sos śmietanowy - 2017 przepisów (strona:93/135)

Eskalopki drobiowe w sosie pieczarkowym 309

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Eskalopki drobiowe w sosie pieczarkowym Eskalopki drobiowe to niewielkie kotleciki, lekko rozbite a następnie smażone na oliwie bez panierowania, w tym przepisie podane z pysznym sosem pieczarkowo – śmietanowym. Eskalopki drobiowe przepis: Składniki (na 4 porcje): 1 podwójna pierś z kurczaka (około 800g) Sól Pieprz Słodka papryka w proszku Rozmaryn suszony 1 cebula 200ml słodkiej śmietanki 30% 200ml(...)Następnie dolewamy 200ml bulionu drobiowego i 200ml słodkiej śmietanki, w której wcześniej rozmącamy jedną łyżkę mąki pszennej. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i gotujemy do momentu, aż powstanie gładki aksamitny sos śmietanowo pieczarkowy, który na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do powstałego sosu przekładamy wcześniej obsmażone eskalopki i przez 5minut razem dusimy na małym ogniu uważając, aby sos się

Księga-Smaku
Pieczone udka z warzywami 246

Pieczone udka z warzywami to można powiedzieć jednogarnkowe danie obiadowe. Całość przygotujemy w jednej formie do pieczenia – szybko, prosto i przede wszystkim smacznie :) Danie to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak z wolnego chowu z warzywami 211

Ostatnio w jednym z dyskontów – Lidl – pojawiała się promocja na kurczaka z wolnego chowu . No cóż postanowiliśmy sprawdzić czym różni się od zwykłego kurczaka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Królik w śmietance 226

W kuchni jak w życiu często zdarza mi się improwizować. Tu coś podpatrzę, tam przeczytam i… robię po swojemu. Albo wychodzi albo nie ale ja

Mama z miasta
TARTALETKI ZE SZPARAGAMI I SOSEM ŚMETANOWO-SEROWYM 226

inni koszyk piknikowy pełen pyszności! Dziś mam dla Was pomysł właśnie do tego koszyka! Przepyszne tartaletki z delikatnego, kruchego ciasta wypełnione farszem z cebulki, pora, zielonych szparagów i sosem śmietanowy-serowym – smakują obłędnie! Idealne zarówno na gorąco prosto z piekarnika, jak i na zimno. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 8 szt ) SŁONE KRUCHE CIASTO: * mąka pszenna – 250 g * masło(...)posiekaną cebule oraz pora , przesmażamy. Śmietanę roztrzepujemy z żółtkami, dodajemy starty ser, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i gałką muszkatołową. CAŁOŚĆ: Na podpieczone ciasto wyciągamy porcję cebulki z porem, zalewamy sosem śmietanowo-serowym, układamy pokrojone szparagi. Pieczmy ok. 25-30 minut /170 C. Smacznego

Ostra na Słodko
Pałki kurze z super dodatkami, pychotka 121

Na ten pomysł wpadłyśmy z moją synową. Obiad wyszedł bardzo dobry, wszystkim smakowało. Podaję dwa sposoby wykonania. Obydwa są super. Ja kupiłam już pałki kurze bez

Kuchnia Pokoleń
Makaron z groszkiem, pieczarkami i szynką 133

Makaron z groszkiem, pieczarkami i szynką Makaron z groszkiem, pieczarkami i szynką Składniki na 4 porcje: 400 g makaronu wstążki 60 g masła 1 średnia cebula

Pomysłowa kuchnia
Makaron w sosie śmietanowym z kurczakiem i szparagami 192

U nas na stole znowu zagościły szparagi ale tym razem w połączeniu z makaronem Polecamy fanom i makaronu i szparag Składniki: - 140 g makaronu spaghetti szpinakowego

Kuchenne Wariacje
Wieprzowina w sosie z pieczarkami 173

Proponuję coś dobrego na pyszny obiad lub na smaczną kolację. Mięso ~500 g, pieczarki 500 g, śmietana 12%-18% kwaśna 200 -300 g, musztarda 1 łyżka

chleba naszego
Fusilli Z Sosem Miodowo- Truflowym i Porem 193

Składniki: na 4-5 porcji 1 op makaronu Fusilli 1 por 1 cebula 1 kubeczek słodkiej śmietany 30% 2 trójkątne serki topione z truflą 1 trójkątny

Luźna Kuchnia
Grzybowe penne z krewetkami w sosie winno- śmietanowym 144

Grzybowe penne z krewetkami  Grzybowe penne z krewetkami  w sosie winno- śmietanowym Składniki na 3-4 osoby:   300g makaronu penne   200g grzybów leśnych (świeżych lub mrożonych) 300 g pieczarek 500 g krewetek mrożonych 2 ząbki czosnku 4 łyżki oleju roślinnego świeżo zmielony czarny pieprz, sól posiekana natka pietruszki   pół szklanki śmietany 18% pół szklanki(...)świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dodać białe wino, natkę pietruszki, całość wymieszać i chwilę podgrzewać na małym ogniu. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę, wymieszać. Gorący makaron wyłożyć do talerzy, polać sosem z krewetkami i grzybami. Udekorować pozostałą natką pietruszki i/lub innymi ziołami. 4) Pałaszować..:) Z przyczyn technicznych (mały zapas mrożonych grzybów leśnych) w tej wersji użyłem wymieszanych z pieczarkami, co potrawie

Aromatyczne Podróże
Ryż z kurczakiem w curry 187

Chyba każdy z nas lubi od czasu do czasu zjeść popularnego „chińczyka” – my również :) Z tego właśnie powodu postanowiliśmy przygotować w domu domowe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Obiad we włoskim stylu, czyli makaron z owocami morza i warzywami 176

Przepyszne danie, które zagościło u mnie w niedzielę. Zasmakuje niewątpliwie każdemu. Ba! Uważam nawet, że zjedzą je ze smakiem osoby nie lubiące owoców morza ;-) Przygotowanie dania

Passions hobbies life
Gulasz wołowy zabielany 79

Gulasz wołowy zabielany  Dzisiejszy gulasz wołowy zabielany to najprostszy przepis na wołowinę przy użyciu minimum składników. Jego przygotowanie zajmuje kilka chwil, nie licząc oczywiście czasu

Lekcje w kuchni
Makaron z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym 134

Szparagi… Uwierzycie, że dopiero w zeszłym roku je odkryłam? Nie wiem gdzie ja się uchowałam, że wcześniej jakoś ani nie miałam okazji, ani nawet chęci

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania