sos paprykowy - 886 przepisów (strona:33/60)

SZASZŁYKI KOFTA Z PLACKAMI PITA + FILMIK 175

Szaszłyki są bardzo smaczne w polączeniu z warzywami i sosami to po prostu pycha, polecam.  SKŁADNIKI :  1 kg mięsa mielonego wieprzowego 3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku kmin mielony odrobina, do smaku  1 łyżka słodkiej papryki, ostra do smaku 1/2 pęczka posiekanej natki 2 łyżki pasty paprykowej ( samba oelek ) 1 jajko PLACKI PITA(...)DODATKOWO :   krojone warzywa (pomidor, czerwona cebula, kapusta, ogórek ) sos czosnkowy ketchup                                                             PRZYGOTOWANIE :  Mięso- przekładamy do miski z jajkiem i przyprawami, dokładnie mieszamy i odkładamy na 2 godziny

Kulinarne Fantazje Marioli
Jeszcze raz SER Z ZIEMNIAKA, sprawdzona prosta BAZA z 3 składników 208

składników, posolonych ziemniaków, cebuli z patelni i płatków drożdżowych. Można zrobić ser ziołowy, dodając ziół prowansalskich. Można zrobić ser paprykowy, dodając sproszkowanej słodkiej papryki, przy okazji zyskując fajny kolor. Kolor można też podkręcić dodając odrobinę kurkumy. Można dodać curry. Sosu sojowego, pieprzu, papryki ostrej. Można dodać co się chce i co kto lubi, do tego służy dobra baza, żeby można

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Francuski dip cebulowy na jogurcie greckim – nie tylko do chipsów i krakersów 262

nawet nie patrz). Z czasem smaków chipsów – poza nieśmiertelnymi solonymi i paprykowymi –zrobiło się u nas multum, sprowadzanych do Polski warzyw też mamy niemało, a moda na jedzenie dipów jak szybko się pojawiła, tak samo szybko zniknęła. Zastąpiły je gotowe produkty w słoikach czy puszkach, przeróżne butelkowane sosy, saszetki z gotowymi mieszankami przypraw do wsypania w śmietanę czy majonez

Karo in the Kitchen
Kurczak w sosie serowym o smaku papryki 142

Kurczak inaczej, zrobiony w sosie serowym z warzywami. Szybko i smacznie. Pałki kurze przekroić na pół. Doprawić mięso solą, pieprzem, papryką słodką. Obsypać oregano. Na patelni

Kuchnia Pokoleń
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami, fetą i marchewką 230

przekrawamy na połówki i wydrążamy żółtka, które mieszamy na gładką masę z ugotowaną marchewką, fetą oraz majonezem i pastą paprykową. Doprawiamy pieprzem. Wypełniamy białka. Pomidorki suszone drobno siekamy i układamy na wierzch każdego jajka. Z majonezu i jogurtu robimy sos do polania jajek. Dekorujemy szczypiorkiem.jajka faszerowane suszonymi pomidorami, fetą i marchwią

Bon Appetit Małgorzaty
Przepisy na sałatki 1130

pomidorami siostry AnastazjiSałatka brokułowa z surimi Sałatka brokułowa z szynką i domową fetą Sałatka grecka Sałatka gyrosSałatka gyros z sosem czosnkowymSałatka jarzynowa tradycyjna Sałatka jarzynowa z pieczarkami Sałatka makaronowa z warzywami i wędlinąSałatka pieczarkowa Sałatka pieczarkowo-paprykowa z szynkąSałatka ryżowa z kurczakiem Sałatka szynkowa siostry Anastazji Sałatka śledziowa z buraczkamiSałatka śledziowa z jabłkiem Sałatka śledziowa z pieczarkamiSałatka

Kuchnia domowa Ani
Pasta z chilli 320

zużyłam wszystkich zakupionych. Postanowiłam więc je wykorzystać do zrobienia ostrej paprykowej pasty. Według mnie wyszła rewelacyjna, nie jest ognista, jednak ostra. Korzystałam z papryczek chilli oraz ostrych papryczek czereśniowych, które pozostały po przetworach. Pasta jest bardzo łatwa w przygotowaniu, idealna jako dodatek smakowy do kanapek, makaronu, sosów czy zup. Składniki (na dwa małe słoiczki): ½kg papryczek chilli (lub innych ostrych

PastelFood
Pasta z chilli 388

zużyłam wszystkich zakupionych. Postanowiłam więc je wykorzystać do zrobienia ostrej paprykowej pasty. Według mnie wyszła rewelacyjna, nie jest ognista, jednak ostra. Korzystałam z papryczek chilli oraz ostrych papryczek czereśniowych, które pozostały po przetworach. Pasta jest bardzo łatwa w przygotowaniu, idealna jako dodatek smakowy do kanapek, makaronu, sosów czy zup. Składniki (na dwa małe słoiczki): ½kg papryczek chilli (lub innych ostrych

PastelFood
Langosz 362

śmietaną oraz żółtym serem. Choć na pewno dobrze smakuje też z okrasą czosnkową, śmietaną z czosnkiem, serem oraz podsmażoną paprykową kiełbasą (typowo węgierską), czy też z gulaszem. Przepis na mojego langosza pochodzi z ze strony przepisy.pl i jest podany z sosem ze śmietany i szczypiorkiem. Proponuję od razu zrobić podwójną porcję bo znika z talerza w mgnieniu oka. Jest pyszny

Mam apetyt na ...
Ketchup pomidorowy z cukinią i octem winnym 192

zapełnić piwnicę pomidorowymi przetworami. Obok sprawdzonej pomaroli wypróbowałam też ketchup z dodatkiem papryki i octu z czerwonego wina i sos z pieczonych pomidorów . Ketchup podczas obróbki traci sporo na objętości, więc uznałam, że zrobię jeszcze jedną, podobną wersję do tej paprykowej, ale z wykorzystaniem cukinii. Często spotykam się z przepisami na ketchup z cukinii, ale zazwyczaj używa się w nich

FitKot
Grillowane podudzia z kurczaka z dipem paprykowym. 212

przypadł mi do gustu, że postanowiłam się nim podzielić :) Składniki: 4 podudzia z kurczaka   2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka cukru sok z 1/2 cytryny sok z 1 pomarańczy 1/4 szklanki oleju 2 ząbki czosnku na dip paprykowy: 1 papryka czerwona 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku sól, pieprz Przygotowanie: Przygotowujemy z podanych składników marynatę, obtaczamy

Symfonia smakowa
Słoneczne ratatouille z bakłażanem i cukinią 306

czerwona. Wszystko pokroiłam mniej więcej na półtalarki.Cebule i czosnek posmażyłam i przełożyłam do garnka w którym miał powstać sos. Dodałam tam pokrojone pomidory, słoiczek domowego przecieru pomidorowego, garść świeżych posiekanych ziół z balkonu, łżeczkę soli, pieprzu, cukru, ostrej pasty paprykowej. Dodałam też 2 kawałki pokrojonej w kosteczkę i przesmażonej kiełbasy dobrej jakości. Wszystko dusiłam tyle czasu ile zajęło

Z butelką mleczka w tle
Kotlety mielone w salsie pomidorowo-paprykowej 450

puszka pomidorów krojonych (400g) 200ml bulionu warzywnego lub mięsnego 2 łyżki ketchupu pikantnego sól, pieprz, cukier do smaku olej rzepakowy do smażenia   Kotlety mielone w salsie pomidorowo-paprykowej – Wykonanie: Bułkę porwać na kawałki, wrzucić do miseczki i zalać mlekiem, poczekać aż zmięknie. Cebulę drobno posiekać. Do bułki namoczonej w mleku dodać mięso mielone, jedną posiekaną cebulkę i surowe(...)minut. Następnie dodać bulion i ketchup, doprawić solą, pieprzem i 1 łyżeczką cukru. Smażyć do czasu aż sos odpowiednio zgęstnieje. Klopsiki wyłożyć na talerz, polać paprykowo-pomidorową salsą. Podawać np. z pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego! The post Kotlety mielone w salsie pomidorowo-paprykowej appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje