sos mięsny - 4565 przepisów (strona:209/305)

Polędwica wieprzowa z grila 169

Sezon grillowy na finiszu. Pogoda pozwala nam maksymalnie wykorzystać ten czas. Może zakończycie go naszą propozycją? Polędwica wieprzowa z jarzębiną z dodatkiem marchewkowych frytek. Serdecznie zapraszamy

Ania i Marcin gotują
GOŁĄBKI Z KASZĄ I PIECZARKAMI 166

Dania bez mięsa nie muszą być nudne, więc proponuję gołąbki, które jak wypróbujecie smakują wybornie. SKŁADNIKI: Kapusta włoska 1 szklanka kaszy gryczanej 2 szklanki wody 300

harrisa
Polędwiczka wieprzowa nadziewana wędzonym boczkiem 148

Pomysł na tę polędwiczkę narodził się przez przypadek, tak jak zresztą na wiele innych przepisów.  Efekt był bardziej niż pozytywny. Zresztą sami spróbujcie. Składniki: 1

Smaki Ewy
Tortilla 194

Uwielbiam tortille. Gdy jeszcze chodziłam do pracy (przed urlopem macierzyńskim) robiłam je często zamiast kanapek, w domu na obiad, na kolację, a czasem nawet na śniadanie

chwile dla mnie
Knedle ze śliwkami na słono i fioletowe dodatki od westwing 171

razu zachęca do spróbowania. Przecież najpierw je się oczami? A smak? Nie sposób go opisać...Zapraszam do przepisu na tradycyjne knedle ze śliwkami na słono bo z gulaszem mięsnym. Tak robiła moja babcia. W kolorach śliwkowych czyli violet WESTWING home and living   ma piękne dodatki. Zobacz ich piękne aranżacje! (zdjęcia poniżej) Składniki na knedle: ciasto :  1 kg ziemniaków(...)kostkę rosołową. Zalewamy 1 -2 szklankami wody tak aby mięso było przykryte. Dusimy około 30 40 minut, kiedy płyny się zredukują dolewamy resztę wody, dodajemy  pokrojoną cebulę, doprawiamy sos solą, odrobiną ostrej papryki, pieprzem oraz odrobiną magi. Mięso podpieczone w mące już zagęszcza sos ale czasami to nie wystarczy więc zagęszczamy go mąką rozmieszaną z wodą ( opcjonalnie

Bon Appetit Małgorzaty
Mięsne kulki w sosie pieczarkowym 103

łopatki wieprzowej 3 ząbki czosnku jajko bułka tarta 500 g pieczarek por (biała część) 1 l bulionu drobiowego (do gotowania pulpecików) łyżka masła 500 ml bulionu warzywnego (do sosu) 3 łyżki jogurtu greckiego sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso płuczemy i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (drobne oczka). /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style(...)bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Do zagęszczenia mięsnej masy dodajemy bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy dodając po trochu przegotowaną wodę. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

R'n'G Kitchen
La Sirena – Tex czy Mex? 152

Mexican Fondue to w zasadzie osobno sos i osobno talerz nachosów – przez co w zasadzie niepotrzebnie wzięliśmy 2 podobne przekąski w postaci 2 talerzy nachosów z sosem i salsami. Wystarczyłoby dla małego pułku Wraz z nadejściem dań głównych rozpoczęła się wołowa uczta. Oba dania okazały się podobne, ze znaczącą przewagą mięsa nad dodatkami, wszystko zawinięte w tortille. Do jednego(...)ukłony – zaczynając na wystroju, ogródku, poprzez genialne, charakterystyczne, kończąc na pięknej porcelanie i kolorowych, a jednocześnie surowych deskach do serwowania. Jest to zdecydowanie miejsce w klimatem oferujące solidny, mięsny Tex – Mex. Artykuł La Sirena – Tex czy Mex? pochodzi z serwisu Taste and Cook

Taste and Cook
Klasyczny kurczak w naczyniu żaroodpornym 260

Kurak w roli głównej! Bez ekstrawagancji - po prostu czysta klasyka! Kolejny Błyskawiczny Piątek w kalendarzu! Jak co tydzień w ramach tej fejsbukowej akcji chcemy jeść szybko

Grunt to przepis!
Skrzydełka po tajsku w miso, imbirze i grejpfrucie 192

Obłędne! To pierwsze, co przychodzi mi na myśl. Skrzydełka po tajsku pieczone w marynacie na bazie pasty miso, świeżego imbiru i soku z grejpfruta (można zamienić

Pociąg Do Kuchni
Roladki schabowe z piekarnika 727

Jeżeli nie macie pomysłu co zrobić ze schabu, to polecam oto takie roladki Roladki schabowe z piekarnika SKŁADNIKI: schab b/k- 1 kg pieczarki- 0,5 kg

Kuchnia Danusi
Szaszlyki w pomaranczowej marynacie 163

Cytrusy sa bardzo mile widziane w mojej kuchni. Lubie ich swiezy i bardzo aromatyczny smak i zapach. Przewaznie zjadamy je bez zadnych ozdobnikow, w takiej naturalnej

Przysmaki Karolki
Delikatne drobiowe pulpeciki z pieczarkami i kaszą jaglaną w sosie jarzynowym 157

Przyznam, że dawno nie jadłam czegoś tak pysznego Pulpeciki drobiowe są niezwykle delikatne, a sosik nadaje im doskonałego smaku. Jeśli pulpecików nie będą jadły dzieci, to

Mieszam w Garnku
Gęś pieczona w całości 130

U nas nie za bardzo popularne mięso, a szkoda. Jest pyszne i bardzo zdrowe mięsko. Znowu problem zdjęciami, chciałam zrobić więcej, ale nie zdążyłam. Mój blog

Kuchnia Pokoleń
Burgery jak z Jamajki | Wielki test !!! Aż 7 obiadów za 100zł. "Moje Smaki Życia" 261

Moje Smaki Życia - strona 47- Numer 7 Lipiec 2014 - KLIK Składniki: 360 g tj. 3 filety z kurczaka Świat Drobiu 4 bułki (ja wybrałam z pełnego

ClauditteMissCooking
SZPINAKOWA SHAKSHOUKA / SPINACH SHAKSHOUKA 94

postacią, tak jak już pisałam przy okazji przepisu na omlet . Dzisiaj przyszła pora na wariację na temat klasycznego dania dla kuchni tunezyjskiej – szakszuki. W wersji oryginalnej to danie mięsne z pomidorami i papryką, natomiast w wersji dzisiejszej to danie wegetariańskie na bazie szpinaku. Wykonanie nie zajmie specjalnie dużo czasu, składników też niewiele – miłego gotowania i smacznego! I love(...)szpinak straci swoją objętość. Dorzuć na patelnię jogurt wymieszany z fetą pokrojoną w kawałki i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Duś i mieszaj aż na patelni będzie jednolity, gęsty „sos”. Rozłóż powstałą masę równomiernie na dnie patelni, ostrożnie wbij na jej wierzch jajka, tak, żeby żółtka się nie rozlały. Posyp pieprzem. Przykryj pokrywką, najlepiej szklaną, żeby było widać

Martyna Cooks
SZPINAKOWA SHAKSHOUKA / SPINACH SHAKSHOUKA 110

postacią, tak jak już pisałam przy okazji przepisu na omlet . Dzisiaj przyszła pora na wariację na temat klasycznego dania dla kuchni tunezyjskiej – szakszuki. W wersji oryginalnej to danie mięsne z pomidorami i papryką, natomiast w wersji dzisiejszej to danie wegetariańskie na bazie szpinaku. Wykonanie nie zajmie specjalnie dużo czasu, składników też niewiele – miłego gotowania i smacznego! I love(...)szpinak straci swoją objętość. Dorzuć na patelnię jogurt wymieszany z fetą pokrojoną w kawałki i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Duś i mieszaj aż na patelni będzie jednolity, gęsty „sos”. Rozłóż powstałą masę równomiernie na dnie patelni, ostrożnie wbij na jej wierzch jajka, tak, żeby żółtka się nie rozlały. Posyp pieprzem. Przykryj pokrywką, najlepiej szklaną, żeby było widać

Martyna Cooks