Składniki: DIP SEROWY Z CHORIZO: 225 g kremowego serka śmietankowego (u mnie Almette śmietankowy ); 1 szklanka startego parmezanu; 1 szklanka startej mozzarelli; 1 szklanka startego żółtego
Gospodyni Miejskakaszubsku de lux– czyli moje ulubione Śledź w śmietanie – sałatka śledziowa do pieczonych ziemniaków Jajka nadziewane ze srirachą, serowym chipsem i bekonową posypką Portugalska pasta z sardynek Pasta z tuńczyka – nie tylko na kanapki Sałatka z paluszków krabowych w sosie Marie Rose Sałatka z paluszków krabowych Ceviche z dorsza — bałtycka ryba i cytrusy CIASTA I DESERY Kremowy sernik nowojorski
Karo in the Kitchenroladek włożyć 2 serki topione pokrojone w kosteczkę. na wolnym ogniu gotować aż się rozpuszczą. Następnie dodać śmietanę. Jeżeli sos nie będzie gesty można dodać 2 łyżki mąki ( rozpuścić je należy w niewielkiej ilości wody ). Należy jednak pamiętać że sosik serowy zgęstnieje gdy lekko ostygnie
Darcia w kuchniśmietany 36%, 100 ml wody. Przygotowanie: W rondlu dokładnie wymieszaj odpowiadający za intensywnie serowy smak dania F ix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr z zimną wodą i śmietaną, tak by nie było grudek. Sos zagotuj . Wrzuć do niego umyte i podzielone na różyczki brokuły. Brokuły z sosem przełóż
SzczyptaSmaQwyjątkowo wygodnym i smacznym składnikiem sałatek. Wygodnym bo nie trzeba ich gotować, wystarczy że "opiją się" majonezem lub sosem sałatkowym i błyskawicznie miękną. Do takiej sałatki można dodać przeróżne składniki. Ja tym razem dodałam brokuł. 2 opakowania zupek chińskich (serowe lub rosołowe) 1 brokuł 1 długi ogórek 1 cebula 1-2 mięsiste pomidory majonez Brokuł rozdrobnić na różyczki
Jadło i czytadłoLasagne z tego co w domu było. Nie było makaronu - zrobiłam, dodając nieco kurkumy dla koloru. Podobny przepis znalazłam tutaj ale musiałam dostosować do
Stare Garygotujemy makaron, zgodnie z przepisem producenta. Gdy szparagi będą al dente na patelnię wylewamy masę serową, ogień zmniejszamy do minimum i wszystko dokładnie mieszamy, do momentu aż masa się lekko zetnie, ale nadal będzie płynna. Następnie sos mieszamy z makaronem i od razu podajemy
Kulinarne przygody Gatityknedle z truskawkami, z musem truskawkowym, cukrem i octem balsamicznym. Mus doskonale wzbogacił smak knedli. Gdy wbijamy widelec w knedel wycieka z niego sok z truskawek, pycha. Przepis na serowe knedle z truskawkami i musem truskawkowym: Polecam też: Knedle z mirabelkami i migdałami Świąteczne Knedle ziemniaczane ze śliwkami i bakaliami Składniki na 10 dużych knedli: truskawki 2 serki Almette Fruit(...)łyżka soli do gotowania knedli mus: truskawki, cukier puder, ocet balsamiczny na sos Truskawki płuczemy na durszlaku, osuszamy i usuwamy szypułki. Serek przekładamy do misy robota, dodajemy całe jajko i miksujemy. Wsypujemy mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną, dokładnie wyrabiamy hakiem robota lub ręką. Masę serową przekładamy na stolnice obsypaną mąką i chwilkę zagniatamy ciasto. Ciasto musi być klejące, ale jeśli
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgodzin, nabiera niesamowicie kremowej konsystencji. Podałam go z domowej roboty sosem wiśniowym ( na który przepis również znajdziecie w tym wpisie ) i muszę powiedzieć, że to był strzał w dziesiątkę - dzięki takiemu dodatkowi sernik nabiera charakteru i smakuje po prostu bosko; nie jest mdło i nie jest nudno :). Sama masa serowa jest bardzo prosta i szybka w wykonaniu - to tylko zmiksowanie(...)otrzymania gładkiej masy ). Masę serową przelać na podpieczony kruchy spód. Piec w temperaturze 160°C przez około 1 godzinę. Sernik powinien być ścięty i sprężysty, zwłaszcza na środku. Wyłączyć piekarnik, uchylić lekko drzwiczki i pozostawić w nim sernik do wystudzenia. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez cała noc. Sos wiśniowy do podania: 500 g wiśni świeżych
Opowieści z piekarnikapietruszki 400 ml śmietany 18% Sos paprykowy ( ze słoika, publikowany na blogu ) ½ papryki czerwonej świeżej Woda Mąka Sól Olej sznurek Wykonanie: Z filetów odcinamy polędwiczki ( można je zamrozić, wykorzystamy je w przyszłości ). Ostrym, cienkim nożem w każdy filecie robimy kieszonkę ( uważnie aby nie uszkodzić mięsa ). Natkę pietruszki siekamy i mieszamy z serem. Masę serową dzielimy na 6 części(...)tyle ile mamy filetów ). Do każdej kieszonki wkładamy przygotowaną masę serową. Końcówkę fileta związujemy ściśle sznurkiem. Przyprawiamy solą i czerwoną papryką. Na rozgrzanym oleju obsmażamy z obu stron nadziane filety. Po chwili podlewamy szklanką wody, przykrywamy i dusimy. ½ papryki kroimy w bardzo małą kostkę, dodajemy do mięsa. Również dodajemy sos paprykowy ( ilość zależy od naszego gustu ) Do śmietany wsypujemy
Smaki Ewykawałek wykorzystałam do przygotowania sernika z dodatkiem czekolady. Całości dopełnia delikatny sos śmietankowy... Mówię Wam, pycha! Spód: 150g herbatników, 85g masła. Masło stopić, herbatniki zmielić blenderze na pył. Dodać masło, krótko zmiksować, do połączenia się składników. Masą wylepić dno tortownicy o śr. 21cm. Schłodzić.Masa serowa: 500g białego półtłustego sera, 125g dyni, 2 jajka, 100g(...)cynamonu i gałki muszkatołowej oraz pokrojoną w kosteczkę czekoladę i dynię obraną i pokrojoną w kostkę. Wymieszać. Masę przelać na przygotowany spód. Piec około 55minut w temp. 170st. Ostudzić. Sos: 125g serka kremowego naturalnego Apetina, 125g jogurtu naturalnego, 100g śmietany 18%, 50g cukru, cukier puder. Serek utrzeć ze śmietaną i jogurtem oraz cukrem
Z miłości do słodkościpozostawić na kilka godzin aby przeszło smakami orientu, placuszki serowe idealne do chrupania....nic dodać nic ująć, najlepiej wypróbować :). Składniki dla 4 osób: 8 udźców z kurczaka, wagowo wychodzi ok. 1 kg 20 dag sałaty jakiej lubicie, można kupić gotowy mix 10 dag pomidorów koktajlowych 2-3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu teryiaki 1 łyżeczka octu ryżowego(...)kawałki, marynujemy w sosie sojowym i teryiaki oraz w occie ryżowym, pozostawiamy na kilka godzin do macerowania. Nie dodajemy soli. Gotowe mięso przesmażamy na oleju aby lekko się zrumieniło. 2. Przygotowujemy lekki dressing do sałaty z oliwy, przeciśniętego przez praskę czosnku i szczypty soli. Ser ścieramy na wiórka, na suchej patelni formujemy małe serowe placuszki, przypiekamy na rumiano z dwóch
Apetyczna babeczkaokoło 30-40 minut . Co jakiś czas zaglądajcie i zamieszajcie , żeby się nie przypaliło i zbytnio nie odparował sos , w razie potrzeby można dolać trochę wody lub doprawić do smaku Gotowe , świetne , gorące i sycące danie , niebanalne jeśli podacie z serowym nachos . Smacznego ! Artykuł Kociołek meksykański – długi weekend pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyBędąc na diecie albo zdrowo się odżywiając zjadamy wcześnie rano śniadanie i później w pracy obiad. Niestety takie podejście jest bardzo mylne, bo aby prawidłowo się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!czerwona też będzie dobra. Focaccia najlepiej smakuje na ciepło, można je podać z oliwą, pesto lub domowym sosem warzywnym. Na zimno będzie znakomitą bazą do kanapek... jak każde pieczywo :) . Focaccia z figami i cebulą rewelacyjnie łączy się z pastami serowymi i mozzarellą, wystarczy dodać listek sałaty i smaczna kanapeczka gotowa :) Porcje: forma o średnicy 26 cm Czas przygotowania
SzczyptaSmaQ