Makaron z sosem pomidorowym i kurczakiem to jedno z tych dań, które robi się ekspresowo, dużo szybciej niż spaghetti bolognese czy nawet spaghetti carbonar a. Wystarczy podsmażyć kurczaka, zalać przecierem pomidorowym lub pomidorami z puszki oraz dodać ulubione dodatki – u mnie to oliwki oraz kapary. Zapraszam Was serdecznie na ten prosty i smaczny przepis. Makaron z sosem pomidorowym
Kuchnia Bazyliibrokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pappardelle w ostrym sosie z żółtych warzyw z czarnuszką i natką z pietruszki Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem Spaghetti z cukiną, jajkiem i oliwkami Spaghetti w pomidorach z pieczonym kurczakiem i bobem Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką Spaghetti(...)Spaghetti ze szpinakiem i ricottą Spaghetti ze szpinakiem i oliwkami Świderki z salami,cukinią i grana padano Świderki w pomidorach z brokułami, czarnymi oliwkami i rukolą Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Zapiekanka
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 cebula 1/2 cukinii 100 g szpinaku baby 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżka sosu chili 1 mini papryczka chili zioła prowansalskie słodka papryka jarzynka … Czytaj dalej Pełnoziarniste spaghetti
czarrna od kuchniJedną z pierwszych potraw, które przygotowałem jako dziecko, było spaghetti. Nie mogę nawet powiedzieć, że „ugotowałem” to danie, bo jako sosu użyłem keczupu. Łatwo wyobrazić
Vegan TasteJedną z pierwszych potraw, które przygotowałem jako dziecko, było spaghetti. Nie mogę nawet powiedzieć, że “ugotowałem” to danie, bo jako sosu użyłem keczupu. Łatwo wyobrazić sobie smak tego dania – nie było zbyt ambitnie. Już wtedy pokochałem makaron – szybki i prosty w przygotowaniu, który
Vegan TasteJedną z pierwszych potraw, które przygotowałem jako dziecko, było spaghetti. Nie mogę nawet powiedzieć, że „ugotowałem” to danie, bo jako sosu użyłem keczupu. Łatwo wyobrazić sobie smak tego dania – nie było zbyt ambitnie. Już wtedy pokochałem makaron – szybki i prosty w przygotowaniu, który dzięki różnorodnym sosom nigdy się
Vegan Tastespaghetti 😊 Oj jakie wyszło pyszne! Jeśli zwolennicy klasyki mnie nie powieszą, to śmiem twierdzić, że łazanki bolognese są jeszcze smaczniejsze niż spaghetti bolognese. Ale o tym, najlepiej ... przekonać się osobiście 😉 Składniki na sos: ok. 300 g mięsa mielonego (u mnie mielona karkówka) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewka pomidory w sosie własnym lub pomidorowa passata pół
Walijskie PichcenieRzadko przygotowujemy skrzydełka, a przecież mogą być wspaniałą gorącą przekąską, jednym z kolacyjnych, czy obiadowych dań! Przygotowane w dobrej marynacie z dodatkiem ogórkowego spaghetti zaczarują Was smakiem! SKŁADNIKI: 1 kg. skrzydełek Marynata: 2 łyżki sosu sojowego lub maggi 2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki pieprzu białego 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę (plus 1, jeśli pieczemy
Kuchnia BeatyTeraz mamy tanią paprykę i pomidory więc warto się zaopatrzyć i zrobić na zimę kilka słoiczków pysznego sosu. Taki sos jest świetną bazą do zupy pomidorowej, klopsików jaki i do spaghetti. Składniki: 1 kg czerwonej papryki 800 g pomidorów lima 1i1/2 kg pomidorów malinowych 50g czosnku (ząbki) 8-10 łyżek oliwy z oliwek 3 małe gałązki rozmarynu 3-4 łyżeczki
Ala piecze i gotujeokiem uroczego (czy w przypadku Włocha może być inaczej?) Sycylijczyka - Andrea Scarantino , szefa kuchni w restauracji Mamma Marietta . Pod okiem Andrea przygotowaliśmy spaghetti z polędwicą cielęcą, świeżymi pomidorami i bazylią oraz penne w sosie szparagowym (mój faworyt - przepis poniżej). Oczywiście nie mogło się obyć bez deseru, którym był krem na bazie mascarpone z owocami leśnymi. Andrea nie tylko opowiadał
KUCHARNIAMakaron można przygotować na wiele sposobów. Dziś proponuje mega aromatyczne spaghetti w oliwie, ziołach z anchois w gniazdkach z cukinii skropionej sosem teriyaki...symfonia smaku dla podniebienia :) Składniki dla 4 osób: 25 - 30 dag makaronu nitki od Lubelli 2-3 ząbki czosnku puszka anchois szczypior - tymianek - bazylia, dobrze jest wybrać jeden gatunek zioła mała cukinia 4-5 łyżki oliwy
Apetyczna babeczkaDzisiaj przygotowałam na obiad spaghetti ze szpinakiem i mięsem mielonym drobiowym. Idealne danie, które dostarczy nam energii oraz nasyci. Do takiego obiadu nie potrzeba zbyt wiele produktów. Sos opiera się na bazie jogurtu naturalnego z małym dodatkiem śmietany słodkiej 12 %. Jak wiadomo szpinak jest bardzo zdrowy i zawiera to co najlepsze dla naszego organizmu, także wspiera(...)duże ząbki masło 1 łyżeczka Dodatkowo: makaron spaghetti pełnoziarnisty 1 op. Metoda: Makaron ugotować al dente. Szpinak odmrozić w mikrofalówce, odlać nadmiar wody. Czosnek zmielić razem z filetami drobiowymi. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem. Mięso podsmażyć na rumiano. Dodać szpinak, śmietanę i jogurt. Chwilę dusić, aż sos lekko odparuje. Doprawić sola i pieprzem ( ewentualnie naturalnym kucharkiem ). Makaron
Kuchnia Paulettesmnie. Sos jest uniwersalny, można do niego dodać kawałek jakiegoś mięsa, jeśli ktoś nie wyobraża sobie wegetariańskiego obiadu Składniki (na 3 porcje): 2 duże papryki (czerwona i żółta) 1 średnia cebula 250 ml przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku bazylia, kmin rzymski, oregano, sól, pieprz garść czarnych oliwek 300 g makaronu spaghetti Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Papryki(...)wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu, zdejmujemy skórę i paprykę kroimy w kawałki. Na patelni podsmażamy startą na tarce cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę, przecier pomidorowy i przyprawy. Sos dusimy pod przykryciem ok.15 minut. Całość blendujemy lub miksujemy na gładką masę. Sos mieszamy z makaronem i oliwkami pokrojonymi w plastry
e-PrzepisyKulinarne