Przepis na : obiad
Składniki: 500g filetów z piersi kurczaka 1 duża śmietana 18% (300-400g) średnia cebula (najlepiej czosnkowa) 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki bazylii, oregano i tymianku łyżeczka pieprzu ziołowego duża szczypta soli Przygotowanie: Kurczaka oczyszczamy z błonek i kroimy w kostkę. Cebule drobno szatkujemy. W dość głębokim rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy kurczaka. Podsmażamy go wstępnie jakieś 5-7 minut. Dodajemy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy kolejne 5 minut pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...