sos koperkowy - 1186 przepisów (strona:59/80)

Dorsz cytrynowy z kaparami podany z surówką koperkową z kapusty 133

solimy do smaku. Przelewamy do niedużego naczynia żaroodpornego. Na wierzchu gorącego sosu układamy rybę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 12-13 minut. Po upieczeniu można przybrać np. koperkiem. Podajemy np. z ryżem, pęczakiem czy kuskusem. U mnie do ryby podałam surówkę z kapusty i koperku. Surówka koperkowa z białej kapusty: Z kapusty usuwamy zewnętrzne liście, wycinamy głąb(...)sosu się połączą, dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Kapustę i ogórki odciskamy dłońmi z nadmiaru wody. Łączymy ze sobą w misce. Dodajemy koperek i sos. Dokładnie mieszamy. Post Dorsz cytrynowy z kaparami podany z surówką koperkową z kapusty pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Kluski śląskie (bez jajka) 158

ziemniaków wystarczy na ok. 3 porcje.   Kluski możesz podawać… z bułką tartą zrumienioną na maśle, ze smażoną cebulką lub skwareczkami, z sosem pieczeniowym, mięsnym, pieczarkowym, grzybowym, pomidorowym, koperkowym, zrazami, pulpetami, duszonymi pieczarkami lub warzywami.   Rady: 1. Ugotowane i ostudzone kluski można mrozić. Najlepiej zamrozić je ułożone na tacy/deseczce, a później przesypać do woreczka lub plastikowego pojemnika

Kulinarne S.O.S.
Łosoś pieczony w masełku czosnkowo-koperkowym 178

obiad ;) Może zaciekawią Cię również inne przepisy na łososia, np. : Pieczony łosoś w sosie pomidorowo – cebulowym Łosoś gotowany na parze. Łosoś z masłem. Łosoś w sosie śmietanow The post Łosoś pieczony w masełku czosnkowo-koperkowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
,,Cukiereczek,, drobiowy z sosem chrzanowym 299

Można planować to danie specjalnie -można wykorzystać pozostałości po rosole. U mnie jest do potrawa z cyklu dla dzieci , chorych i na diecie ( pomijam sos chrzanowy który można zastąpić innym np. koperkowym. Czas: 45 minut 1 ugotowane udko z kurczaka ( obrane ze skórki , kości i chrząstek) 1 jajko 1/4 szklanki rosołu 3 łyżeczki kaszy manny sól do smaku pieprz mielony(...)brzegi. Ułożyć w garnku do gotowania na parze i gotować 20 minut od chwili gdy woda zacznie wrzeć. Obok położyć drugą marchew by się podgrzała. W tym czasie zrobić sos. Rozpuścić w garnuszku masło. Zasypać mąką . Dodać chrzan. Wymieszać. Rozprowadzić wodą. Dodać śmietanę. Doprawić do smaku. Wyjęte ,, cukiereczki" po wyjęciu zostawić na parę minut by lekko przestygły bo inaczej będą

Buniabaje w kuchni
PULPETY RYBNE (keto, LCHF, optymalna, paleo, bez glutenu i laktozy) 263

przygotowanych z brzuszków z dorsza, które są nieco bardziej tłuste a że kupiłam ostatnio w promocji w E.Leclerc to korzystam ;). Możecie do nich dodać jakikolwiek tłusty sos. Jeśli nie unikacie laktozy to polecam koperkowy na bazie śmietany. Dla mnie to połączenie idealne i znakomicie podbija makro! Składniki na 12 pulpecików: 500 g filetów z ryby (u mnie brzuszki z dorsza(...)masło klarowane i odrobinę mąki kokosowej do zagęszczenia, sól, pieprz oraz posiekany drobno koperek. W wersji z nabiałem dodać 200 ml śmietany i można pominąć mąkę kokosową. Do gotowego sosu można dodać pulpety i dusić całość przez kilka minut lub polewać sosem bezpośrednio na talerzu. Smacznego! — Jako, że ryba nie jest zbyt tłusta w zależności od makro jakie chcemy

Ola la LCHF
Top 8 przepisów w listopadzie 2016 222

prostszego przepisu na szarlotkę. Jest równie smaczna jak wygląda. Przepis:  kliknij po przepis  Mini bułeczki nadziane serem żółtym, a do nich sos majonezowo czosnkowy. Sos do bułeczek można zrobić dowolny np. koperkowy. ostry czy też inny, Wasz ulubiony. Przepis:  kliknij po przepis  Pulpeciki w zalewie octowej. Przepis:  kliknij po przepis  Naleśniki z mięsem mielonym

W kuchni u Moniki
Placuszki warzywne z ziołami 130

solą. Mieszamy dokładnie. Smażymy małe placki na średnim ogniu (brzegi będą przypieczone i chrupiące). Usmażone przekładamy na papierowy ręcznik żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podajemy z sosem jogurtowym (ja podalam z czosnkowo-koperkowym

kuchnia doski
4 pomysły na kotlety sojowe 458

wody i pokrój na małe kawałki.  Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju podsmaż kawałki kotletów sojowych.  Po podsmażeniu dodaj na patelnie sos słodko-kwaśny.  Podawaj z ugotowanym ryżem. Koperkowe kotlety sojowe  Składniki (na 2 porcje): 2 łyżeczki koperku suszonego 8  kotletów sojowych bulion lub woda z dodatkiem przyprawy typu warzywko olej do smażenia Przygotowanie(...)widelcem aby wycisnąć z nich więcej wody.    Podsmażaj do zarumienienia z obu stron. Podawaj z ziemniakami i z sałatką.  Makaron z kotletami sojowymi w sosie pieczeniowym Składniki (na 2 porcje): 50 g kotletów sojowych 200 g makaronu 1 opakowanie sosu pieczeniowego olej do smażenia Przygotowanie: Kotlety sojowe namocz w gorącym bulionie. Makaron ugotuj wg instrukcji

wegujemy
Dip koperkowy 204

Alternatywa do sosu czosnkowego. Delikatny, śmietankowy dip. Idealny do pasztecików, przystawek a także do obiadu. Składniki ( na 250g dipu): 150g jogurtu naturalnego, 50g majonezu, mały ząbek

Pudełko rozmaitości
Lekka sałatka "zielony dobieraniec" 269

Dzisiaj zapraszam na sałatkę, która nazywam "zielony dobieraniec". To jest moja ulubiona sałatka. Nie wymaga zbyt wiele pracy. Jest bardzo smaczna i przede wszystkim zdrowa

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ravioli z łososiem i koperkowo-orzechowym masełkiem 139

suchej patelni i również pokroić na mniejsze części. Masło roztopić, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, koper i orzechy. Całość dokładnie wymieszać i chwilę smażyć aby sos nabrał aromatu. 6. Gotowe ravioli podawać polane masełkiem koperkowo-orzechowym. #lososmowi Co jest dobre?  Przepisy przepełnione dobrem MOWI. Na każdym etapie hodowli starannie wybieramy łososie, które Wam podamy – dzięki temu jesteśmy w stanie

Szalona Kuchnia Eweliny
Pierogi z karpiem, grzybami i koperkowo-orzechowym masełkiem 149

suchej patelni i również pokroić na mniejsze części. Masło roztopić, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, koper i orzechy. Całość dokładnie wymieszać i chwilę smażyć aby sos nabrał aromatu. 6. Gotowe pierogi podawać polane masełkiem koperkowo-orzechowym. Święta to magiczny czas, w którym dzielimy się z najbliższymi tym co najpiękniejsze oraz… najsmaczniejsze. Wyjątkowe okazje wymagają wyjątkowej oprawy. Nic tak nie podkreśla

Szalona Kuchnia Eweliny
Gołąbki 185

modrą też nie jest niczym dziwnym. Ja nawet pokusiłam się kiedyś i zawijałam w pekińską :) Wyszły takie malutkie, na jeden kęs :)Zwieńczeniem gołąbka jest sos. Tutaj też możemy zaszaleć i podać pomidorowy, koperkowy, śmietanowy (lub zwyczajną dobrą, gęstą śmietanę), grzybowy, mięsny (z pieczonego mięsa) i tak dalej... Gołąbki dają pole do popisu naszej kreatywności :)Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami(...)stopni i po około półtorej godziny gołąbki były gotowe. Czas pieczenia (a raczej duszenia) zależy od stopnia podgotowania liści i wielkości gołąbków.Można pod koniec duszenia podlać je przygotowanym sosem, żeby nabrały jego smaku. Ja jednak lubię przygotować 2-3 sosy do wyboru, więc duszę je tylko we własnym sosie.Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Łosoś pieczony w masełku czosnkowo-koperkowym 1559

zaciekawią Cię również inne przepisy na łososia, np. : Pieczony łosoś w sosie pomidorowo – cebulowym Łosoś gotowany na parze. Łosoś z masłem. Łosoś w sosie śmietanowo-musztardowym Łosoś pod szpinakową pierzynką   Łosoś pieczony w masełku czosnkowo-koperkowym – Składniki: ok. 400g łososia kilka gałązek świeżego koperku 3 dość duże ząbki czosnku 100g masła sól, pieprz do smaku     (adsbygoogle

Kulinarne Przeboje