dwie łyżki masy ziemniaczanej o formować w płaskie placki. Smażyć z obu stron po 2 razy na złoty kolor. Podawać placki z jogurtem, śmietaną lub surówką (u mnie z młodą kapustą). ----- Podobne: Kotlety jaglano-ziemniaczane z kapustą Placki wielowarzywne Placki ziemniaczano-cukiniowe
Weekendy w domu i ogrodzietruskawkowy Koktajl truskawkowo - bananowy z kaszą gryczaną Koktajl truskawkowy z natką z pietruszki i jagodami goji Semifreddo jagodowo-truskawkowe Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy Sorbet truskawkowy Surówka z młodej kapusty z truskawkami Truskawkowy koktajl na maślance Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Woda truskawkowo - miętowa
Moja smaczna kuchniaGulasz z szynki z pomidorami. Podałam z kaszą i surówką z młodej kapusty . Prawda, że smaczny obiad? Jeśli macie ochotę na takie danie to zapraszam na poniższy przepis. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie tutaj . Zebrało się dość sporo przepisów na różne mięsa. Składniki 70 dag szynki bez kości 2 łyżki masła klarowanego 1/2 l gorącej wody
O kuchni z uczuciemZapraszamy :) Kotlety jajeczne Odwrócone ciasto z jabłkami Bagietki z rwaną łopatką Chłodnik szparagowy Kuskus z warzywami Pomysł na okrycie nieciekawej doniczki Lemoniada pomarańczowa Zupa gulaszowa ze śmietanką Surówka z młodej kapusty
Codzienna kuchnia niecodziennadużo bardziej delikatne od piersi z indyka i szybsze w przygotowaniu. Ja przygotowałam ją z szpinakiem i delikatną rozpływającą się mozzarellą. Do tego podałam ziemniaki puree i surówkę z młodej kapusty. Składniki: 2 polędwiczki z indyka po około 150 g liście szpinaku 6 łyżek mozzarella krojona Mlekoma pomidorki koktajlowe sól pieprz kolorowy olej kokosowy Przygotowanie
Ala piecze i gotujekolor, czyli około 3-4 minut na każdą stronę. Usmażone śledzie osączamy na papierowym ręczniku i podajemy z cytryną i kawałkiem masełka. Wspaniałym dodatkiem do ryby jest surówka z młodej kapusty i np. młode ziemniaczki lub frytki. Pycha
Rozpustne gotowanieszklanki zimnej wody, następnie dolewamy śmietanę i doprawiamy powstały sos przyprawą do mięsa mielonego lub do gulaszu. Kotlety podajemy polane sosem z dodatkiem ulubionej surówki np. z surówką z młodej kapusty lub z modrą kapustą , albo z fasolką szparagową inaczej . Pychota
Rozpustne gotowaniefolię aluminiową lub papier do pieczenia i włożyć do nagrzanego do 180*C piekarnika na ok 25-30 min. Podawać np. z młodymi ziemniakami i surówką z młodej kapusty. Palce lizać
Jemy Pijemyprzepisu na opakowaniu. Gdy mięso będzie miękkie zaprawiamy mąką roztrzepaną w szklance wody zagotowujemy, sos przyprawiamy solą i pieprzem. Łopatkę podajemy z ugotowaną kaszą polewając sosem i surówką z młodej kapusty. Smacznego
kgwjanczeworobi cała Polska w słoneczny, wiosenny weekend? GRILLA! A do grilla proponuję lekką, chrupiącą surówkę z młodej kapusty z dodatkiem bazylii, czerwonej papryki i ogórka. Pyszna, lekko kwaśna, świetna! Składniki: główka młodej kapusty (poza sezonem może być kapusta biała) długi ogórek strąk czerwonej papryki garść listków bazylii oliwa z oliwek sok z cytryny czarnuszka
Pyry na Gazkrem z boczniaków polędwiczki duszone w powidłach lub pierś z kurczaka po królewsku Do dania drugiego będą podawane młode ziemniaki oraz surówka z młodej kapusty, koperku i sosu z cytryny i oliwy. Przystawki na zimno i na ciepło: półmisek wędlin owoce miseczki z: oliwkami, kiszonymi ogórkami, kaparami pomidory z mozzarellą, mizeria
pieprzny smaczekSmaczna i i pachnąca wiosną surówka z młodej kapusty. Koperek , szczypiorek, rzodkiewka wszystko w jednym. Warto zaserwować rodzinie do obiadu.Zapraszam na bloga. SKŁADNIKI: 1 główka młodej kapusty 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku 5 rzodkiewek 1 marchewka mały kawałek pora szczypta soli 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka octu winnego jasnego pół łyżeczki cukru WYKONANIE
W kuchennym oknie Ewyjestem wielką miłośniczką kaszy, nie spodziewałam się, że te placuszki tak mi zasmakują. Są pyszne i bardzo syte, zdołałam zjeść tylko dwa, podane z sosem jogurtowym i surówką z młodej kapusty. Jeden placek to 263 kcal. Składniki (9 sporych placków): 200 g kaszy jaglanej 4 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka 100 g szpinaku (mrożonego
e-PrzepisyKulinarneolejem. Placki podawać bezpośrednio po przygotowaniu, przekładajac je gulaszem. Na wierzchu udekorować kleksem gęstej smietany i posypać słodką papryką. Ja swoje placki podałam z surówką z młodej kapusty . Smacznego
Gosia gotujemąki z ok. 1/2 szklanki wody tak aby nie było grudek i szybko mieszając dodać do sosu. Gotować jeszcze kilka minut. ( Zrazy podałam z kaszą gryczaną oraz surówką z młodej kapusty
A Ty Smakuj Mnie