Może tak dziś pizza? Szybka w wykonaniu na domowym ,drożdżowym spodzie z tuńczykiem Princes ? #MasterTuńczyk Jesteś na TAK? TO zapraszam i SMACZNEGO :) SKŁADNIKI NA 2 Blaszki po 20 cm : Ciasto : → 7 g drożdży instant → 1 szklanka mąki pszennej , dodatkowo do podsypania → 1/3 szklanki ciepłego mleka → 1/2 szklanki gazowanej wody →2 łyżki oleju np. rzepakowego →sól(...)kształt koła / foremki do pizzy. 5. Blachę polewam olejem i podsypuję kaszą manną. Przekłądam ciasto. 6. Ciasto smaruję koncentratem pomidorowym. Posypuję solą i pieprzem. 7. Posypuję serem żółtym a nastęnie dodaję pozostałe składniki. 8. Piekę ok 15 minut -20 minut w 180 stopniach. 9. Po upieczeniu polewam ulubionym sosem i posypuję świeżą rukolą. SMACZNEGO
Gotowanie Patkiciasto na papierze do pieczenia, smarujemy je sosem, układamy plastry mozzarelli, posypujemy połową posiekanego szczypiorku, skrapiamy odrobiną oliwy, posypujemy pieprzem. 6. Wstawiamy do piekarnika na 5 minut. 7. Po 5 minutach wybijamy na środek jajko (jeśli chcemy to możemy użyć większej ilości jajek). Wstawiamy do piekarnika na kolejne 5 minut. 8. Wyjmujemy pizzę z piekarnika, posypujemy resztą szczypiorku i porwanymi
Gocha gotuje!Bardzo lubię brokuły, a ostatnim czasem mam na nie fazę. Mogłabym je dodawać do każdego obiadu. Kiedy zobaczyłam przepis na pizzę z nimi w roli głównej wiedziałam, że kiedyś ją przygotuję, stąd cieszy mnie Wasz wybór w akcji Gotowanie za Głosowanie. Dodatki do niej możecie dobrać wg własnych upodobań smakowych. Ja postawiłam na pikantne salami, czerwoną cebulę i papryczki jalapeno(...)pieprz, bazylię i oregano. Dusić do odparowania nadmiaru wody. Podpieczony spód posmarować sosem pomidorowym. Na wierzchu posypać startą mozzarellą, na którą układać ulubione dodatki. Ja położyłam plasterki salami, pokrojoną w piórka cebulę i papryczki jalapeno. Piec 10 minut w temperaturze 220 stopni ,aż ser zacznie topnieć. Pizza na początku może nie być zwarta, ale gdy lekko przestygnie
Fabryka pomysłówpomysł na bardzo pikantne i sycące przekąski w formie ślimaczków z ciasta drożdżowego. Jak ktoś lubi pizzę- będzie zadowolony. Tego typu przekąski idealnie sprawdzą się na imprezach, lub będą fajnym dodatkiem do kubka czerwonego barszczyku. Dla odważnych proponuję pikantny sos sriracha a dla tych o łagodnieszym podniebieniu- ajwar. Składniki na ciasto : 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki ciepłej
Domowe ciastaprym zasłużenie wiedzie ta charakterystyczna dla słonecznej Italii. W popularnych potrawach jakie oferuje kuchnia włoska takich jak lasagne, pizza czy spaghetti zakochują się mniej wybredni smakosze. Trudno bowiem skonsumować pyszne kawałki mięsa i warzyw ułożone na chrupiącym spodzie, makaron w pysznym sosie pomidorowym, czy też szalony włoski przekładaniec i nie wykrzyknąć z zachwytu „Mamma mia!”. Wśród naszych rodaków na pewno
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pizze lubi chyba każdy. A co powiecie na placki o smaku pizzy? Pyszne, chrupiące, szybkie w przygotowaniu. Doskonale nadają się na obiad ale i kolację. Najlepiej smakują na ciepło z ketchupem lub innym ulubionym sosem. Moja rodzina była nimi zachwycona, zniknęły z talerza w błyskawicznym tempie :) Składniki na około 24 placki: * 120 g kabanosów (użyłam kabanosów o smaku sera chedar
Zrób to smacznieCapric iosa to najpopularniejsza , zaraz po maghericie pizza :). Jest w ofercie praktycz nie każdej pizzeri , nie zapominajmy, że w prosty sposób możemy przygotować ją w domu! Zawsze są na niej sos pomidorowy, ser, szynka i pieczarki, w mojej wersji dodałam także czerwoną cebul ę. Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru
Szefowa kuchniCiekawa alternatywa, dla tradycyjnej pizzy. Każdy może komponować własne mini pizze, wszystko zależy od kreatywności. A to Moja propozycja. SKŁADNIKI: 1 cukinia 1 pomidor Plasterki szynki Ser mozzarella Kukurydz konserwowa Groszek konserwowy Ruccola Sos czosnkowy, keczup Krok 1. Cukinię myjemy, kroimy w plastry. Oprószamy solą, aby warzywo puściła wodę. Krok2 . Na gorącej patelni rumienimy cukinię z dwóch stron
Zdrowo i kolorowosera. Pasować będą również pieczarki i mnóstwo innych składników, które możemy znaleźć w menu każdej pizzerii. Gotowe mini pizze z cukinii wkładamy do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i pieczemy ok. 1 godziny. Podajemy na ciepło. Można również zaserwować z sosami;) (p.s. najlepszy czosnkowy
Kuchnia Pani Wiosnyulubionymi były wiejskie kieszonki (kilk) ale te dzisiejsze chyba je wyprzedzą. Cienkie naleśniki nadziałam farszem podobnym do składników pizzy, poskładałam w koperty, opanierowałam i usmażyłam. Mozzarella w środku świetnie się roztopiła i przy krojeniu była idealnie ciągnąca. Oczywiście podałam je z sosem czosnkowym, który u nas jada się litrami. Takie naleśniki polecam na drugie danie lub kolację. Składniki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzesmacznym serem Gouda od Mlekomy . Zróbcie, a nie zakochacie się w niej tak, jak my. Składniki: (na pizzę o średnicy 32cm) CIASTO: 270g mąki pszennej 25g drożdży 1/2 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju SOS: sos kubański (przepis już wkrótce na blogu!) lub inny, dowolny pomidorowy WIERZCH: 300g sera gouda Mlekoma 6 plasterków
Cakes By Kejtworku do pieczenia oraz na parze. Mogą być serwowane same lub z dodatkiem sosów – świetnie smakują z sosem holenderskim lub zapiekane w szynce parmeńskiej. Mogą być przygotowane w formie kremów i zup lub stanowić dodatek do zapiekanek, omletów, sałatek, tart, pizz, czy też risotta. Ja będę miała dla Was przepis na przepyszne szparagi w chrupiącej panierce z dodatkiem słodko
Ostra na Słodkododanie tradycyjnego bułgarskiego sera szopskiego ( Бяло сирене ) z mleka koziego, którego Bułgarzy używają nawet na pizzy (pycha!). A część warzyw usmażyłem na szafranowym maśle, dzięki któremu uzyskałem bajecznie kolory i doprawiłem ziołami prowansalskimi. Na sam koniec postanowiłem użyć sosu paprykowego rodem z Węgier, który nadaje daniu pikanterii. To wszystko tworzy kompozycję doskonałą. W poszukiwaniu dań fusion wcale
Food SquarePizzę wystarczy włożyc do rozgrzanego piekarnika na ok. 8 minut by cieszyć się niezwykle pachnącym i smacznym daniem. Pizza nawet po dłuższym zapieczeniu, nie stała się sucha jak wiór, sery idealnie dobrane, pyszne salami i chorizo- bardzo aromatyczne.Smakował mi też sos z przecieranych pomidorów. Ogólnie mało używam takich dań, ale jak już po nie sięgam to własnie po produkty
Z Majeczką w kuchniprzygotowanym wcześniej sosem. Mnie i P. danie smakowało naprawdę bardzo, baaardzo. Na pewno powtórzę je jeszcze nie raz. Sos świetnie pasuje do kurczaka i pieczonych ziemniaków. Świetnie sprawdzi się także do frytek. Może wydawać się to dziwne, ale pasuje także do pizzy :) Mogę go teraz wychwalać pod niebiosa i rozpływać się nad jego walorami smakowymi, ale... Myślę, że nikt
Ratunku obiad