Grzanki z chleba tostowego 517Wiedzieliście, że z pieczywa tostowego też można zrobić super grzanki? Takie chipsy z chleba tostowego bardzo często podaję jako samodzielną przekąskę. Grzanki czosnkowe wzbogacą też smak zup kremowych i sosów. Jeśli lubicie takie szybkie snaki, to z pewnością spodoba Wam się tez mój przepis na chipsy z tortilli
AniaGotuje.pl
Mój lutowy Health Box + propozycje przepisów 159lutowy Health Box: 1. Mąka kukurydziana 500g - Bezgluten. Mąka kukurydziana jest produktem bezglutenowym i idealnie sprawdzi się nie tylko w wypiekach, ale również doskonale zagęszcza zupy, czy różnego rodzaju sosy. Tu znajdziecie wszystkie moje dotychczasowe przepisy z użyciem mąki kukurydzianej - klik . 2. Ksylitol 200g - Jawo Kraków. Przyznam, że ksylitol zaczął gościć w mojej kuchni od bardzo dawna
Di gotuje
Szybki obiad – kurczak w rozmarynie pieczony na ziemniakach 233króliki, które w przeszłości żyły sobie dziko, (dzisiaj są hodowane) oraz drób, podawany w najprostszy sposób: z pomidorkami, cebulą, garścią dziko rosnących ziół i obowiązkowo ziemniakami, które wchłaniają aromatyczny sos wytworzony podczas pieczenia. Prosty, pyszny i szybki obiad. Polecamy to danie, jeśli chociaż na chwilę chcecie przenieść się na włoską Ischię. Składniki: 4 udka z kurczaka 1/4 szklanki oleju
Niedzielny kucharz
Grissini - włoskie paluszki chlebowe 284Paluszki grissini to przystawka podawana we Włoszech przed posiłkiem. Świetnie pasują do wędlin czy sera, można je także serwować do różnych sosów, dipów i zup. Pochodzą z Turynu i okolic i zgodnie z miejscową tradycją zostały wymyślone przez piekarza w Lanzo Torinese w 1679 roku. Grissini można także przygotowywać z różnymi dodatkami smakowymi, np. ziołami i posypywać makiem, sezamem, serem
Przepisy na domowy ser i chleb
Krokiety ze szpinakiem 5737następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć krokiety (zaczynając od strony gdzie jest łączenie naleśnika), z każdej strony na złoty kolor. Podawać najlepiej na ciepło np. z sosem czosnkowym . Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Krokiety ze szpinakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
5 pomysłów na niedzielny obiad 394Fish and chips z piekarnika Pieczona wersja angielskiego klasyka. Chrupiąca ryba bez smażenia. Zdrowe, smaczne, bez tłuszczu i bez wysiłku. Czytaj dalej ODROBINA LUKSUSU: Spaghetti z krewetkami w maślanym sosie Najprostszy i najsmaczniejszy przepis na pastę z owocami morza! Do zrobienia w 15 minut. Fastfood, który może zakasować inne niedzielne, czasochłonne, wyszukane obiady. Nie lubimy nadużywać tego powiedzenia
Niedzielny kucharz
Marokańska kiszona pasta z czosnku 188Czosnek kiszę często a tym razem po marokańsku. Pasta nada smaku każdej potrawie, można nią natrzeć mięso i upiec, można posmarować cieniutko kanapki, można dodać do sosu pomidorowego czy innego, można eksperymentować, zapach jest murowany. Smak idealny jak dla kiszonek, nie czuć charakterystycznego, ostrego zapachu czosnku. Zachęcam do kiszenia bo to samo zdrowie dla organizmu. Przepis pochodzi z książki
Moje Małe Czarowanie
Zapiekanka ziemniaczana z rybą 205kroimy w półplasterki. Koperek siekamy. Śmietanę, jajka, koper, sól i pieprz mieszamy ze sobą. Ziemniaki rozkładamy na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego, na nich układamy rybę i pora. Całość zalewamy sosem śmietanowym. Zapiekankę pieczemy pod przykryciem przez około 30 min w temp 180 C (zapomniałam przykryć i dlatego por się lekko przypalił). [caption id="attachment_7253" align="aligncenter" width="1024"] Zapiekanka
e-PrzepisyKulinarne
Coleslaw, surówka z kapusty... 218Coleslaw – popularna surówka obiadowa, w której podstawowym składnikiem jest szatkowana, surowa kapusta głowiasta. W zależności od kraju czy upodobań dodawane są rozmaite dodatki jak: marchew, jabłko czy ananas. Jako sos używany bywa majonez lub maślanka, musztarda albo ocet. Dodaje się również przyprawy i zioła.Od upodobań również zależy przygotowanie jak i proporcje składników." Tyle dowiecie się z portalu Wikipedia
chleba naszego
Kiełbasa biała w piwie – wereszczaka 201smaku Sok z cytryny do smaku Wykonanie: Cebulę obrać i drobno posiekać. Piwo zagotować, włożyć kiełbasę i pod przykryciem odstawić na 15 minut. Następnie kiełbasę wyjąć z piwa a sos zagotować, wrzucić cebulę i gotować przez kilkanaście minut, po czym zmiksować. Dodać złotą zasmażkę przygotowaną z mąki i masła, podgrzać mieszając do zgęstnienia. Doprawić do smaku, włożyć pokrojoną w krążki
Tradycyjna Kuchnia
Przekąska na stół Wielkanocny 295wymieszać z majonezem, chrzanem, jogurtem i utartym serem, dodać paprykę, przyprawić do smaku i bardzo dokładnie wymieszać. Gotową pastę kłaść na plasterki szynki i zwinąć w roladkę. Podawać z sosem czosnkowy
Tradycyjna Kuchnia
Ryżowy rarytas 191Sałatka powstała z potrzeby wykorzystania produktów z lodówki 😊 Jak się okazało bez majonezu i sosu tez coś dobrego można zjeść. Polecam 👌 Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async
Kulinarne przemyslenia
fasola z kiełbasą z wolnowaru 263parze, 425 g - 1 puszka białej fasoli gotowanej na parze 400 g - puszka krojonych pomidorów 1/3 szklanki bulionu z kurczaka 1 cebula, pokrojona w kostkę 1 łyżka sosu Worcestershire 1 łyżka musztardy 1/2 - 1 łyżeczka ostrej papryki w płatkach sól, pieprz Przygotowanie Wolnowar nagrzać zgodnie z instrukcją. Kiełbasę pokroić w grube plasterki, boczek w małą kostkę. Do misy
Stare Gary
Quinoa i królicza wątróbka z jabłkami, cebulką i majerankiem 175układamy wątróbki. Podsmażamy około 2 minuty z jednej strony. Przewracamy na drugą, doprawiamy majerankiem solą i pieprzem, mieszamy z jabłkiem i cebulą, dolewamy odrobinę wrzątku (żeby nadać konsystencję lekkiego sosu) i od razu nakładamy na talerze razem z quinoą. Pamiętajcie, żeby nie trzymać wątróbki za długo na patelnie i żeby solić ją po przewróceniu, bo przeciągnięta i sucha to żadna
Quinoa Raz!
Rolada ziemniaczana z mięsem, serem i szpinakiem / Cheesy potato roll with meat and spinach 338tego dania ze strony Tasty , i poczułam, że muszę to zrobić. W pierwszy wolniejszy weekend zabrałam się do dzieła i powstała przepyszna rolada z ziemniaków zapieczonych w parmezanie, nadziana sosem mięsnym, śmietankowym szpinakiem i dużą ilością mozzarelli – obłęd! To jest przepyszne! I wcale nie jest tak trudna w przygotowaniu jak wydaje się na pierwszy rzut oka. Zapraszam! Scroll down
karmelowy