uformowane bardziej na formę kotletów mielonych obiadowych aniżeli na kształt kotletów do tradycyjnych hamburgerów, lecz także i te hamburgery można podawać w bułce z sałatą, pomidorem i np. ostrym sosem. Składniki na: Hamburger w bekonie dwa średnie ziemniaki – najlepiej jak znajdziecie słodką odmianę ziemniaków 450g mięsa mielonego […] The post Hamburger w bekonie appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny Garnekbułeczki ze szpinakiem. Pamiętajcie, że szpinak lubi dużą ilość czosnku, inaczej będzie trochę mdły. Na blogu znajdziecie też: szpinakowy chłodnik , spaghetti z sosem szpinakowym , ziołową sałatkę ze szparagami , tartę ze szpinakiem i ricottą , tartę ze szpinakiem i serem pleśniowym . spaghetti ze szpinakiem i pesto , szybką tartą z warzywami Koniecznie
Kulinarne przygody Gatitygładką masę. Dodałam rozpuszczoną we wrzątku żelatynę i galaretkę. Można zamiast galaretki dodać więcej żelatyny i rozpuszczone w zimnej wodzie 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Na wystudzone ciasto wlałam sos z truskawek. Wstawiłam ciasto do lodówki aż mus stężał. Smacznego
potrawyregionalnebędzie sztywna powoli wsypywać cukier, nadal ubijać. Sztywną masę białkową rozłożyć na owocach. Zapiekankę wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 25 minut. Można podawać z dowolnym sosem. Może być owocowy lub śmietanowy. Smacznego
Kuchnia Pokoleńpowinno zawierać ziemniaki, ale moja mama robiła knedle z ciasta niemal identycznego do pierogowego. Najlepsze knedle są ze zrumienioną na maśle bułeczką, ale oczywiście możecie polać je śmietaną czy sosem owocowym. Jeszcze jako dziecko pamiętam, że uwielbiałam posypywać bułkę cukrem. Dzisiaj już sporadycznie stosuję to barbarzyńskie przyzwyczajenie Ten mięsisty smak warstwy ciasta z nutką słodyczy w środku…mniam. Smak
Mieszam w GarnkuDrób w lekkim wydaniu. Super pomysł na mięso w wiosennym wydaniu. Jako, że podczas gotowania powstaje wspaniały aromatyczny sos to proponuję podawać tą potrawę najlepiej z ryżem. Składniki: 10 pałek kurczaka 35 dag pieczarek 1 duża zielona papryka 1 cebula 4 łyżki posiekanego koperku 3 szklanki bulionu pół szklanki śmietany kremówki 2 łyżki mąki sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób
Pobite gary Barbarynietypowe hamburgery, ale za to w sam raz na sezon grillowy. Burger jest w miarę klasyczny, ale za to zamiast bułki jest chlebek pita. Do tego świeże warzywa, odpowiedni sos i uczta gotowa
Milion Smakówsmak można modyfikować - używając serków o dowolnych wariantach smakowych. Można użyć też serka naturalnego i przyrządzić je "na słodko". Idealnie komponują się ze świeżymi warzywami, jogurtem, czy ulubionym sosem, ale ja je uwielbiam bez żadnych dodatków! Koniecznie spróbujcie! (około 8 sztuk) 100g śmietankowego serka o dowolnym wariancie smakowym (tu użyłam z prażoną cebulką) 1 jajko 1 łyżka mąki ryżowej (płaska
Di gotujeRóżnorodność bezglutenowych makaronów Incola wypełniających moją szafkę inspiruje do tworzenia nowych propozycji np. obiadowych. Poniżej prosty sposób na makron z mnóstwem warzyw i dodatkiem lekkiego sosu pomidorowego. Prosto, smacznie i zdrowo :) Składniki: 50 g makaronu bezglutenowego Penne (Incola) 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku kilka różyczek mrożonego brokuła 2 garście świeżego szpinaku
Zdrowie na języku :PSzybkie i efektownie prezentujące się danie obiadowe. :-) Do podania z lekkimi warzywami lub sałatką i jogurtowym sosem. Z podanych składników wyjdą nam 3 porcje. 1 arkusz ciasta francuskiego 2 nieduże filety 1 cebula 250g świeżego szpinaku gyros, sól, pieprz sezam 1 jajko olej 1. Filet i cebulę kroimy w kostkę, posypujemy obficie przyprawą gyros i podsmażamy na rozgrzanym
Szefowa kuchnidających gęsty krem, w którym możemy "postawić łyżkę". Na foli spożywczej rozkładamy warstwy pasty i twarogu, a następnie rolujemy i chłodzimy. Dalej to już czysta sztuka! Maliny blendujemy na sos, pokrzywę płuczemy i osuszamy, układając na niej pozostałe składniki - możecie również lekko uderzyć pęczkiem o blat, aby pozbawić ją ewentualnych igiełek :) Bawcie się formą! Podajcie tą sałatkę
Spektrum Smakugotowe. Odcedzony makaron penne zostawiamy w garnku, i do niego dodajemy zawartość patelni. Dokładnie mieszamy wszystko w garnku. We Włoszech właśnie tak podaje się makaron - dokładnie wymieszany z sosem, i jestem tego zwolenniczką :) *Kilkukrotnie próbowałam użyć innego makaronu, ale najlepszy właśnie jest penne
Pora na poragotowania na parze zalewamy wrzątkiem i włączamy na 25 minut. Pomidory krojone przyprawiamy bazylią i oregano. Po wyłączeniu się parowaru, wyjmujemy makaron i polewamy go pomidorami wraz z sosem i posypujemy startym serem. Czekam na Wasze komentarze i uwagi :) I jak trochę za mną tęskniliście, również możecie to napisać ;) Smacznego Adam
Parowar Facetagotowe. Odcedzony makaron penne zostawiamy w garnku, i do niego dodajemy zawartość patelni. Dokładnie mieszamy wszystko w garnku. We Włoszech właśnie tak podaje się makaron - dokładnie wymieszany z sosem, i jestem tego zwolenniczką :) *Kilkukrotnie próbowałam użyć innego makaronu, ale najlepszy właśnie jest penne
Pora na poraRavioli w sosie pomidorowym z chorizo 2016-06-14 19:52:40 Ilość porcji: 3 Kulinarne eksperymenty, kreatywne tworzenie dań, mieszanie różnych kuchni, styli oraz zachwycanie domowników oryginalnymi pomysłami. Ten styl gotowania to nic innego jak kuchnia Fusion, która polega na czerpaniu inspiracji z dowolnej kultury, łączeniu różnych tradycji kulinarnych i elementów pozornie do siebie niepasujących. Uwielbiam ten styl gotowania
Wędrówki po kuchni