pomidorowa, zmiksowana z warzywami. - 3,5 litra wody - 2 marchewki - 2 pietruszki - 1/4 selera - niewielki por - sól, pieprz, liście laurowe - ziele angielski - 2 uda kurczaka - 1 i 1/2 litra sosu pomidorowego, lub z 4 puszki z całymi pomidorami U da umyj, wrzuć do zimnej, osolonej wody, dodaj kilka ziaren pieprzu, 3 liście laurowe i 5-6 ziaren ziela angielskiego. Obierz
Pasje JolkiSos pomidorowy to chyba najprostszy i najczęściej używany dodatek do różnych dań. Do tradycyjnej pizzy potrzebny będzie ten najłatwiejszy, który robi się zaledwie w kilka minut. Niektórzy tak idą na łatwiznę, że używają zwykłego zagęszczonego soku pomidorowego, ale to już by było arcy lenistwo ;-) Czego potrzebujemy? -pomidory w puszce -sól, pieprz -oliwa -bazylia i oregano -cebula posiekana drobno Cebulę szklimy
BaRepasBrazylianka Ciasto cygan Brzoskwiniowe wydmy Szach-mat Filet z kurczaka w warzywnym sosie
Ala piecze i gotujemieszamy z makaronem i przekładamy do naczynia żaroodpornego. 2. W małym garnku rozpuszczamy masło. Wsypujemy mąkę i intensywnie mieszamy. Stopniowo wlewamy mleko, cały czas mieszając, a następnie gotujemy, aż sos zgęstnieje do konsystencji budyniu. Wsypujemy 2 szklanki sera i mieszamy do rozpuszczenia. Zdejmujemy z ognia, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 3. Powstałym beszamelem polewamy makaron, posypujemy 1 szkl
My Culinary Artgarnuszka, dodałam olej i sok, blendowałam przez około 5 min, do momentu aż powstała powstała gęsta pasta. Tahini dodajemy nie tylko do hummusu, (przepis wkrótce ) może być składnikiem sosów, dipów, przysmaków kuchni arabskiej, a nawet słodkich ciast. Można przechowywać ją do miesiąca w lodówce. przepis stąd Na chlebie z dodatkiem miodu i czosnku też jest
Proste PotrawyMAŁYCH PORCJI: 1 płat gotowego ciasta francuskiego 2 piersi z kurczaka 1/2 cebuli 10-12 średniej wielkości pieczarek ulubione przyprawy (w mojej wersji sól, pieprz, czosnek, sos sojowy) 1/2 czerwonej papryki szpinak (może być zarówno świeży jak i mrożony) żółty starty ser do posypania farszu 1 łyżeczka oliwy 1 żółtko do posmarowania warkoczy A jak to zrobić: Płat
Kuchnia w opałachłyżka oliwy 2 woreczki ryżu bulion 1 mała cebula 2 piersi z kurczaka 8 pieczarek 1 czerwona papryka 1 mały brokuł 4 łyżki kukurydzy konserwowej sos sojowy sól, pieprz,curry A jak to zrobić: Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojona w piórka cebulę i lekko zeszklić. Dosypać ryż, wymieszać i zalać bulionem.Od czasu do czasu mieszać
Kuchnia w opałachjajka szczypta soli olej bułka tarta Proporcje dobrane indywidualnie w zależności od tego ile naleśników chcemy otrzymać. Ważne, żeby ciasto nie było za gęste. farsz: cebula pieczarki sos sojowy sól, pieprz kukurydza papryka czerwona i zielona żółty ser parówki A jak to zrobić: Wszystkie składniki na naleśniki łączymy ze sobą, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Naleśniki smażymy
Kuchnia w opałachstopni (termoobieg 160 stopni). Jajka rozbełtać ze śmietaną, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i budyniem w proszku. Maliny i pokrojoną w plasterki gruszkę ułożyć w tartaletkach, polać sosem i piec ok. 30 minut
Kuchnia w opałachmocno dojrzeją, tak że skórka robi się brązowa? Takie banany robią się bardzo słodkie i miękkie, idealnie nadają się do deseru na ciepło. Moja propozycja to połączenie ciepłego sosu i bananów z zimnymi lodami. SKŁADNIKI: 2 dojrzałe banany 1 szklanka mrożonych truskawek 1 łyżka miodu lody o ulubionym smaku przyprawa do dań słodkich Kamis A jak to zrobić: Truskawki
Kuchnia w opałachmnie bananowe i brzoskwiniowe ulubione owoce: u mnie banan, kiwi, groszka, winogrona A jak to zrobić: Do salaterki przełożyć lody , dodać pokrojone owoce i gotowe. Można jeszcze całość wzbogacić sosem czekoladowym lub bitą śmietaną. Uznałam jednak, była by to zbyt duża rozpusta
Kuchnia w opałachpołową malin, skropić sokiem z cytryny. Dodać jogurt, porwane listki melisy i cukier do smaku, wymieszać. Drugą połowę kiwi pokroić w kostkę i z resztą malin dodać do sosu. Całość podgrzać i wymieszać z jeszcze ciepłym makaronem. Podawać od razu
Kuchnia w opałachwierzchu ułożyć ćwiartki jajka. Przygotować dresing. Oliwę, ocet, sok z cytryny,liść laurowy, oregano, natkę, sól i pieprz zagotować przez 5 minut w małym rondlu. Polać sałatkę sosem i odstawić do wystygnięcia na około 30 minut. Posypać sałatkę ziołami i podawać
Kuchnia w opałachpokroić na cienkie plasterki. Na talerzu ułożyć roszponkę, a następnie plasterki buraka. Pestki z dyni uprażyć na patelni i posypać buraki. Z oliwy, octu, soli i pieprzu przygotować sos, mieszając ze sobą wszystkie składniki, polać przygotowane carpaccio. Smacznego
Kuchnia w opałachDolać śmietankę i gotować 5 minut na małym ogniu. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wymieszać. Orzechy drobno pokroić i prażyć na patelni. Na talerz przekładamy porcję makaronu i sosu, posypujemy serem i prażonymi orzechami
Kuchnia w opałach