lubi. Cebulkę kroimy dowolnie. Natkę siekamy, wrzucamy do kubka. Z połowy limonki wyciskamy sok i dodajemy do kubka. Dodajemy również oliwę oraz sól i pieprz. Mieszamy sos i polewamy sałatkę. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-ogorka-czerwonej-cebuli/ BosowKuchni Artykuł Sałatka z ogórka i czerwonej cebuli pochodzi z serwisu Mieszam w garnku - Blog z przepisami kulinarnymi
Mieszam w Garnkusię kojarzy z dobrymi kluskami domowymi w wersji dowolnej (kopytka, pyzy, śląskie do wyboru Kluski pasują zarówno do podrumienionej cebulki, ale sprawdzą się również z wszelkiego rodzaju mięsami w sosie. Podobno są i tacy, którzy jadają je z białym serem. Ja w każdym razie zawsze jak trę ziemniaki na placki, mam dylemat…. placki czy te kluski. Brzuszek by chciał
Mieszam w Garnkupisanie i przepisy - to tak wypadałoby wrzucić tutaj jakąś nową recepturę, co? Z tęsknoty za walizkami,Poznaniem i Siaśką - polecam na początek weekendu domowe burgery z indyka, krewetkami i sosem koperkowym. Szybkie, smaczne i zdrowe. Zapraszam. Dla nie-miesożerców: Wege burgery z botwiny i kaszy \ Czytaj więcej
Fiolka w kuchnidodajemy drobno posiekany szczypiorek, sok z cytryny - doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Wykładamy na talerze sałatkę z nowalijek, na nią kładziemy omleta złożonego na pół. Polewamy sosem koperkowym, posypujemy ziarnami słonecznika, dekorujemy plasterkiem koziego sera. Smacznego
W kuchni Katierozdrabniamy. Następnie dosypujemy sól morską i ponownie miksujemy. Gotową sól selerową przechowujemy w suchych i szczelnie zamykanych pojemnikach. Sól selerowa jest bardzo ciekawą przyprawą, którą można wykorzystać do zup, sosów, sałatek, dań mięsnych, rybnych… i nie tylko. Bardzo aromatyczna z charakterystycznym intensywnym zapachem selera. Jeżeli lubicie to niezbyt doceniane warzywo, to ta przyprawa jest właśnie dla Was. Gorąco polecam. Wydrukuj
mojewypiekiinietylkoSzybki i smaczny obiad dla zapracowanych. Do kotletów mielonych dodałam konfiturę z cebuli a panierkę zrobiłam z chrupkiego żytniego pieczywa. Składniki 1 słoik sosu meksykańskiego firmy Jamar 200 g mięsa mielonego 1 łyżeczka konfitury z cebuli firmy Proeco Polska … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatykurczaku (można go przygotować dzień wcześniej). Aby podkręcić jego smak (tym bardziej, że nie przepadam za klasycznym polskim rosołem) dodałam trochę orientalnych składników, jak kapusta pak choi, imbir, sos sojowy i japońskie sake. Taka zupa z powodzeniem może stanowić kompletny obiad. Smaki są głębokie i wyraziste więc zadowolą większość smakoszów
Milion Smakówmąka pszenna bułka tarta (opcjonalnie) olej Ciasto: 1 jajko 1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 łyżeczki papryki ostrej Dodatkowo: dip/sos (użyłam sosu 1000 Wysp ) Wszystkie składniki ciasta dokładnie zmiksować. (Ciasto powinno być bardzo gęste.) Cebulę pokroić w plasterki i rozdzielić na krążki. Każdy krążek dokładnie obtoczyć w cieście, a następnie
Di gotujekostkę, a cebulę w plasterki. Krok 2 Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i dodajemy oregano. Dokładnie mieszamy. Krok 3 Wszystkie przygotowane składniki oraz oliwki układamy na talerzu, polewamy sosem i dokładnie mieszamy. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp
Kuchnia BazyliiPrzykryć naczynie folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 185 stopni C na 2 godziny. 7. 20 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię. 8. Podawać z ulubionymi dodatkami. Powstały sos można zmiksować blenderem. Smacznego
W mojej kuchniNowy Rok (szósty rok na blogu) zaczynam od pysznego dania, które zrobiłam inspirując się przepisem na karkówkę w cebuli i borowikach . Mięsne kuleczki zapiekane w pysznym sosie z dodatkiem grzybów zaspokoją niejedno wymagające podniebienie. U mnie zniknęły w błyskawicznym tempie. Danie jest proste i szybkie, ale naprawdę świetnie smakuje. Nadaje się nie tylko na zwyczajny obiad, doskonale sprawdzi się także
W mojej kuchnigalaretką w słoikach. To rodzaj konserwy, którą można wykorzystać na kilka sposobów. Można pokroić mięso w plasterki i położyć na kanapce. Można je dodać do zupy lub makaronu czy sosu. Możne je podgrzać i zjeść z ziemniakami jako pyszny obiad. Kąski mięsne śmiało możecie zabrać ze sobą na urlop nawet wtedy, gdy nie macie dostępu do lodówki. Po odpowiednim pasteryzowaniu
W mojej kuchniwędliną i cebulką. Przełożyć do naczynia żaroodpornego (wcześniej lekko natłuścić je olejem). 5. Pomidory zmiksować z przyprawami i ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę. 6. Makaron z wędliną polać sosem pomidorowym, posypać garścią sera startego na dużych oczkach tarki, przemieszać. 7. Wierzch zapiekanki posypać pozostałym serem. 8. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 15-20 minut. 9. Podawać
W mojej kuchnibulionem. W razie potrzeby dolać bulionu. 12. Rolady wyłożyć na deseczkę, by mięso „odpoczęło” po pieczeniu. 13. Mięso pokroić w plastry. 14. Podawać z ulubionymi dodatkami, ewentualnie z odrobiną sosu pieczeniowego lub grzybowego. Smacznego
W mojej kuchni