dusić pod przykryciem 5 minut. Następnie wlać sok z pomarańczy i dusić pod przykryciem do miękkości, około 20 minut. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć nogi (trzymać w cieple), do sosu dodać borówki. Zagotować, mieszając gotować aż sos będzie gęsty. Dodać masło, wymieszać. Zdjąć z ognia. * jeżeli nie mamy borówek ze skórką pomarańczową, należy wziąć 100 g borówek bez pomarańczy
królestwo garówuginają się nam od dobroci. Składniki -mix zielonych sałat- jakie lubisz -pomidorki koktajlowe bądz śliwkowe -ogórek gruntowy -marchewka -ser wędzony -liście kolendry u mnie od Skworcu -szczypta soli - sos kebab-gyros FOLWARK Umyj składniki, pokrój, ser i marchewkę- zetrzyj na dużych oczkach. Dodaj sól, liście kolendry i sos. Wymieszaj i podaj. U mnie piękny półmisek od Porcelana
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: 2 listki nori 100 g ryżu do sushi 1 łyżka octu ryżowego 1 płaska łyżka cukru trzcinowego warzywa/owoce: wedle życzenia (u mnie: awokado, czerwona papryka, marchewka) sól dodatkowo: sos sojowy chrzan wasabi mata bambusowa marynowany imbir Przygotowanie: Gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu: dokładnie go płuczemy w zimnej wodzie, odstawiamy go w niej(...)zbyt "ubogie". Przed każdym krojeniem maczamy nóż w zimnej wodzie. Futomaki kroimy na 8-10 części po ok. 1-2 cm długości. Sushi podajemy z sosem sojowym, który mieszamy z osobno podanym wasabi przed zamoczeniem w nim naszych rolek i włożeniem ich do buziek. Imbir spożywamy po zjedzeniu jednej rolki, aby oczyścić kubki smakowe. Jest
Weganizm infantylnywino zagotować, włożyć kaczkę. Dodać goździki, kardamon, dusić około 30 minut. Dodać 2/3 czereśni i dusić kaczkę do miękkości. Wyjąć kaczkę i trzymać ją w cieple. Zredukować, przez gotowanie sos, w którym dusiła się kaczka, dodać pozostałe czereśnie i zagotować. Dodawać po kawałku zimne masło cały czas mieszając. Zdjąć garnek z ognia i dodać czekoladę. Wymieszać. Sos doprawić cukrem
królestwo garówroztopioną łyżką oleju kokosowego. Po usmażeniu z obydwu stron na złoty kolor, przekładamy na talerz. Dla rozpusty możecie po wierzchu posypać świeżymi owocami lub jak ja polać je sosem owocowym (na zdjęciu eko sos z daktyli). Smacznego
Taste Of My Dayszczególnie upalne dni, bo aromatyczne przyprawy robią swoje. 300g łopatki lub szynki wieprzowej 400g mrożonej mieszanki chińskiej 1 czerwona papryka 1 żółta papryka przyprawa chińska 3 łyżki sosu sojowego sól, pieprz olej 1. Wieprzowinę kroimy w nieduże, bardzo cienkie kawałki. Obsypujemy obficie przyprawą chińską. Smażymy przez około 10 minut na rozgrzanym oleju. 2. Na patelnię dodajemy mieszankę chińską i pokrojoną(...)kostkę paprykę. Smażymy do momentu wyparowania płynów. Dodajemy sos sojowy, sól, pieprz i przyprawę do smaku. 3. Podajemy z ryżem
Szefowa kuchnipodpłomyka z paloną czarnuszką Dym na wodzie , quesadillas z kurczakiem Tako , domowego śledzika i schabu, carpaccio z łososia i bruschettę z pomidorami i bazylią Toscana , łososia w sosie z czosnkiem niedźwiedzim, roladkę z łososia nadziewaną ricottą i wędzone carpaccio z łososia w sosie Suempol oraz na słodko - kremu bawarskiego z syropem z czarnego bzu Oficyna , cytrynowca z bezą
Be Fit Be Strongłyżek śmietany -oliwa z oliwek -pieprz ziołowy u mnie od Skworcu Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę z oliwek i wrzuć czosnek pokrojony w plasterki. Dodaj pomidora, duś w sosie własnym. Można dodać ok. 3 łyżek wody. Międzyczasie nastaw wodę na makaron. Gdy się zagotuje, wrzuć wstążki. Ugotuj. Odcedz. Przelej zimna wodą. Do pomidorów dodaj śmietanę oraz drobno pokrojony koperek(...)Dosmacz pieprzem ziołowym. Wrzuć makaron do sosu. Wymieszaj. Rozłóż na talerze , pokrop oliwą z oliwek, dodaj sporo parmezanu. Możesz oliwki. Smacznego! Szybko, zdrowo, z kilku składników
Z Kuchni Do Kuchniżółtka - 8 szt cukier - 120 g Lody czekoladowe śmietana 36% -250 ml mleko -0,5 l żółtka - 8 szt cukier - 50 g czekolada gorzka - 100 g DODATKOWO sos tiramisu gotowy do polania lodów Sposób przygotowania Lody śmietankowe: Do rondla wlać pół litra mleka, zagotować. Żółtka jaj przełożyć do miski, utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo mleko do naczynia z żółtkami(...)zamrażaniem powtórzyć , co najmniej 4 razy do uzyskania kremowej konsystencji. Lody czekoladowe: Przygotować lody czekoladowe według przepisu, na lody śmietankowe, dodając rozpuszczoną i ostudzoną czekoladę. Gotowe lody polać , sosem tiramisu. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia Danusicieście francuskim - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 1 biała cebula - 150g boczku wędzonego parzonego - świeże kolorowe papryczki chili - pół kostki sera sałatkowego typu feta Na sos pomidorowy: - 1 puszka pomidorów z puszki - mały słoiczek koncentratu pomidorowego - suszony tymianek, bazylia - 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne -1/2 łyżeczki soli - świeżo mielony pieprz - 2 łyżki oliwy(...)tłoczenia Do dzieła! 1. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni C. 2. Płat ciasta rozwijamy i układamy na papierze do pieczenia, a potem na blaszce. 3. Przygotowujemy sos pomidorowy: wszystkie składniki łączymy ze sobą i smarujemy obficie ciasto. 4. Boczek kroimy w większą kostkę, cebulkę w piórka, papryczki w krążki, a ser kruszymy po wierzchu. Wszystko dowolnie
Sajkofanka smakudlatego przypomniało mi się o tym przepisie w karnawale. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Bardzo wygodnie jest je podawać z wykałaczkami, wtedy łatwo możemy zanurzać w sosach i konsumować. Mięsne kuleczki SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko 1 łyżka keczupu sól pieprz papryka zioła prowansalskie bułka tarta olej do smażenia Cebule obieramy(...)masa się rozpada. Z masy formujemy małe kuleczki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy je dokładnie z każdej strony. Można podawać na ciepło lub na zimno, z różnymi sosami lub keczupem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiszynki i żółtego sera. Zakręcone pizzerinki z żółtym serem i szynką SKŁADNIKI: 1 ciasto drożdżowe (miałam gotowe) 5 plastrów żółtego sera 3 plastry szynki konserwowej sos meksykański szczypiorek PRZYGOTOWANIE: Ciasto rozwijamy, smarujemy pikantnym sosem meksykańskim, układamy plastry żółtego sera oraz plastry szynki konserwowej, całość posypujemy szczypiorkiem i zwijamy w roladę, która kroimy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkigarnku do gotowania na parze zagotować wodę, ułożyć kluski i gotować pod przykryciem ok 12-15 minut. Resztę owoców wymieszać z jogurtem naturalnym i zmiksować na gładki sos. Gotowe kluski polać sosem owocowym i posypać miętą
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkilekko osolonej wodzie zgodnie z czasem podanym na opakowaniu, a następnie studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy drobno. Majonez mieszamy z musztardą i keczupem. Tak przygotowany sos doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Paprykę kroimy na małe kawałeczki. Kapustę mieszamy z kukurydzą, fasolką, papryką i jajkami. Do warzyw i jajek dodajemy sos i pół łyżeczki czarnuszki i dokładnie mieszamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkigoszczą na obiad wszelakie kotleciki z mięsa mielonego. Dla urozmaicenia przygotowuję je z różnymi dodatkami. Dzisiaj o to takie proste i smaczne kotleciki mielone ze szczypiorkiem. Podałam je z sosem pomidorowym i ziemniaczkami z koperkiem, całość komponowała się idealnie. Kotlety mielone ze szczypiorkiem SKŁADNIKI: 300 g mięsa mielonego 1/2 czerstwej bułki 1 jajko sól i pieprz 1/3 pęczka(...)Dodajemy do mięsa i mieszamy. Z masy formujemy kotleciki które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto z dwóch stron. Podajemy z ulubionym sosem i ziemniaczkami
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki