Składniki 350 g wołowiny 5 cm korzenia imbiru 2 łyżki oleju 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 kora cynamonu 1 gwiazdka anyżu 1/2 łyżeczki chilli chipotle wędzone 100 g ryżu 3 główki kapusty pak choi sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso kroimy na 2-3 mm plastry. W garnku rozgrzewamy olej. Dodajemy(...)Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek oraz imbir, chilli i chwilę razem smażymy. Całość zalewamy bulionem, dodajemy sos sojowy, , doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 40 min, do momentu kiedy mięso zmięknie. Do zupy dodajemy pokrojoną kapustę oraz ryż i gotujemy do jego miękkości. Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style
R'n'G KitchenKrólik w sosie grzybowym z risotto fenkułowym Składniki – królik: Królik – 1 sztuka Podgrzybki świeże lub mrożone – 2 szklanki Szalotki – 3 sztuki Czosnek – 2 ząbki Bulion jarzynowy – 2 szklanki Śmietana 30% - 3 łyżki Sól, pieprz Natka pietruszki – 1 pęczek Oliwa – 2 łyżki Składniki – risotto – 4 porcje: Ryż Arborio -2 szklanki Bulion jarzynowy – 3 szklanki Wino białe wytrawne – 200 ml Koper włoski(...)mięso będzie już miękkie, a sos zredukowany, zabielamy go śmietaną, mieszamy z posiekaną natką pietruszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W między czasie przygotowujemy risotto. Wykonanie – risotto: Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej drobno posiekaną cebulę, marchewkę i seler. Gdy warzywa będą delikatnie miękkie dodajemy ryż i smażymy przez 2-3 minut, aż zrobi się szklisty
Kuchnia Bon AppetitMięso zbić delikatnie. Posolone i oprószone pieprzem kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Na każdym kotlecie kładziemy plaster ananasa. W "dziurkę" nakładamy po łyżeczce wytrawnej konfitury. Przykrywamy połówkami brzoskwini. Podlewamy sosem. Kroimy do niego po trochu owoców i podlewamy odrobiną syropów. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa - bez jego odwracania. To Mama pierwsza zaserwowała to danie mi i moim przyjaciółkom(...)się, że zakupiłam już pokrojonego. Wpłynęło to oczywiście jedynie na estetykę podania dania ;) Najlepiej komponuje się ono z ryżem. Pyszności. Sycące. Słodkie, ale wyraziste. Zasmakuje dziecku, osobie starszej, ukochanej kobiecie ;) Każdemu kto nie ma nic przeciwko mięsu przyrządzanemu na słodko. Sos egzotyczny jest lekko pikantny, więc zapewniam, że danie nie jest mdłe. Polecam. Mama była wniebowzięta. Mój Syncio i Babcia
Kuchnia po mojemuwodzie , do momentu aż sos będzie miał żądaną konsystencję ( tu już musicie sami zdecydować , jedni lubią gęste , inni rzadsze sosy ) . Na koniec dolewamy śmietankę , pieprzymy do smaku i gotowe . Potrawkę z drobiowych żołądków ,podajemy na gorąco do ryżu , kaszy lub makaronu , koniecznie posypaną szczypiorkiem . Smacznego ! Post Potrawka z drobiowych żołądków pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyDziś mam dla Was przepis na pyszną rybkę - dorsza w sosie śmietanowym z dodatkiem kurkumy, bazylii, suszonych pomidorów i pomidorków koktajlowych. Dla nas pycha. Do tego można dodać ryż lub kaszę i smaczne danie gotowe, nie jest trudne i jest szybkie. Polecam, miłego dzionka życzę :-) Składniki: ok. 500 - 600 g fileta z dorsza 1/2 opakowania pomidorków koktajlowych 8 sztuk pomidorów
kruche babeczkiryby używam tylko odrobiny soli i bardzo aromatycznej mieszanki curry z młynka. Tak upieczonego łososia można podać w towarzystwie ryżu lub kuskusu z gotowanymi warzywami na zwykły obiad. Bardzo dobrze smakuje również w towarzystwie mieszanki sałat z sosem winegret. Łosoś przed pieczeniem Składniki: filet łososia ze skórą mieszanka curry (używam curry z młynka Kotanyi) 1-2 szczypty soli kawałek
Codziennik KuchennyNastępnie dodajemy pokrojoną paprykę. wlewamy pomidory i bulion. Dusimy do miękkości, około 20 minut, pod koniec gotowania dodajemy małże. Doprawiamy sos do smaku, wkładamy kawałki ryby i mieszamy. Gotowy gulasz posypujemy natką pietruszki. Danie podajemy na ciepło z ryżem lub pieczywem. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolikoktajlowymi i szczypiorkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec 20 minut. Dodatkowo obsypać szczypiorkiem. Jeżeli chcecie więcej sosu można na koniec podlać delikatnie wodą i w razie potrzeby doprawić. Podawać z frytkami, pieczonymi ziemniakami, ciemnym ryżem lub makaronem. Smacznego
Kuchnia PokoleńSkładniki: makaron nitki 15 dag, tuńczyk w sosie własnym 2 puszki, ogórek zielony 1 mały, pomidory 2 sztuki, pieprz czarny mielony - do smaku, koperek - ile potrzeba
W Mojej Kuchni Lubięminut. Na 10 minut przez końcem dodaj różyczki brokułu, a na samym końcu gotowania szpinak, tak aby lekko zwiędnął. Dopraw sos soją jeśli jest za mało słony. Posyp kokosowymi wiórkami i resztą kolendry. Podaj curry z kurczaka z ryżem lub makaronem noodle. The post Curry z kurczaka na obiad appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniagrzyby ładnie się zezłociły. Dodałem pomidory wraz z zalewą oraz rozmaryn. Doprawiłem solą i pieprzem i wędzoną papryką. Dusiłem, aż sos zgęstniał. Na koniec dodałem przeciśnięty ząbek czosnku oraz śmietanę. Wymieszałem. Można podać z gorącą kaszą gryczaną lub ryżem. Polecamy
R'n'G Kitchenrondelku rozgrzać łyżkę tłuszczu, dodać mięso podsmażyć, dodać pół szkl wody, sok pomidorowy i koncentrat, pogotować ok 10 min. Sos zmiksować blenderem i nastawić jeszcze raz na ogień, przyprawić do smaku dodać śmietanę .. Danie podałam z brązowym ryżem
Gotowanie jest łatwegotuj przez 10 minut, po czym zdejmij pokrywkę i gotuj 5-10 minut, aż dynia i ziemniak zmięknie a sos lekko zgęstnieje. Wmieszaj 2 łyżki soku z limonki i dopraw danie solą i pieprzem. Podawaj curry z ryżem lub makaronem ryżowym, posypane wiórkami i kolendrą. Smacznego! English version Pumpkin and chicken fall curry (6 servings) Ingredients: 2 chicken breasts, sliced
karmelowyPyszny słodko-pikantny kurczak z ryżem i ananasem. Proste i aromatyczne danie :) SKŁADNIKI 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki
Moje Kuchenne Rewelacjeniedzielę przystało i mięso się przygotowało. No dobra, nie samo, ale za pomocą moich rąk. :) Możecie je podać z makaronem, ryżem, ziemniakami, kluseczkami i z czym tylko macie ochotę... Jeśli wolicie karkówkę to zapraszam na sznycle zapiekane w sosie (przepis) Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko 2 łyżki tartej bułki 4 łyżki mleka 1 łyżka majeranku
O kuchni z uczuciem