 Tarta francuska z łososiem i brokułem 237
Tarta francuska z łososiem i brokułem 237Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 1 filet z łososia 1/2 brokuła 1 cebula 2 ząbki czosnku sos: 100 ml śmietanki 30% 3 jajka 3/4 szklanki mleka 1/2
Jaglusia Tortille z tuńczykiem 725
Tortille z tuńczykiem 725Składniki: 1 tortilla 30 cm Fanex 1 puszka tuńczyka w kawałkach w wodzie kilka liści sałaty kilka krążków cebuli sos 1000 wysp Fanex Przygotowanie: Na tortilli
czarrna od kuchni ŁOSOŚ SMAŻONY W CZARNYM SEZAMIE 180
ŁOSOŚ SMAŻONY W CZARNYM SEZAMIE 180Łosoś to idealny pomysł na obiad, rybę zwykle podaję z kaszą jaglaną i warzywami. Dzisiaj w pysznej marynacie z dodatkiem czarnego sezamu . Składniki: filet z łososia 2 łyżeczki czarnego sezamu pieprz szczypta soli himalajskiej łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki oliwy 3 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka miodu Przygotowanie: Sos sojowy przelej
Kukuleczki 4 proste przepisy na pstrąga z grilla 242
4 proste przepisy na pstrąga z grilla 242wewnątrz przygotowaną mieszanką. Tak przygotowane ryby przykryć i odstawić na 2 godziny do lodówki. W międzyczasie przygotować grilla, oczyścić dokładnie ruszt i natrzeć oliwą. P wyjęciu z lodówki ryb posypać je solą i pieprzem, Grillować 4-6 minut z każdej strony w dużej temperaturze. Grillowany pstrąg „Florentine” Jest to klasyczny przepis na pstrąga z grilla. Farsz(...)pietruszkę. Dokładnie wymieszać. Pstrągi napełnić przygotowaną mieszanką. Tak przygotowane ryby grillować około 8 minut z każdej strony w wysokiej temperaturze.. Niezbędne może się okazać zabezpieczenie pstrągów np. wykałaczką. Klasyczny pstrąg z masłem ziołowym Przepis na klasycznego pstrąga z grilla, w którym masło ziołowe wykorzystujemy jako sos do fastrygowania. Składniki: 4 pstrągi ½ szklanki masła 2 cytryny, pokrojone w cienkie
naRuszcie Spaghetti z śmietanowym tuńczykiem 214
Spaghetti z śmietanowym tuńczykiem 214czasu i pomysłu. Składniki: (na 4 porcje) 400g makaronu razowego spaghetti 2 łyżki oliwy z oliwek łyżka masła klarowanego 2 białe cebule ząbek czosnku 2 puszki tuńczyka w sosie własnym w kawałkach 400ml śmietanki słodkiej 12$ łyżka mąki biały pieprz, sól świeży tymianek Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy i polewamy dwoma łyżkami oliwy(...)osobnym garnku rozpuszczamy masło klarowane. Cebule kroimy w drobna kostkę, czosnek przeciskamy i szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy tuńczyka wraz z zalewą. Mieszamy delikatnie aby nie zrobić z ryby miazgi. Łyżkę mąki mieszamy ze śmietanką i dolewamy do tuńczyka z cebulką. Doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Dekorujemy gałązką świeżego tymianku
Pyry na Gaz Makaron z tuńczykiem 236
Makaron z tuńczykiem 236Składniki dwie garści makaronu pełnoziarnistego - rurki kilka pieczarek puszka tuńczyka w oleju pęczek natki pietruszki sól, pieprz, tymianek, estragon łyżeczka octu jabłkowego sos sojowy creme do
Gaździnka warzy Tortille z wędzonym halibutem 171
Tortille z wędzonym halibutem 171Szukasz przepisu na szybką przekąskę.....oto nasza propozycja. Składniki 400 g wędzonego halibuta 250 g pomidorków koktajlowych 2 szalotki sałata rzymska sos 1000 wysp
R'n'G Kitchen Szaszłyki z łososia 263
Szaszłyki z łososia 263Sezon grillowy w pełni, co stwarza kolejne pole do popisu. Grillujemy mięsa, warzywa, owoce… i nie tylko. Oczywiście nie obędzie się bez dodatków. Wszelkie sosy, dipy
mojewypiekiinietylko Warzywny gulasz z dorszem 229
Warzywny gulasz z dorszem 229wymieszać, tak, by powstała grudkowata kruszonka. Do gorącego sosu dodać dorsza i ziemniaki, delikatnie wymieszać, posypać kruszonką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 5 - 10 minut. Dodać śmietanę - pominęłam. Spokojnie można do gulaszu nie dodawać ziemniaków tylko zjeść go z chlebem lub po prostu dodać więcej ryby i zajadać sam. Można również pominąć część
sierotka maRysia w kuchni Makaron soba z tofu 239
Makaron soba z tofu 239swojej prostocie feerią smaków i zapachów. Kuchnia orientalna pełna ryb, owoców morza, warzyw i makaronów nie przypadkiem uchodzi za najzdrowszą na świecie. I choć czasem potrzebuje niezliczonej ilosci składników-przypraw, warto je sobie skompletować, bo nic nie zastąpi zapachu oleju sezamowego połączonego z octem ryżowym i sosem sojowym.Goraco polecam, w przepisie nie ma soli poza tą do ugotowania
Gosia gotuje Ziołowa salsa verde z awokado 270
Ziołowa salsa verde z awokado 270aromatyczny, pełen witamin dressing świetnie pasuje do sałatek, placuszków warzywnych np. placków z batatów i cukinii , ryb i mięsa a także jako salsa do nachosów. Ziołowa salsa verde z awokado Drukuj Porcje: 200ml Czas przygotowania: 5 minut Składniki: 1/2 awokado 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 2 fileciki anchois, wypłukane, osuszone i drobno pokrojone (w wersji wegańskiej pomijam(...)oregano 60ml oliwy z oliwek (1/4 szklanki) Przygotowanie 1 Wszystkie składniki oprócz oliwy miksuję do połączenia składników. 2 Małym strumieniem wlewam powoli oliwę cały czas miksując do momentu aż sos zgęstnieje. 3 Jeśli zrezygnujemy z anchois to trzeba salsę dosolić do smaku. 4 Smacznego! Wskazówki Anchois można zastąpić kaparami (ok. 3 - 4szt.) Salsę można przechowywać
Book of spells Gołąbki z dorsza we włoskiej kapuście i sosem chrzanowym 216
Gołąbki z dorsza we włoskiej kapuście i sosem chrzanowym 216biała lub czerwona przesączona smakiem aromatycznego, sycącego farszu to wspanaiała potrawa na jesienne dni. Moje dzisiejsze gołąbki również daleko odbiegają od tradycji. Głównym składnikiem farszu jest bowiem dorsz, a sos miło zaskakuje chrzanowym smakiem. Gołąbki są niezwykle delikatne, a połączenie smaków bardzo harmonijne. Składniki na 8 sztuk: 60 dkg dorsza 1 jajko sok z 1 cytryny gałka muszkatałowa 1 łyżka(...)liści włoskiej kapusty 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 1/2 l bulionu warzywnego lub rybnego kieliszek białego wina słoiczek chrzanu ze śmietaną 2-3 łyżki śmietany koperek Wykonanie: rybę zmielić. Dodać jajko, sok z cytryny, gałkę muszkatałową, mąkę, sól i pieprz. Wyrobić na jednolitą masę. Farsz musi być intensywnie doprawiony i zwarty. Bez cytryny, soli i gałki muszkatałowej będzie mdły
Gotuj zdrowo!Guten Appetit! Makaron z krewetkami w sosie śmietanowym / Pasta with shrimps in creamy sauce 294
Makaron z krewetkami w sosie śmietanowym / Pasta with shrimps in creamy sauce 294Dziś obchodzimy Światowy Dzień Makaronu! Z tej okazji prezentuję Wam przepis na niebanalny makaron Lubella z krewetkami w przepysznym sosie śmietanowym z dodatkiem brandy i octu
karmelowy Grzybowe penne z krewetkami   w sosie winno- śmietanowym 179
Grzybowe penne z krewetkami   w sosie winno- śmietanowym 179Grzybowe penne z krewetkami Grzybowe penne z krewetkami w sosie winno- śmietanowym Składniki na 3-4 osoby: 300g makaronu penne 200g
Aromatyczne Podróże Małże nowozelandzkie w sosie limonkowym z medalionami z semoliny! 229
Małże nowozelandzkie w sosie limonkowym z medalionami z semoliny! 229Gotuj w zdrowym stylu! Zdrowe, smaczne, aromatyczne, w przepięknych jasno zielonych muszlach małże nowozelandzkie podane w ostrym sosie limonkowym, z dodatkiem aromatycznej mięty, serwowane na złotych
SMYKWKUCHNI