Sałatka z wolowiną. 216zniewala smakiem i kolorami. Połączenie wszystkich składników pieści kubki smakowe. Lekki, świeży z odrobiną ostrości i słodko - kwaśny dresing idealnie pasuję do ciężkiej wołowiny. Składniki: - stek wołowy, - mix sałat, - pomidorki chery, - pomarańcza, - orzechy włoskie, - papryka chili, - imbir Kamis, - miód, - cytryna(...)limonka, - olej,Stek wołowy (najlepszy z sezonowanej wołowiny) rozgniatamy dłonią. Smarujemy po obu stronach olejem. Solimy, pieprzymy i smażymy na mocno rozgrzanej patelni po kilka min z każdej ze stron. Czas uzależniony jest od tego jaki stopień wysmażenia chcemy uzyskać. Odkładamy na bok, aby mięso ostygło i odpoczęło. Do słoika wlewamy sok i skórkę
Malinowe Pocałunki
szybkowar-żeberka z kapustą kiszoną... 284Składniki: żeberka wieprzowe 1 kg, olej rzepakowy 6 łyżek, Stek przyprawa gruboziarnista 1 opakowanie, kapusta kiszona 1 kg, liść laurowy 2 sztuki, ziele angielskie całe 4 sztuki, czosnek granulowany 1 łyżeczka, woda 2 szklanki żeberka z mięskiem ale mało tłuszczu dobrze natrzec przyprawą stek i na kikla godzin schowac do lodówki na mocno gorącym oleju zrumienić żeberka z każdej strony
W Mojej Kuchni Lubię
Red Rock City - opinia 298Druga wizyta została spowodowana atrakcyjną ofertą na Grouponie. Do wyboru w obniżonej cenie był zestaw dla dwóch osób składający się z żeberek Southern Baby Back Ribs z frytkami lub steków z karkówki w marynacie teriyaki z frytkami. My zdecydowaliśmy się na to i to. Za zestaw zapłaciliśmy 33,99 zł. W normalnej cenie w lokalu to odpowiednio(...)pendrive odmówił posłuszeństwa i straciłam większość zdjęć z tamtej wizyty. Ale mniej więcej tak, jak poniżej prezentują się potrawy, które otrzymaliśmy. Żeberka trafiły do Męża, a ja postanowiłam przetestować stek. Po jakimś czasie zamieniliśmy się bo okazało się, że bardziej smakują nam potrawy wybrane przez współbiesiadnika. Mięso zostało potraktowane jak trzeba, żeberka otrzymały zarówno sos BBQ, jak i miodowo
Pasja Smaku
Wieprzowina z grilla (Schab i żeberka) 224takie wypady zabieram ze sobą musztardę i przyprawy. Tym razem wzięłam z domu musztardę starofrancuską Dijon firmy Maille, oraz ostatnio upodobałam sobie przyprawę w młynku od Kotanyi- do steków i potraw z grilla. Jest to mieszanka naturalnych przypraw: pieprz, sól, czosnek, cebula, papryka, gorczyca, pietruszka, marchew, pasternak .Te dwa składniki plus oliwa stały się super marynatą do mięsa wieprzowego(...)znacznie podnosi walory smakowe potrawy. Wieprzowina z grilla (Schab i żeberka) Składniki dla 2 osób; 3 kotlety ze schabu, pasek żeberek pokrojonych oliwa, 2 łyżki musztardy Dijon przyprawa do steku i potraw z grilla Przygotowanie Przygotowujemy marynatę z oliwy, musztardy i przyprawy do dań z grilla. Kotlety i żeberka marynujemy, wstawiamy do lodówki, aby nabrały smaku minimum na 30 minut
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka tajska. 206zostawić na 3h, ja swoje zostawiłam na prawie 24h (miałam przygotować sałatkę, jednak zabrakło mi już sił i tak mięsko musiało przeczekać dłużej), jeśli macie tyle czasu - polecam. Składniki:stek wołowy (ja wykorzystałam udziec) sałata lodowa pomidorki koktajlowe zielony ogórek sezam olej sezamowy Biolevita marynata do steku: 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki sosu rybnego
Brzuszki Łakomczuszki
Męska rzecz. 220prawdziwy męski przepis. Kanapka z dużą ilością mięsa, sera, pysznym sosem musztardo-miodowym i do tego na ciepło. Mmm... Składniki: stek: Przyznam, że nie robiłam do kanapki specjalnie steka tylko wykorzystałam tego, który mi został po zrobieniu sałatki. Przepis znajduje się tutaj. Oczywiście stek możecie przygotować w innej marynacie. dodatki: bułka Tutaj znowu dowolność - to co lubicie najbardziej, bądź
Brzuszki Łakomczuszki
Czas na rybke - rekina 262Czas na rybkę i to nie byle jaka bo rekina:) tak dokładnie nie przesłyszeliście się. Jakiś czas temu można było kupić w pewnej sieci sklepów takie steki, a ze ja lubię nowe smaki i eksperymenty to steki zagościły w naszej lodowce, a potem na patelni. Bardzo łatwo się je przyrządza, a smak jest inny od wszelkich ryb. Coś pomiędzy kurczakiem
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Wołowina i kurczak z grilla 284Sezon na grillowanie zaczęty..O czym należy pamiętać by grill był udany? z pewnością humor I pogoda jest pożądane ...I najważniejsze, to dobrze rozpalony grill
Smaki Edyty
Wołowina - czas grillowania 256wczoraj już wspomniałam , że sezon grilowania w pełni. By grill był udany, warto wiedzieć jak długo grilować mięso- Wołowina:Stek ok 2-2,5 cm grubości- Krwisty(...)lodówki , idealnie przez noc- jeżeli nam się spieszy :) na 1 godzinę. Pamiętajmy , że do wołowiny grill musi być idealnie rozpalony. Grilujemy w zaeżności od upodobań:Stek 2-2,5 cm grubości- krwisty
Smaki Edyty
Dietetyczny sos czosnkowy do grilla 305Grillowanie to nie tylko pyszne, aromatyczne potrawy pieczone na rozgrzanym ruszcie, ale również wszelkiego rodzaju dodatki, który urozmaicają smak naszych potraw. Jednym z najbardziej popularnych dodatków
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Stek z tuńczyka i sałatka z rukolą, kaszą kuskus, awokado, orzechami i sokiem z granatu 180Dziś bardzo prosta, ale jakże wykwintna propozycja. Danie pasuje zarówno na wiosenny obiad lub odświętną kolację. Tuńczyk wymaga minimum. W sałatce przewijają się różne akcenty
Raj dla Podniebienia
Rump Steak - Rumsztyk w rozmarynie, czosnku i czerwonym pieprzu na maśle 225Rump Steak - Rumsztyk w rozmarynie, czosnku i czerwonym pieprzu na maśle Wołowina, idealne mięso, zasmakowane we Francji dawno temu oraz miła i kompetentna obsługa lokalnego rzeźnika
Wino Francja Kuchnia
Medalion wołowy z sosem pieprzowym i pieczonymi warzywami 221Normal 0 false false false EN-GB X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Wino Francja Kuchnia
ogórki w zalewie z przyprawą do steków 189ogórki wraz z cebulką do wyparzonych słoików. Na wierzch wkładamy po kawałku selera. składniki na zalewę: 500 ml octu 1000 ml wody 3 szkl cukru 1 łyżeczka przyprawy do steków 1 łyżeczka ziela angielskiego 1 łyżeczka białej gorczycy liść laurowy wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w garnku i zagotowujemy. Gotową zalewą zalewamy ogórki w słoikach, zakręcamy. Pasteryzujemy. (inspiracja z przepisu Joanny
Domowy Smak Jedzenia