tuńczyka, która sprawdzi się nie tylko jako pyszna kolacja, ale również można ją zabrać w pojemniku na śniadanie do pracy. SKŁADNIKI 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4 jajka 100 g ryżu (1 torebka) 1 mały słoik ogórków konserwowych 1 mała puszka kukurydzy 1 mała cebula 2-3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz, szczypta ziół prowansalskich opcjonalnie
Passions hobbies lifemięso mielone z zdrową i lekkostrawną kaszą jaglaną. Z tego połączenia powstały przepyszne kotleciki z mięsem i kaszą jaglaną w sosie pomidorowym. Możemy podać je z ryżem, ziemniakami lub makaronem. Danie jest bardzo smaczne i sycące. Posmakuje dzieciom jak i dorosłym. Polecam Post Kotleciki mielone z kaszą jaglaną pojawił się poraz
Marta Gotujekonsystencji, dokładnie mieszać, aby sos był gładki. Dodać chrzan (do smaku), doprawić solą i pieprzem oraz szczyptą cukru. Na koniec dodać żołądki i podgrzać je w sosie. Podawać z ziemniakami, kluskami, lub ryżem. Smacznego
Codzienne Gotowaniewygląda na stole. Można nawet powiedzieć, że to sałatkowy "tort". Może j ą zrobić na zbliżające się święta wielkanocne? Składniki: 100 g makaronu w kształcie ryżu 1 puszka tuńczyka kawałki w sosie własnym 0,5 puszki kukurydzy konserwowej 0,5 puszki groszku konserwowego 5 ogórków konserwowych 2 jajka ugotowane na twardo majonez kremowy Folwark majonezowy sos chrzanowy Folwark Przygotowanie
Ala piecze i gotujemięsa sosu i dobrze wymieszaj. Roladki są soczyste i pyszne. Pierwszy raz takie robiłam, ale na pewno nie ostatni. I Zuzi, i mężowi bardzo smakowało. Sos też pierwsza klasa. Polecam do ryżu i do klusek śląskich. Smacznego! var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['A60A-9E99-9231-BE28-1a1yNY', 'anioszek.blogspot.com', 'carousel', 1, 1]); (function
Anioszek w kuchnizagęścić mąką rozmieszaną z mlekiem kokosowym, doprawić do smaku solą, pieprzem i suszonym tymiankiem. Z powrotem włożyć kotlety i jeszcze przez chwilkę podgrzać je z sosem. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem
Kuchenne zapiski Edytydokładnie zawiązać.) Piec około 45 minut w 180 stopniach. Ostatnie 10 minut pieczenia powinno odbywać się w rozciętym rękawie/worku - aby mięso lekko podrumieniło się. Powstały sos idealnie nadaje się do makaronu, ryżu lub innych dodatków - można go przecedzić
Di gotujeSmaczna zapiekanka z bakłażanem i mięsem mielonym w sosie pomidorowym. Podawać z jogurtem i ryżem. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 3 bakłażany 200g mielonego mięsa wołowego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 pomidory ½ czerwonej papryki ½ zielonej papryki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 szklanki wody olej do smażenia natka sól pieprz ½ szklanki wody Przygotowanie Bakłażany obrać w pasemkach
Tureckie Przepisyzarówno na śniadanie lub kolację jak i na imprezę ze znajomymi. Sałatkę podałam w miseczce z serii "Malta" od Porcelany Bogucice. 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 130g drobnego makaronu, np. ryż papryka 4 ogórki konserwowe 4 jajka puszka kukurydzy 1/2 czerwonej cebuli 1/3 szkl słonecznika aól pieprz 2-3 łyżki majonezu Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić
Smakołyki Asiprzykryciem, co jakiś czas mieszając. Odkrywamy garnek, dodajemy śmietanę, zioła, pieprz i sól. Mieszamy dokładnie. Gotujemy jakieś 15-20 minut, aż woda nieco odparuje i sos nam się zagęści. Podawać z ryżem
Gotuj z Rumcajsemgotować na małym ogniu przez kilkanaście minut. Do sosu wrzucić surowe pulpeciki i ponownie gotować przez kilkanaście minut, do czasu aż mięso wewnątrz pulpecików będzie ugotowane. Sos doprawić do smaku. Podawać z ryżem lub kuskusem przybrane natką pietruszki. Smacznego
Codzienne Gotowaniesię zeszkli, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Podsmażamy do czasu aż pieczarki odparują nadmiar wody. Kremówkę mieszamy z jajkami, serem. Doprawiamy vegetą. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Ryż, warzywa mieszamy razem. Całość zalewamy sosem. Zapiekamy 30 minut w temperaturze 180 stopni
Pobite gary Barbarylimonki. Całość chwilę przesmażyć. Mięso z powrotem przełożyć do woka. Dodać przecedzoną kukurydzę i szczypiorem. Całość jeszcze chwilę smażyć. Pod koniec całość posmakować i ewentualnie doprawić sosem sojowym lub przyprawami. Podawać z ryżem
Ugotowaćzłoto. Dodajemy cebulę i smażymy 2 minuty. Dodajemy pieczarki i bambusa i smażymy kolejne 2 minuty. Po tym czasie dodajemy pieczarki. Smażymy kilka minut , dodając resztę sosów. Ewentualnie doprawiamy pieprzem. Podajemy z ryżem. I gotowe! SMACZNEGO! Jeżeli podoba Ci się ten przepis to pozostaw po Sobie ślad w postaci komentarza .Uprzejmie dziękuje i zapraszam ponownie
Bazylia kontra Rozmarynsmażymy ok. 1 minutę. Dokładamy mięso i podsmażamy. Dodajemy warzywa i smażymy ok. 3 minuty. Dolewamy wodę wymieszaną z mąką kukurydzianą i smażymy wszystko do zgęstnienia sosu. Doprawiamy do smaku. Idealny do ryżu, makaronu lub kaszy. Smacznego
Maminek kulinarny