tortilli z szynką PRZEPIS TUTAJ *** Roladki z szynki z sosem chrzanowym PRZEPIS TUTAJ *** Mini burgery PRZEPIS TUTAJ *** Imprezowe mini pizzerinki – szybkie i pyszne PRZEPIS TUTAJ *** Mięsno-warzywne kulki iw cieście PRZEPIS TUTAJ *** Ogórkowe roladki z twarożkiem i łososiem PRZEPIS TUTAJ *** Sałatka w szynce PRZEPIS TUTAJ *** Imprezowe zawijańce serowe PRZEPIS TUTAJ KORECZKI: *** Koreczki z salami PRZEPIS TUTAJ *** Koreczki
Blog z Apetytemkwaśnej śmietany 6 jajek 200 g miękkiego masła 20 g cukru pudru 200 g kremu pistacjowego 50 g suszonej żurawiny 50 ml amaretto 25 g niesolonych pistacji bez łupinek sos żurawinowy: 150 g świeżej lub mrożonej żurawiny 50 g cukru 30 ml amaretto 100 ml wody 2 łyżeczki kisielu żurawinowego Mleko zagotować. Jajka roztrzepać ze śmietaną, powoli wlewać do gotującego(...)puszystą, jasną masę. Po łyżce dodawać ser, cały czas miksując. Dodać pastę krem pistacjowy, połączyć. Dodać odciśniętą żurawinę i posiekane pistacje, wymieszać. Miskę wyłożyć podwójną warstwą gazy, wyłożyć masę serową, dobrze docisnąć. Zawinąć brzegi gazy na masę, schłodzić w lodówce przez noc. Rano odwinąć gazę, wyłożyć paschę na talerz, zdjąć gazę z wierzchu. Żurawinę, cukier, amaretto (również to pozostałe
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCzas czytania: 2 min Salsa arbuzowa w wersji pikantnej z dużą ilością aromatycznej kolendry oraz mięty. Salsa arbuzowa, to smak gorącego lata i zapach wakacji. Arbuz
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: < 1 min Rewelacyjny sos kurkowy idealny do pieczonych ziemniaków, makaronu, kopytek lub chleba. Najlepszy oczywiście ze świeżych grzybów prosto z lasu. Smak sosu
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: < 1 min Dziś hummus troszkę różniący się od klasycznego libańskiego hummusu, do którego dodałam puree z dyni. Dodatek dyni sprawił, że ma
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Próbowaliście już maleńkich wegetariańskich kotlecików przygotowanych z ciecierzycy zwanych falafel ? Jeśli jeszcze nie to nie zwlekajcie! Falafelki pochodzą z kuchni arabskiej, a
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Majonez wegański Alergie i diety bardzo często zmuszają nas do zrezygnowania z różnego rodzaju pokarmów i dodatków, które nas uczulają lub w
SprawdzonaKuchnia.plKONCENTRAT CZOSNEK dołożę na obiad do serowej zupy, (I) – I wiecie co jeszcze Wam powiem? Z pewnością pokocham w Hotz zakupy! (E) – Ewidentnie spodobają się w kuchni wszystkim nowe smaki, (O) – Oczywiście super sprawa, dla mojego mężczyzny będę serwować wyśmienite afrodyzjaki! (K) – KONCENTRAT CHILI dodam do sosu do pizzy, tak dla pikanterii, (R) – Razem
Słodkie okruszkitylko zachęcić Was do spróbowania takiej serowej wersji pizzy i koniecznie dajcie mi znać czy Wy też obchodzicie Światowy Dzień Sera 🧀 ? Ciasto: 125 g mąki orkiszowej 125 g mąki gryczanej 8 g suszonych drożdży 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy z oliwek 150 ml ciepłej wody Sos pomidorowy: 200 g passaty pomidorowej 1 duży ząbek czosnku
Zdrowie na języku :Ppuszki. Tata często robił taką pastę ze szprotek w sosie pomidorowym. Ja takie pasty robione na szybko, kojarzę z dzieciństwa. Byle dodatek, kilka machnięć widelcem i była pasta. A i dziecko było zadowolone, że jakieś urozmaicenie kanapki. Pamiętam jeszcze pastę z sera żółtego i mortadeli. Ja w tym wariancie serowym, lubię czuć poszczególne składniki. Z tego względu ryby, sera
Mieszam w Garnkumasy makowej i zalej czubatą łyżką masy serowej, tak, aby wypełniła niemal całą papilotkę. Piecz 25-30 minut w 160 °C, aż ser się zetnie. Solony karmel Podczas pieczenia przygotuj solony karmel. Do rondelka wrzuć wszystkie składniki. Zagotuj, a następnie podgrzewaj przez około 10-15 minut aż sos zgęstnieje, a cukier zacznie się karmelizować. Na każdy
Food Squareminut. Dodać mleko i bulion razem z sosem marinara i dobrze wymieszać. Dodać makaron, zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować mieszając często przez około 10-12 minut (aż makaron zmięknie). Dodać starty ser i dobrze wymieszać. Amerykański makaron z serem i mięsem – mac & cheese powinien być kremowy i serowy. Doprawić solą i pieprzem. Amerykański makaron z serem i mięsem
Pociąg Do Kuchnitaki mały obłęd. Posiadają chrupiącą skórkę i mięciutki, mocno serowy środek. Kuszą samym zapachem! W zależności od gatunku sera - wnętrze może się ciągnąć lub idealnie połączyć z resztą składników. (Jeśli chcecie ciągnący się środek - dodajcie mozzarelli lub innego łatwo topliwego sera.) Kuleczki idealnie smakują na ciepło (np. z ulubionym sosem), ale ostygnięte również szybko znikają. W razie czego można
Di gotuje