Tym wpisem chcemy rozpocząć cykl, który mamy nadzieję ciągnąć jakiś dłuższy czas. Cykl poświęcony burgerom. Wiem, że domowe burgery zwykle z grillem się kojarzą, ale można
Marder&Marder ManufactureDzisiaj mamy dla Was przepis na tahini, czyli pastę z sezamu. Tahini najbardziej znane jest chyba w krajach Bliskiego Wschodu i stosuje się je (albo "ją
Marder&Marder ManufactureGrzyby leśne duszone w śmietanie to wspaniały i aromatyczny sosik,ja podałam go jako dodatek do placków ziemniaczanych-niebo w gębie...:) Składniki 1 kg maślaków 2
Wanilia i KardamonAmatorzy kawy będą zachwyceni tak przygotowanym mięsem,doskonale smakuje z kluskami śląskimi,kaszą gryczaną czy ziemniakami,a przy tym robi się praktycznie samo,zachęcam do spróbowania
Wanilia i KardamonOjczyzną pomarańczy jest Azja. W Chinach znane są już od 4 tysięcy lat. W Europie uprawia się je w krajach, leżących przy Morzu Śródziemnym. Pomarańcze
My Chcemy JeśćSkładniki: 2-3 dag suszonych grzybów 1 cebula 2 łyżki mąki 3 łyżki masła 1 1/2 szkl wywaru z grzybów 1/2 szkl śmietany lub łyżka masła
Gaździnka warzyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Placki tortilla z wędzonym łososiem, rukolą, pomidorem i ogórkiem. Są świetną przekąską do zabrania ze sobą z
Marta GotujeSolony karmel to jeden z moich ulubionych dodatków do lodów, deserów i ciast. Ostatnio wykorzystałam go do Pavlovej z lodami – zobaczcie tutaj . Obłędnie słodki ( a
Ostra na SłodkoCzy zastanawialiście się skąd wziął się ten pyszny sposób podania spaghetti?? Otóż pochodzi z Rzymu. Wymyślili go alianccy żołnierze podczas II wojny światowej, którzy połączyli włoski
Tradycyjna KuchniaIntensywność połączenia dwóch skrajnych smaków- kwaśnych owoców ze słodkim miodem i mocnym chrzanem nada charakteru każdej przygotowanej przez Ciebie potrawie mięsnej. Składniki: 2 pomarańcze 1
Tradycyjna KuchniaSyrop jest produktem ubocznym powideł śliwkowych , po jakimś czasie gotowania śliwek z wody tworzy się gęsty sok, który oczywiście później wyparuje, ja odlałam trochę zanim całkowicie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćTeraz każda miłośniczka zdrowego stylu życia będzie mnie krzyżowała, Ale to jest moje jedyne uzależnienie. Majonez- w dzieciństwie- oczywiście kielecki- jedzony do wszystkiego chipsów, jajecznicy, frytek
Pasja tworzeniaZapraszam na śniadanie wg Jolanty KG :)) tą pastę również znalazłam w Jej przepisach i bardzo się z tego cieszę, bo jest świetną propozycją na syte i
Kolorowy PrzepisownikDobrodziejstwo maja polega na tym że świeże warzywa na straganach są i żal byłoby z nich nie skrzystać. Szparagi, botwinka, świeże zioła, rabarbar, szpinak czy szczaw
Moje Małe Czarowanie