Danie szybkie, pyszne i znikające szybciej niż je zrobimy. Polecam na obiad, kolacją czy przystawkę, zawsze dobrze smakuje. Następnym razem pokuszę się sama upiec chlebki piada
Moje Małe CzarowanieDzisiaj danie, które powstało z potrzeby chwili. W niedzielę warsztatowaliśmy na warsztatach „Kisimy po azjatycku”. Było kimchi i jabłka w koreańskiej paście z orientalnymi
slodkokwasnaplhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis na majonez jest według wskazówek mojej mamy. Domowy majonez jest pyszny, choć mniej trwały od sklepowego - wiadomo
Di gotujeSpaghetti z mięsem mielonym jast znany każdemu z nas, lecz ilu z nas jadło spaghetti z mięsem z jagnięciny? Gdy kupowałam to mięso to miałam pomysł
Magiczny GarnekPewnie nie ma takiej osoby, która nie zna pasty makrelowej/rybnej. W czasach, kiedy nie było w sklepach nic oprócz octu i musztardy trafiała
Smaki EwyW moim rodzinnym domu majonez robiło się zawsze do sałatki jarzynowej, do jajek faszerowanych, do śledzi, do zwykłych jajek w majonezie i do innych sałatek.
moj przepis naFirma Folwark obdarzyła zaufaniem Fiołkową Kuchnię pomimo krótkiego stażu w blogowaniu. To było nie lada wyzwanie. Krótko o historii To firma z ponad 20-letnią historią
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyObiecałam Lulu, że podamy niebawem kilka przepisów, w których jednym z głównych składników będzie natka z pietruszki. Ten dip / pasta jest dość popularnym dodatkiem w krajach
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJeżeli lubicie gołąbki, ten przepis jest zdecydowanie dla Was :) Procedura podobna, tyle że bez żmudnego zawijania. Wszystkie składniki na gołąbki lądują w bulionie i tak oto
My Culinary Art500 g boczniaka 1 czerwona papryka 1 cebula sól pieprz szczypta estragonu 2 łyżki oleju do smażenia majeranek natka pietruszki 200 g śmietany 18% Grzyby drobno
Gotowanie jest łatweDzisiaj chciałbym polecić danie, które moim zdaniem jest absolutnie genialne. Jego przygotowanie jest nad wyraz proste, choć dość czasochłonne. Z prostych, łatwo dostępnych i tanich składników
Wyprawy kulinarneDziś zamiast do Indii zabieram Was do Meksyku! Gorącego meksyku, gdzie tequila leje się strumieniami, a fantastyczne, ostre potrawy kuszą na każdym kroku! Ja mam dla
Ostra na SłodkoPyszne i rozgrzewające danie jednogarnkowe. Świetnie sprawdza się na wszelkich imprezach jako danie gorące. Moja mama często przygotowywała go na święta lub na przyjazd większej ilości
Smakołyki AsiDomowa przyprawa do piernika Domowa przyprawa korzenna, to przyprawa, która panuje zimą wszędzie! Używamy ją do piernika, pierniczków, ciast, herbaty, kawy itd. Używamy ją po
Kuchnia ŁukaszaDobrych sałatek tak jak dobrego chleba nigdy dość. Tym razem pod nóż poszedł ser z białą i niebieską pleśnią który idealnie pasuje do fig, potem tylko
Moje Małe Czarowanie