sos serowy - 2480 przepisów (strona:98/166)

Pierniczki świąteczne z ciasta dojrzewającego 129

lukrem zrobionym z białek i cukru pudru. Długo przechowywane pierniki można zużyć do przygotowania sosów do mięs czy serów. Nie mam pewności, czy mój piekarnik dociągnie do kolejnego wypieku pierniczków, więc dodaję przepis do akcji konkursowej: https://www.youtube.com/watch?v=ShqT4DMtPY4 ----- Podobne: Ciastka arachidowe a la portugalskie Serowe wiatraczki ze śliwką Orkiszowe rogaliki z marmoladą

Weekendy w domu i ogrodzie
Szpinak z jajkiem w cieście francuskim 167

osuszony szpinak dusimy na masełku, dodajemy czosnek i przyprawiamy solą i pieprzem. Redukujemy sos, dodajemy ser pleśniowy. Ciasto francuskie dzielimy w proporcji 1/3 i 2/3. Tę większą cześć nakrawamy w poprzek na paski ok 1-1,5 cm.  Na węższą część nakładamy farsz szpinakowo- serowy. Robimy w dołki i wbijamy jajka. Delikatnie przykrywamy pozostałą częścią ciasta, dociskamy na brzegach

MarciochaKucharzy
Zupa serowa z kuleczkami mięsnymi 204

Zupę serowa z mięsnymi kuleczkami naprawdę warto spróbować. Smak doskonały , a mięsko uzupełnia białko w  diecie. Polecam.SKŁADNIKI:2 marchewki1/4 pora1/2 pietruszkikawałeczek selera100 ml śmietany

W kuchennym oknie Ewy
Sernik z jagodami i czekoladą 127

się tuczą! Składniki: • 1 kg sera • 1/2 szklanki cukru • 200 g śmietanki kremówki 30% • 5 jajek • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 100 g czekolady lub płatków czekoladowych • 1 szklanka jagód Sos jagodowy • 1 szklanka jagód • 1 mały jogurt • 3 łyżki cukru Wykonanie: • Okrągłą tortownicę 24 cm średnicy wysmarować masłem, wyłożyć na dno papier do pieczenia. • Wymieszać(...)małych obrotach. • Wbijać po jednym jajku, dodając każde następne co 20 sekund, cały czas miksując. • Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i płatki czekoladowe. • Ręcznie wymieszać masę serową z jagodami i wylać na herbatnikowy spód. • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. • Piec 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę

To co kocham
Kanapka drwala z białą kiełbasą i makaronowym burgerem 97

smażenia Sos czosnkowy: 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu  3 przeciśnięte ząbki czosnku sól, pieprz Kilka godzin wcześniej gotujemy makaron al dente. Po ugotowaniu mieszamy go z utartym serem i przekładamy do silikonowej foremki lub foremki wyłożonej folią spożywczą. Wyrównujemy górę, studzimy i wkładamy na kilka godzin do lodówki.  Kiedy nasz makaronowo serowy placek jest już gotowy(...)lodowatą wodą. Każdy z kawałków makaronowego placka zanurzamy z każdej strony w tempurze i smażymy do zezłocenia w głębokim tłuszczu. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym. W międzyczasie robimy sos czosnkowy. Z podanych składników mieszamy sos, który zawiera świeży czosnek, a więc nie potrzebuje więcej czasu, aby móc go podać. Kromki pieczywa podpiekamy na suchej patelni z obydwu stron. Każdą

MamaOskarka
Kurki w pomidorach 69

Czas czytania: 2 min Kurki w pomidorach. Kilka sosów i dań z kurkami już poznaliście, można znaleźć je na moim blogu, jest to, na przykład sos

SprawdzonaKuchnia.pl
SERNIK DEKADENCKI Z DOMOWĄ POLEWĄ TOFFEE 451

jednak rzadsza, ale po mocnym schłodzeniu serniczek uzyskał odpowiednią konsystecję). Składniki: Spód: - 250g ciastek owsianych lub pełnoziarnistych Digestive polanych czekoladą - 175g masła orzechowego - 1-2 łyżki stopionego masła Masa serowa: - 500g twarogu trzykrotnie mielonego lub ricotty (dałam ricottę) - 250g serka mascarpone - 250g serka Philadelphia lub Twój Smak - 3 łyżki mąki ziemniaczanej (lub pszennej) - 160g mleko skondensowanego niesłodzonego + 100g ksylitolu(...)wanilii (lub 2 łyżki cukru waniliowego) Wierzch: - 200g gęstej kwaśnej śmietany 12 lub 18% - 120g serka Philadelphia (niekoniecznie) - 3 łyżki mielonego ksylitolu (lub pudru) Dekoracja: - 75g orzeszków ziemnych solonych Sos toffee: - 1 szklanka śmietanki kremówki 30 lub 36% (250g) - 1/4 szklanki cukru trzcinowego (55g) - 1/4 szklanki płynnego miodu (85g) - 60g masła Przygotowanie: Zdjąć obręcz z tortownicy, na dno wyłożyć papier

Smaczne Zdrowe
Koktajl przyspieszający odchudzanie 77

gładką masę i natychmiast podawaj. Zobacz też inne przepisy : Marynata do mięs Sos czosnkowy Ekspresowa cytrynówka Tradycyjny rosół Domowa kostka rosołowa Syrop z czosnku Zobacz też najnowsze przepisy : Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem i granatem Pączki serowe Makaron z masłem szałwiowym Wpis powstał przy współpracy z marką SuperVAC Artykuł Koktajl przyspieszający

okolicepalnika.pl
Pyszne drożdżowo-kruche pieczone pierogi z mięsem z rosołu, bez wyrastania 251

swojemu, a wy możecie dodać do środka zarówno ulubiony farsz mięsny jak i serowy czy grzybowy. Proporcje mięsa traktujcie czysto umownie, dodajcie takie mięsko, jakie akurat macie. Podobnie ilość dodanych warzyw – często różne gospodynie dodają inną ilość warzyw do rosołu. Pierogi świetnie również smakują z sosem np. tysiąca wysp . Ja czasem robię z podwójnej porcji i połowę jemy teraz

Mieszam w Garnku
Sernik lekki jak chmurka 1935

temp. 180stC, następnie temperaturę zmniejszyć do 140stC i piec jeszcze 40 minut. Masa serowa na środku powinna być ścięta. Sernik studzić w piekarniku 1h przy uchylonych drzwiczkach, a następnie pozostawić do całkowitego ostudzenia na blacie. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem, polać polewą czekoladową lub sosem owocowym. Smacznego! Uwaga: ponieważ sernik jest pieczony w kąpieli wodnej, forma musi być szczelna

Obiad gotowy
Conchiglione z mięsem pod serową kołderką 196

pysznym nadzieniem i zapiekłam pod kołderką z mozzarelli :)  Conchiglione z mięsem pod serową kołderką SKŁADNIKI: 300 g mięsa mielonego wieprzowego 150-200 g makaronu conchiglioni 1 cebula biała 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka oregano papryka słodka do smaku jarzynka do smaku 1 łyżeczka sosu chili czosnkowego 4 łyżki pomidorów krojonych z puszki 3 łyżki kukurydzy masło 8 mini

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zapiekanka serowo-szpinakowa z orzechami pinii 138

naczynia żaroodpornego, posypujemy wcześniej uprażonymi na suchej patelni orzechami oraz układamy cząstki serów. Sos: śmietankę mieszamy z jajkami, wylewamy na makaron. Posypujemy odrobiną soli, suszoną bazylią oraz pieprzem. Zapiekamy w 190 stopniach około 30 minut. na makaron ze szpinakiem układamy sery.gotowa zapiekanka szpinakowo-serowa z orzechami pinii

Bon Appetit Małgorzaty
USMIECH LATA I BURRITO (SLODKO-KWASNY LOSOS Z GRILLA W SOSIE Z PRAZONYM MAKIEM w tortilli)) 114

ŁOSOŚ NORWESKI Z GRILLA W SOSIE Z PRAŻONYM MAKIEM W TORTILLI . Tej kolorowej potrawie nie sposób się oprzeć. Jedzenie różnego rodzaju "zawijańców" ma szczególny urok - tortille cieszą się nadzwyczajną popularnością nie tylko wśród dzieci. Imbir, limonka i odrobina miodu tworzą doskonałą marynatę dla łososia norweskiego. Słodko-kwaśny smak odpowiada i dorosłym i dzieciom. Owocowo-serowa sałatka niebywale 'podnosi' smak burrito(...)cytryny 2 pomidory duża kulka sera mozzarella lub opakowanie sera feta kilka kawałków suszonych pomidorów z zalewy marynata dla łososia : 2 łyżki dobrej oliwy z oliwek 2 łyżki łagodnego sosu sojowego 2 łyżki płynnego miodu (naturalnego) 30g imbiru 2 dymki skórka starta z 1 limonki + sok z 1/2 limonki sól morska oraz świeżo zmielony, czarny pieprz  sos: 1/2 szklanki

Moja Książka Kucharska
Babeczki z nadzieniem serowym 186

                Potrzebowałam coś słodkiego do herbaty, miałam w domu biały ser i gotowe kruche babeczki .        

Proste Potrawy
Indyjskie kofty i Przypomnienie :) 184

kofty pomidorowy sos curry: 1 duża cebula 1 i 1/2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego 1 łyżeczka kurkumy garść orzechów nerkowca 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki płatków chili  1/2 łyżeczki cynamonu 600 ml przecieru pomidorowego 1/3 szklanki wody 1/2 szklanki śmietanki 30% 2 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta soli olej kuleczki ziemniaczano-serowe (KOFTY(...)Dorzucamy nasiona kminu, kurkumę oraz orzechy nerkowca.  Smażymy aż cebula się zeszkli. Do patelni dorzucamy posiekany czosnek, imbir, płatki chili, sól oraz cynamon. Całość zlewamy przecierem oraz wodą. Sos miksujemy blenderem i gotujemy kilka minut.  Na koniec zabielamy śmietanką i posypujemy posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i odstawiamy. Robimy kofty. Do miski wkładamy puree ziemniaczane, ser starty na tarce

Dzieje kuchennej Wiewióry