Cannelloni ze szpinakiem i serem ricotta w sosie pomidorowym

Cannelloni ze szpinakiem i serem ricotta w sosie pomidorowym

Cannelloni ze szpinakiem i serem ricotta w sosie pomidorowym

Uwielbiam wszelkiego rodzaju makarony i dania włoskiej. Dzisiaj po raz kolejny zrobiłam makaron cannelloni, czyli nadziewane grube rurki. Ostatnio była wersja mięsna z porem (przepis)  Dzisiaj wersja bez mięsa i z sosem pomidorowym dla odmiany. Równie pyszna, choć ta z porem trochę lepsza ;) Składniki 150 g świeżego szpinaku 300 ml passaty pomidorowej 250 g ricotty 1/4 szklanki startego parmezanu 1 jajko 1 mozzarella 2 łyżki suszonego oregano Makaron cannelloni (10 rurek) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delusional Trine

Autor

Trine McWilliamsTrine McWilliams

Mieszkam w Amsterdamie i lubię gotować. Staram się gotować zdrowo i lekko strawnie, a także używać co jakiś czas nowych dotąd nie znanych mi składników i odkrywać różne kuchnie świata. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, szpinak, makaron, zupa pomidorowa, sosy, tarta, cannelloni, makaron z serem, sos pomidorowy, mięso, dania z makaronem, makaron ze szpinakiem, sos do makaronu, zapiekanka makaronowa, sos mięsny, dania mięsne, dania bez mięsa, jajka nadziewane

Inne przepisy z Delusional Trine

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.