Kuchnia z widokiem na ogródCukinia karmelizowana w miodzie z dodatkiem sosu sojowego, czosnku, chili i imbiru posmakuje tym, którzy lubią pikantne dodatki z nutą słodyczy. Tak przygotowana cukinia może być
Trzeci talerzDobrodziejstwo maja polega na tym że świeże warzywa na straganach są i żal byłoby z nich nie skrzystać. Szparagi, botwinka, świeże zioła, rabarbar, szpinak czy szczaw
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1 duży por ( biała część) 2 jabłka sól, pieprz 2-3 łyżki majonezu szczypta cukru Sposób wykonania: 1. Pora umyć i drobno pokroić. 2. Jabłka
Kuchnia domowa AniGłówna rolę w tej sałatce odgrywa dobrze przyprawione mięso, dzięki niemu potrawa stanowi sycącą kompozycję idealną na podwieczorek. Sałatka jest szybka i bardzo prosta w wykonaniu
Kuchenne aromatySałatka moja ulubiona, co prawda pomidory zimą to nie to samo co te polne soczyste i aromatyczne, ale całość wyszła apetycznie. Składniki 1 główka sałaty lodowej
Kuchenne aromatyŚwietny dodatek do obiadu, szczególnie teraz kiedy pojawiają się już ogórki gruntowe. Swoje zakupiłam na targu, jednak czekam już na własne ogrodowe. Składniki podaję z pominięciem
Kuchenne aromatySkładniki duża główka sałaty lodowej 1 duży kubek ukwaszanej śmietany cytryna garść koperku szczypta soli szczypta pieprzu Sposób Opłukaną i obsuszoną sałatę rozrywamy na mniejsze
Kuchenne aromatySkładniki 60 dag filetów śledziowych w zalewie octowej 1 puszka groszku słoiczek 0,7 l ogórków konserwowych 2 łyżki majonezu Sposób Filety i ogórki konserwowe kroimy
Kuchenne aromatySałatka ryżowa... po całonocnym balowaniu na wieczorku andrzejkowym zorganizowanym przez stowarzyszenie polsko- francuskie miałam na nią ogromną ochotę. Wieczorek był świetny jedzenie przepyszne, orkiestra niczego sobie
Kuchenne aromatyChodziła za mną już jakiś czas, jadłam ją wieki temu. Od czasu gdy miało to miejsce po raz ostatni widać wiele się zmieniło, bowiem wówczas jakoś
Kuchenne aromatyNależę do osób, które sporadycznie bywają w lokalach gastronomicznych, mamy jednak z mężem jeden taki ulubiony lokal do którego od czasu do czasu chętnie zaglądamy. Lokalem
Kuchenne aromatyPolecam sałatkę warstwową z tuńczykiem Produkty: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 8 jajek 30 dag wędzonego sera żółtego 1/2 pora 1 słoiczek
Ugotujmy CośLubię cukinię w każdym wcieleniu. Cukinia przygotowana wg przepisu Buddy’ego Valastro ma mocny, wytrawny smak, podkreślony przez anchois i kapary. To dodatek z charakterem, który
Trzeci talerz