sosy - 72734 przepisów (strona:3254/4849)

WEGAŃSKI BURGER Z QUINOA I SOSEM Z BAKŁAŻANA 259

Proponujemy WEGAŃSKI BURGER Z QUINOA czyli komosy ryżowej, która stała... Artykuł WEGAŃSKI BURGER Z QUINOA I SOSEM Z BAKŁAŻANA pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Pizza na kalafiorowym spodzie 273

okrąg.  Uformowany spód wstawić do nagrzanego na 190 stopni C. piekarnika (grzanie góra/dół) i piec przez ok. 15 minut. Wyjąć, ułożyć na wierzchu dodatki, u mnie: sos pomidorowy, liście szpinaku, czarne i zielone oliwki, kawałki sera feta, drobno starty ser cheddar wymieszany z parmezanem. Całość ponownie wstawić do piekarnika (190 stopni C.) i zapiekać

gutfut
Pieczone ziemniaki 382

Ziemniaki same w sobie wcale nie są tuczące, to dodatek tłustych sosów i okrasy w postaci skwarek, podnosi ich kaloryczność i sprawia, że stają się one bombą kaloryczną. Sam ziemniak ma około 70 - 80 kcal, zawiera witaminy (C, PP, B1, B6) i minerały (potas, wapń, fosfor, żelazo). Ziemniaki mają dobroczynny wpływ na nasz organizm, gdyż obniżają ciśnienie, dbają o nasz

Kuchcik gotuje
Pieczeń z bobem 208

jadałam go ze skórką nie może być inaczej i potrawy z bobu kocham bardzo. Dziś pieczeń z bobem która smakuje doskonale do obiadu i jako samodzielne danie z ulubionym sosem. Polecam gorąco. Pieczeń z bobem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z fasolki szparagowej i bazylii z grillowanym serem camembert. 195

warzyw dodałam grillowany ser camembert i chutney malinowy (o którym jeszcze napiszę). Proste i pyszne :) Składniki: fasolka szparagowa zielona świeża bazylia ser camembert bagietki chutney malinowy (lub inny sos) sól (opcjonalnie) Wykonanie: Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Ser przygotować na grillowej patelni. Na talerzu ułożyć bazylię, następnie fasolkę i ser camembert. Podawałam z malinowym chutneyem i grzankami

zadanie-gotowanie
Panna Cotta dla Pana Taty 165

wersji codziennej podaję po prostu w filiżance. By było bardziej elegancko- wyjmuję na talerzyk oprószony cukrem pudrem i przybieram listkiem mięty. Można także przygotować jasny karmel lub czekoladowy sos jako dodatek. Aby wyjąć deser z filiżanki w ładnej, pełnej formie wystarczy, że filiżankę zanurzymy na kilka sekund w misce z gorącą wodą, oczywiście uważając, żeby woda nie nalała się

Pichceniomania
Sałatka ze szpinakiem, jajkiem, boczkiem...i co tam jeszcze w ręce wpadnie 174

kawałki jajek, które, nie ma siły, po prostu lekko rozpadną się przy mieszaniu, tworzą miksturę, która smakowicie oblepi liście szpinaki i połączy wszystko w całość. Nie potrzeba już innych sosów, majonezów- jeśli wyjdzie zbyt sucha, dolejcie jeszcze trochę oliwy. Smacznego

Pichceniomania
Butter Chicken w Makowieckiej wersji 143

spiżarnia Nigelli Lawson, ale jestem na dobrej drodze. Kilka lat temu, oglądając jej program, zauroczyło mnie to niewielkie pomieszczenie z półkami od podłogi do sufitu zastawionymi przyprawami, półproduktami, dodatkami, sosami i innymi, że tak je nazwę- dosmaczaczami. Nie posiadam jeszcze takiego magicznego schowka, ale szafki, w których przechowuję moje skarby już teraz pękają w szwach, więc chyba czas to przemyśleć

Pichceniomania
Sos grzybowy 304

najprostszej wersji Składniki ok 0,5 kg odgotowanych podgrzybków lub maślaków 2 duże cebule 1 mała śmietana 2 łyżki masła sól, pieprz Sposób przygotowania Cebulę zeszklić … Czytaj dalej Sos grzybowy

czarrna od kuchni
Perliczka z kurkami 160

zszyć. Całą perliczkę obwiązać sznurkiem aby nadać jej kształt. Posmarować masłem tymiankowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Piec pod przykryciem, po pół godzinie polać wytworzonym sosem, czynność powtórzyć jeszcze dwa razy. Odłożone kurki podsmażyć na reszcie masła. zastawa

królestwo garów