sos koperkowy - 1186 przepisów (strona:58/80)

Babka ziemniaczana z boczkiem 122

bardzo proste i tanie danie na domowy obiad. To niewyszukana, ale bardzo smaczna potrawa, która ma wielu zwolenników. Babkę można podać ze śmietaną, maślanką, czy jakimś sosem np. grzybowym albo koperkowym. Świetnie smakuje również na drugi dzień, pokrojona w plastry i podsmażona na patelni. [embed]https://youtu.be/u5fIQtlxWR4[/embed] Składniki na babkę ziemniaczaną: 1 kg ziemniaków 300 g surowego boczku wędzonego

e-PrzepisyKulinarne
Placki ziemniaczano selerowe z piersią kurczaka 105

rozgrzanym oleju , na złoto z obu stron , wykładając niezbyt grube porcje masy . Serwujemy na gorąco po uprzednim odsączeniu na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu . Wprost niebiańskie z sosem grzybowym lub jogurtowo- koperkowym Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Placki ziemniaczano selerowe z piersią kurczaka pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Klopsiki mielone ze szpinakiem i kaszą jaglaną 166

Można je usmażyć na patelni lub ugotować w lekkim bulionie. W obu wersjach są pyszne! Choć muszę stwierdzić, że gotowane chyba mi bardziej smakowały ;) Do tego dowolny sos, np. pomidorowy lub koperkowy, młode ziemniaczki i jakaś surówka. Obiad idealny. I tatuś zadowolony, że smażone mięsko, i mama, że coś lekkiego i dzieci, że w końcu coś z sosikiem :P Inspirację

My simple kitchen
Złociste placki z pieczarkami i wędliną 179

wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej, nakładaj łyżką porcje ciasta formując placki i smaż z obu stron na złoty kolor. Smacznego!   Świetnie smakują z… keczupem, dipem czosnkowym, sosem (np. pieczarkowym, pomidorowym, koperkowym), surówkami i sałatkami obiadowymi.           Do placków polecam… – Surówka z marchewki – Pomidory z cebulką i oliwą – Kalafior duszony w śmietanie

Kulinarne S.O.S.
33 propozycje na świąteczne sałatki 17671

kukurydzą Sałatka z porem, wędzonym kurczakiem i żółtym serem Warstwowa sałatka z szynką i porem Zielona sałatka z jajkiem i łososiem Sałatka z tortellini Sałatka śledziowa z sosem jogurtowo-musztardowo-koperkowym Sałatka śledziowa Sałatka śledziowo-buraczana Sałatka ryżowo-paprykowa siostry Marii Sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem Sałatka „puszkowa” – z papryką, porem, kurczakiem i serem Sałatka

Smaki Na Talerzu
Przepis na udane kluski śląskie 290

Kluski gotujemy na bardzo małym ogniu przez ok. 3-4 minuty od chwili, kiedy wypłyną na powierzchnię.  Ugotowane kluski wyjąć łyżką cedzakową. Gotowe kluski podajemy polane sosem pieczeniowym, grzybowym lub koperkowym. Najlepiej smakują z pieczonym mięsem i kapustą lub buraczkami . Smacznego :) Kluski śląskie fot. Moja Książka Kucharska

Moja Książka Kucharska
pulpety z piersi indyka w sosie koperkowym 184

 Cześć :D Jestem tak rozproszona przepięknym słońcem, że nie mam pojęcia czym dzisiaj zagaić pogawędkę :D Myślę wciąż o tym, co będę za kilka dni sadzić

Pieprzyć z Fantazją
Kotlety z gotowanego drobiu 210

żółty ser,bułkę tartą i  doprawiamy solą oraz pieprzem wedle uznania. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym. Podajemy z ziemniakami, sosem- u mnie najczęściej koperkowym i surówką

Kuchnia w czekoladzie
Faszerowane ziemniaki a’la gyros 202

ziemniaka , lekko solimy , napełniamy farszem . Zapiekamy w piekarniku około 10 minut , po tym czasie posypujemy serem i jak tylko się roztopi – podajemy . Gotowe , najlepiej smakują z sosem jogurtowo – czosnkowym lub koperkowym . Smacznego   Post Faszerowane ziemniaki a’la gyros pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Ślimaki ziemniaczane 279

Wyciskamy ślimaki ziemniaczane na rozgrzany olej. Kiedy zaczną się rumienić przewracamy na drugą stronę. Po chwili wykładamy na ręczniki papierowe. Podajemy na ciepło z dodatkiem sosu np. czosnkowego lub koperkowego . Smacznego

Kolizje Smaków
Ukraińskie gołąbki z kaszą i ziemniakami. 219

gołąbkami umieścić pomidory z puszki. Przykryć i wsadzić do piekarnika na 1 i 1/2 godziny (170 stopni). Jeżeli nie używamy pomidorów, gołąbki należy podać z osobno przyrządzonym sosem: pomidorowym, grzybowym lub koperkowym. Przybrać koperkiem

zadanie-gotowanie
Klops wieprzowy 183

Mniej więcej w połowie czasu  pieczenia mięso przykryć folią aluminiową.  Po upieczeniu, klops wyjąć z foremki, pokroić na plastry i podawać z sosem np. pieczarkowym  lub koperkowym i ziemniakami. Bardzo smaczne są plastry pieczeni podsmażone na patelni lub podane na zimno. Smacznego

Stare Gary
Brak tytułu 257

Wielickiego - LITERKI lub innego drobnego  Ugotować wg przepisu na opakowaniu 1 ogórek świeży 1 filet z kurczaka pęczek świeżego koperku 1/2 puszki kukurydzy - nie koniecznie ! 2 sosy do sałatek - ziołowo-koperkowe 2-3 łyżki majonezu Filet pokroić w kostkę, usmażyć na oleju, przyprawić. Wystudzić. Ogórek pokroić w kostkę, koper posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski, wsypać sosy sałatkowe - wymieszać

kolorowotorcikowo
GOŁĄBKI Z KASZĄ ORKISZOWĄ W BIAŁYM SOSIE 170

już coraz większa, w sam raz na przygotowanie gołąbków. Jeśli jesteście tradycjonalistami i farsz musi być mięsny to niech tak będzie. Zastąpmy jednak ryż kasza orkiszową, a sos zamiast pomidorowego przygotujmy śmietanowo koperkowy. Nasze gołąbki zyskają zupełnie nowy smak. Polecam!  Składniki: główka młodej kapusty 600 g mięsa mielonego z indyka 200 g kaszy orkiszowej sól , pieprz, ostra papryka liść

Z Majeczką w kuchni
Grillowane frytki z batatów 163

Majówka trwa w najlepsze, więc mam dla Was kolejną propozycję dania z grilla. Po grillowanym ananasie, przyszła pora na grillowane frytki z batatów. Są przepyszne, podane z sosem pomidorowym lub czosnkowo-koperkowym na serku feta - są obłędne. Składniki: - 1 duży batat - oliwa z oliwek - sól pieprz Batata dokładnie umyć i pokroić na ósemki. Dokładnie posmarować oliwą z oliwek i grillować

CookYourself
Surówka śmietnik 143

sprawdzić inne przepisy na sałatki. Składniki 0.5 kg kapusty pekińskiej 1 puszka kukurydzy 2 średnie pomidory 1 długi ogórek Pół czerwonej papryki Pęczek szczypiorku Pęczek rzodkiewki Saszetka sosu Knor o smaku koperkowo-ziołowy bez konserwantów 3 łyżki majonezu Krok po Kroku 1 Kapuste kroimy wzdłuż, a następnie w paski. Pomidory i paprykę kroimy w kostkę, ogórka i rzodkiewki kroimy

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Dietetyczna sałatka z kurczakiem i nie tylko ;) 382

jajko miks sałat 0,5-1 pierś z kurczaka (upieczona), ja użyłam mięsa z tego przepisu 2 łyżki kukurydzy (bez dodatku cukru) 0,5-1 pomidor sos do wyboru (ja zrobiłam koperkowy) musztardowo-miodowy (1 łyzka miodu, 1 łyżeczka oliwy z oliwek, 1 łyżeczka octu balsamicznego, 1 łyżeczka musztardy Dijon) koperkowy (2 łyżki posiekanego koperku, 0,5 szklanki jogurtu

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pyszne ” Zimowe, koperkowe ” gołąbki 154

Pyszne „Zimowe, koperkowe” gołąbki Zimowe , koperkowe gołąbki różnią się od letnich , które są ze świeżej kapusty i z lżejszym sosem i farszem . Zimowa wersja jest bardziej rozgrzewająca i sycąca. Wzbogacona o cebulę i właśnie koperek , żeby ożywić nieco już starszą kapuchę . Chłopcy uwielbiają gołąbki więc zawsze w końcu udaje im się mnie namówić . Jak już się(...)dysponujemy W momencie kiedy stwierdzimy że gołąbki są już gotowe , zagęszczamy sos wodą , rozrobioną z mąką do lubianej konsystencji . Serwujemy na gorąco obficie polane sosem i posypane siekanym koperkiem Smacznego ! Artykuł Pyszne ” Zimowe, koperkowe ” gołąbki pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową 161

ziemniaków 200-300 g fasolki szparagowej 1 cebula pół pęczka koperku 2 ząbki czosnku 2 łyżki jogurtu naturalnego lub kwaśnej, gęstej śmietany 2 łyżki majonezu 1 op. sosu sałatkowego (np ziołowo-koperkowy lub inny ulubiony) sól, pieprz Ziemniaki szorujemy. Gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Zimne kroimy na mniejsze kawałki (na pół, lub na ćwiartki). Fasolkę szparagową(...)studzimy. Cebulę kroimy w kostkę. Majonez mieszamy z jogurtem/śmietaną, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy. W misce mieszamy ziemniaki oraz fasolkę. Całość polewamy sosem czosnkowym. Posypujemy posiekanym koperkiem. Mieszamy. Sałatkę schładzamy w lodówce

Smaki Na Talerzu
Sałatka "grillowa" 127

Trochę pomidorków, trochę sałaty - uwielbiany przeze mnie koperek, trochę mozzarelli i nic więcej do szczęścia nie trzeba. Nie pokazałam Wam tu sosów bo moim zdaniem takowy nie jest potrzebny ale jeśli chcielibyście sos to polecam albo vinegret albo koperkowy. Sałatka grillowa - 1 główka sałaty strzępiastej - 1 opakowanie pomidorków koktajlowych ( u mnie odmiana truskawkowa) - mozzarella - koperek - sól, pieprz do smaku

Kuchnia Pełna Emocji
Pulpety z indyka 132

prawidłowego funkcjonowania organizmu. Są bardzo delikatne w smaku, dlatego też pasują z wieloma dodatkami. Możemy przygotować je w dodatkiem sosu bądź bez. Najlepiej do tych klopsików pasuje sos pomidorowy oraz śmietanowo-koperkowy. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne oraz przepisy fit . Składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka 1 cebula 2 jajka 3 ząbki czosnku 1/4 szklanki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Krokiety ziemniaczane nadziewane szpinakiem 347

wykonane z samych ziemniaków. Jeśli natomiast serwowane jako danie główne mają w sobie wszelakie nadzienie, zarówno mięsne jak i jarskie. Krokiety fajnie komponują się także podawane z sosami, na przykład pieczarkowym czy koperkowym. W formie wegetariańskiej będą daniem w sam raz do zaserwowania w niejeden piątek, dla tych którzy wystrzegają się mięsa. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam

mecooks
Flądra w gniazdku 192

każdej foremki wlać po 2 łyżki i wstawić do nagrzanego  do 190 oC piekarnika. Zapiekać 10 - 12 minut. Podałem z sosem mojo, ale dobry też jest sos czosnkowy czy jogurtowo-koperkowy

Kulinarny karnet Christophera
Tortilla z kurczakiem i warzywami konserwowymi 223

mnie z miodem) kilka plasterków ogórków korniszonych pokrojonych w plastry lub kanapkowych (u mnie kanapkowe)przyprawa do drobiu1/4 główki kapusty pekińskiejoliwadressing do sałatek lub dowolny sos do sałatek (u mnie ziołowo-koperkowy)1 ząbek czosnkuSposób przygotowania:1. Mięso myjemy, suszymy, kroimy w paski. Posypujemy przyprawą do drobiu i obsmażamy na patelni.2. Kapustę pekińską kroimy w paski, polewamy ją gotowym

Kuchnia domowa Ani
Kanapki z szynką parmeńską, serem brie i dipem koperkowym 178

obranym ząbkiem czosnku. Układamy liście sałaty, szynkę parmeńską, ser brie i pokrojonego w plastry pomidora. Wszystkie składniki dipu dokładnie ze sobą mieszamy. Sosem polewamy kanapkę tuż przed podaniem. Kanapki z szynką parmeńską, serem brie i dipem koperkowym - pomysł doskonały na śniadanie, przekąskę lub kolację. Idealny zamiennik klasycznej kanapki z szynką i serem :) [foodiepress] [hide] Kanapki z szynką parmeńską, serem brie(...)ząbkiem czosnku. Układamy liście sałaty, szynkę parmeńską, ser brie i pokrojonego w plastry pomidora. Wszystkie składniki dipu dokładnie ze sobą mieszamy. Sosem polewamy kanapkę tuż przed podaniem. [/hide] Artykuł Kanapki z szynką parmeńską, serem brie i dipem koperkowym pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl