sos spaghetti - 2648 przepisów (strona:39/177)

Tapioka z jagodami 176

Święta dostawał paczkę z żywnością z UK. Jak na standardy wczesnych lat ‘90 były to bardzo dziwne rzeczy. Pamiętam puszkę w której znajdowały się parówki w słodkawym sosie. Było też niedobre spaghetti w puszce. Miała kształt literek alfabetu i pływało w pomarańczowym sosie o smaku słodko-kwaśnym. Na opakowaniu była chyba lalka Barbie czy coś równie nie na temat. Moją

Ugotowane pozamiatane
Spaghetti z winem i selerem naciowym 112

Kiedyś myślałam, że spaghetti to tylko pomidorowy sos, doprawiony ziołami i że w takiej formie smakuje najlepiej. Nie! Spaghetti z dodatkiem warzyw bije je na głowę:). Tym razem dodałam dużo selera naciowego a spaghetti podlałam czerwonym winem. Wyszło pysznie! 500g mięsa mielonego 1 puszka krojonych pomidorów 400ml przecieru pomidorowego 4 łodygi selera naciowego 3 duże marchewki 2 średnie cebule

Szefowa kuchni
Makaron z serem w wersji fusion 132

rodzajach: penne, farfalle, fusilli, spaghetti, conchiglioni, pappardelle. Każdy rodzaj posiada inny kolor opakowania co znacznie ułatwi kupującym znalezienie go na sklepowej półce. Do swojej potrawy wykorzystałam makaron spaghetti. Połączyłam go z sosem orzechowym, wiejskim twarogiem, pieczonymi burakami i natką pietruszki. Wyszło z tego bardzo smaczne i sycące danie. Doskonałe na obiad lub kolację. Czy wpisuje się ono w pojęcie kuchni

Wiem co jem
Chorwackie smaki - czyli podróż do Dalmacji cz. 2 258

groszkiem podawany z makaronem. Przepyszne :) Filet rybny w sosie serowym z ryżem. Bardzo delikatne mięsko, sos pasował idealnie. Ryba grillowana z warzywami na parze i ziemniakami.  Spaghetti bolognese.  Sznycel w sosie pieczarkowym z ryżem, Karczek z warzywami i ziemniakami - niestety sos był z torebki a mięso gumowe :( A na koniec tak jak obiecałam napis nad jedną z restauracji

Kolejny blog o gotowaniu
Potrawka z czerwonej soczewicy 219

Szybka potrawa z wykorzystaniem czerwonej soczewicy. Można potraktować ją jako sos do makaronu spaghetti, mnie zupełnie nie przeszkadza, że nie ma tam mięsa :-)               Dziś wezmę pomidory pod lupę. Są bogactwem witaminy C-duży ważący 180 gram pokrywa 60 % dziennego spożycia, witaminy E oraz beta-karotenu. Zawiera również dobrze znany każdemu likopen-przeciwutleniacz, który(...)Potrawę nie solę, ponieważ dodałam suszone pomidory (kupione na wagę, nie te w słoiczku z olejem) z dodatkiem soli, której naprawdę było bardzo dużo. Sos wykładam na ugotowany makaron i posypuję startym serem długodojrzewającym. Podane powyżej wartości odżywcze i kaloryczność dotyczą samej potrawki ! Smacznego

Życie na widelcu
Makaron z aksamitnym sosem 147

sosem? Na pewno spodoba Ci się ten przepis! Połączenie soczewicy i pomidora gwarantuje pyszny smak, który podkreślają zioła. Do sosu dodałam również kukurydzę. Przygotowanie tego dania to zaledwie 30 minut! // Składniki: 250 g makaronu – najlepiej wstążki lub spaghetti 150 g czerwonej soczewicy + 400 ml wody do ugotowania 1 duży pomidor (lub 2 małe) kilka łyżek kukurydzy konserwowej oliwa przyprawy(...)Dojrzałego pomidora obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Podsmaż go na oliwie z dodatkiem bazylii (świeżej lub suszonej). Ugotowaną soczewicę i miękkiego pomidora zblenduj razem na gładki sos. Jeśli będzie zbyt gęsty, dodaj wody. Jeśli zbyt rzadki – dodaj pół łyżki mąki ziemniaczanej z odrobiną ciepłej wody i sos gotuj przez kilka minut mieszając. Na koniec do sosu dodaj

Via Gusto
Spaghetti alla Bolognese 289

typowo polskich specjałów. Jedną z moich ulubionych włoskich potraw jest spaghetti. Na dobrą sprawę ciężko określić, kiedy po raz pierwszy pojawiło się w Polsce. Podstawą spaghetti jest makaron o tej właśnie nazwie, z porcją sosu, najczęściej posypanego serem takim jak parmezan czy pecorino. Znam osoby, które często sięgają po gotowce lub półprodukty(...)których robią sos. Słyszałem nawet od znajomych, który sos ze słoika jest najlepszy oraz który fix lepiej omijać z daleka. Przyznam, że nie używałem fixów ani sosów w słoiku. Poza tym przygotowanie spaghetti alla bolognese nie jest ani trudne, ani skomplikowanie a na pewno lepsze niż gotowiec ze słoika. Sos bolognese, to mięsny sos pochodzący z włoskiej Bolonii. Tradycyjnie używało

Jacob Tastes
Spaghetti Carbonara 124

dente przełożyć do przesmażonego boczku na patelni, wymieszać, wyłączyć ogień, a następnie przełożyć jajeczną masę z pecorino. Całość dokładnie ze sobą połączyć. Podawać natychmiast. Buon appetito! Na Spaghetti carbonara w sosie śmietanowym zapraszam  tutaj

Wino Francja Kuchnia
4 wegetariańskie lunche z makaronem 142

niewielu składników, a kosztuje maksymalnie 7 zł od osoby. Spaghetti z pieczonym kalafiorem Czas : 35 minut Poziom trudności: łatwy Szacowana cena dla 2 osób: około 7 zł Spaghetti z domowym sosem pomidorowym Czas : 50 minut (w tym 45 minut powolnego duszenia sosu) Orientacyjny koszt dla dwóch osób: 13 zł Poziom trudności : łatwe Penne z pesto z jarmużu (tylko 4 składniki

Niedzielny kucharz
Przepis #64 Czekoladowy piernik z... cukinii 141

Witajcie, sezon na cukinie w pełni. Można z niej zrobić różne pyszności od sosów, ketchupu czy spaghetti po ciasta. Postanowiłam wykorzystać cukinię jako bazę do mojego ciasta przez co jest zdecydowanie mniej kaloryczne niż tradycyjne wypieki.   Cukinia ma dość delikatny smak przez co jest prawie niewyczuwalna. Dodatek przyprawy do piernika sprawia, że smakuje jak prawdziwy piernik! Środek jest dość

Health-Fit-Life
Spaghetti w kremowym sosie z kurkami 206

minut mieszają od czasu do czasu. Dodaj mleko kokosowe, sól do smaku (łyżeczka to maks). Zagotuj i gotowe. Podawaj posypane cebulką i świeżą szałwią lub rozmarynem. Smacznego! Artykuł Spaghetti w kremowym sosie z kurkami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Jarzynowe spaghetti 148

lubił spaghetti, moja dzisiejsza propozycja jest bezmięsna, warzywna, a jakże smaczna. W sam raz na szybki smaczny wiosenno-letni obiad. Pasta i basta! Składniki: 20 dag makaronu spaghetti 2 łyżki sosu pomidorowego do makaronu 1 cukinia 2 marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 suszone pomidory z zalewy cukier do smaku sól do smaku pieprz do smaku parmezan do posypania

Wanilia i Kardamon
Wegański sos bolognese 128

sosem – skończyło się na wychwaleniu i zjedzeniu większości mojej porcji. Bo ten sos to można sobie zjeść solo albo np z makaronem jak klasyczne spaghetti. Pyszne! Do przygotowania sosu potrzebujemy: 1 cebulę 2-3 ząbki czosnku 250 g czerwonej soczewicy odrobinę koncentratu pomidorowego 1 puszkę pomidorów 500 ml bulionu warzywnego 40 g migdałów garść orzechów u mnie pekan

Szybko Tanio Smacznie
Sos grzybowo mięsny 164

śmietanką i podgrzewamy tak długo aż sos zgęstnieje do pożądanej konsystencji. Doprawiamy ponownie solą i pieprzem jeśli zachodzi potrzeba,  dodajemy natkę pietruszki. Ja zaserwowałam mojej rodzince sos z makaronem spaghetti od Lubelli

Życie zaczyna się w kuchni
SPAGHETTI Z SOSEM BOLOŃSKIM I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 161

ulubiony makaron z mięsem tylko w innej odsłonie.Pełen mięsa i warzyw.Taki makaron jest najpyszniejszy i w dodatku dietetyczny:) Porcja ma tylko 414 kcal. 1 ugotowana szklanka makaronu spaghetti (10dag.) Na sos:3 łyżki mielonej piersi indyka(90g) 1 łyżeczka oleju(3g) 1 marchewka(90g) małe pieczarki(105g) 1 cebula(30g) 1 mały por(50g) 1 strąk papryki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki