Chrupiące świeże ogórki krótko marynowane w słodko-pikantnej zalewie w stylu koreańskim. Przypadną do gustu wielbicielom surowych warzyw, którym znudziła się mizeria :) Zalewę można przygotować wcześniej
Trzeci talerzPomidorki daktylowe zamienione w tulipany to ciekawy pomysł na prostą, szybką i smaczną przystawkę. Właściwie trudno tu o jakikolwiek konkretny przepis. Na pewno przydadzą się małe
Trzeci talerzSezon grillowy w pełni. Nie samym mięsem człowiek żyje, oprócz chlebka przyda się warzywny dodatek. :-) Pyszna i prosta sałatka ze świeżych warzyw. Ziołowo-jogurtowy sos z
Szefowa kuchniTak przyrządzona sałata to u nas najczęstszy dodatek do wiosennych i letnich obiadów z ziemniakami. A najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami z koperkiem okraszonymi skwarkami. Nie
Monia miesza i gotujeW lodówce została mi czerwona kapusta, dokładnie pół główki. Jako, że chciałam spróbować czegoś nowego postanowiłam, że będzie to nowa wersja czegoś co jest mi już
MamaOskarkaMłoda kapusta skrywa przede mną jeszcze wiele nieodkrytych smacznych potraw. - tak pomyślałam i zrobiłam sobie colesława. To klasyczna surówka oferowana w jednym z fast foodów ;) Nie
MamaOskarkaKiedy nadchodzi sezon na młodą kapustkę, oprócz tej gotowanej koniecznie musi na moim stole zagościć również z niej suróweczka.Podałam ją dzisiaj w salaterce z
Z Majeczką w kuchniDobrze wiecie jak kocham sery. Koryciński Swojski Czesławy Zarzeckie j to ser, który uwielbiam. Uwielbiam za smak, za naturalny skład, za to, że jest uniwersalny i
Blondynka GotujeZiołową wersję Marynowanego Sera Korycińskiego pokazałam Wam we wcześniejszym poście. Nie ograniczyłam się do jednej wersji smakowej, zrobiłam dwie :) Bo chciałam zamknąć w słoiku moje ulubione
Blondynka GotujeMoje ulubione wiosenne warzywa w jednej pysznej sałatce. Tuńczyk sprawia, że danie jest bardziej sycące a warzywne chipsy dodają mu wyrazistości. Gorąco polecam :) puszka tuńczyka w
Mienta blogUdało mi się skonstruować pyszną i trochę nietypową sałatkę warstwową z rukolą. Dzięki temu zielonemu akcentowi ślicznie prezentuje się na stole. Składniki: 5 jajek 250 g
e-PrzepisyKulinarneZnacie kaszę bulgur? Sporządza się ją z gotowanych a następnie wysuszonych ziaren zboża.W związku z tym nie trzeba jej gotować, wystarczy zalać ją wrzątkiem, odstawić
Szefowa kuchniSałatka sprawdza się na drugie śniadania, a nawet lekki obiad. Zamiast ziaren siemienia lnianego można do prażenia użyć innych np. słonecznika lub dyni. Polecam podawać z
Symfonia smakowa