Gołąbki o wyjątkowym smaku przygotow ane z aromatycznym sosem pomidorowym to klasyka wśród domowych, tradycyjnych obiadów. Gołąbki z sosem pomidorowym to pożywne, apetyczne i przede wszystkim
Słodka StronaTo zdecydowanie przepis dla dorosłych, którzy lubią wyraziste smaki. Powstał z potrzeby chwili wiele lat temu. Miał być wtedy kurczak teriyaki, ale w czasie zakupów jakoś
Weekendy w domu i ogrodziesour sauce) używany jest głównie w kuchniach orientalnych, jednak i w Polsce znalazł swoich zwolenników. Charakterystyczny smak idealnie komponuję się z daniami mięsnymi i rybnymi. Podajemy go głównie z ryżem, makaronem chińskim lub tradycyjnym makaronem. Domowy Sos Słodko-Kwaśny - Składniki: 2 00 ml syropu spod ananasów 550 ml wody 1/3 szklanki cukru (lub mniej) 4 łyżki octu ryżowego
Słodka StronaZapiekanka wiejska Cottage Pie, to bardzo popularne danie kuchni angielskiej. W jej skład wchodzi warstwa mięsna, przykryta puree z ziemniaków i całość zapieczona. Podana na ciepło smakuje rewelacyjnie(...)przyprawy. Prużymy na małym ogniu często mieszając aż płyny znacznie odparują. Mąkę mieszamy w odrobinie wody, wlewamy do mięsa i energicznie mieszamy aż sos zrobi się gęsty. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wylewamy masą mięsną a na wierzch rozkładamy puree z ziemniaków. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 *C, przez około 30 minut aż ładnie się zarumieni. Danie podajemy lekko
Kulinarne Fantazje Mariolipieprz - wyrabiać masę przez 2-3 minuty.Z masy mięsnej formować pulpety. Na głębokiej patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju. Smażyć pulpety z każdej strony na rumiano. Do zarumienionych pulpetów wlać passatę pomidorową. Przykryć patelnię pokrywką i dusić około 15 minut. W międzyczasie dodać pokrojone ząbki czosnku. Na koniec doprawić sos pomidorowy solą, pieprzem i oregano. Smacznego
kolorowotorcikowomojprzepisna.pl | Drożdżowe pierogi z soczewicą Długo, długo za mną chodziły pierogi, ale wiadomo pół dnia trzeba poświęcić na robienie, więc pomyślałam, że jak już robić pierogi
moj przepis naMięsna babka idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. Mięso jest delikatne i soczyste. Bogatego smaku nadaje sos maślano ziołowy doprawiony czosnkiem i nutą szałwii. Podczas krojenia widać kawałki ziemniaczanych gnocchi, pokrojonej marchewki i pieczarek. Zimna babka jest znakomitą wędliną na kanapki. Bo kto powiedział, że babki to tylko na słodko. Nie zaprzeczę, że też uwielbiam ale i te mięsne kuszą
VioletoweKucharzenieWymyśliłam to danie na imprezę urodzinową mamy. Takie dania wszyscy lubią i dobrze się je je. Wyszło wybornie z całą odpowiedzialnością mogę je polecić Nic prostszego
Kuchnia PokoleńWłaśnie sobie odpoczywam, wtulona w kołderkę i uzupełniam bloga... Mój P. ogląda mecz, a ja wsłuchuję się w melancholijne piosenki na YouTubie... Jakoś szaro się zrobiło
TrufelkowoPysznego mięsa zawsze chętnie spróbuję i nie pogardzę. Ta szyneczka może być podana do obiadu albo jako wędlina na chleb. Aromatyczna, soczysta, krucha godna polecenia. Szynka
Moje Małe Czarowanieposiekany czosnek, dusić do miękkości. Odstawić do przestudzenia, zmiksować, przetrzeć przez sito. Zagotować, doprawić do smaku solą, pieprzem i wędzoną papryką. Do sosu można dodać trochę wywaru z gotowania pulpecików. Z masy mięsnej wyrabiać pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Każdy oprószyć mąką. Zagotować wodę z przyprawami i solą. Wrzucać pulpeciki na wrzącą wodę, gotować 4 minuty od zagotowania
królestwo garówKurczakburger to jedna z popularniejszych kanapek z sieci restauracji McDonald's. Soczyste, chrupiące i pikantne mięsko z kurczaka w delikatnej bułeczce wraz z ostrym sosem i
Słodka StronaKurczakburger to jedna z popularniejszych kanapek z sieci restauracji McDonald's. Soczyste, chrupiące i pikantne mięsko z kurczaka w delikatnej bułeczce wraz z ostrym sosem i
Słodka StronaTortilla z soczystym kurczakiem, guacamole na bazie awokado, sosem czosnkowym i świeżymi warzywami to idealne połączenie tworzące, smaczne, pożywne danie. Kombinacja tych wszystkich składników tworzy bardzo
Słodka Stronaupieczone mięso nie jest, aż tak bardzo pikantne. SKŁADNIKI: Porcja dla 4 osób. 1,5 kg żeberek wieprzowych (u mnie extra mięsne) 100 ml oleju 100 ml miodu 100 ml białego octu winnego 1 łyżka sosu tabasco 1 łyżeczka pieprzu cayenne sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Żeberka płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki. 2. W dużej misce dokładnie mieszamy
W kuchni Katie