sos do jajek - 5296 przepisów (strona:82/354)

Placki ziemniaczane zapiekane z fasolką szparagową i serem 166

Dzisiaj mam dla Was łatwy przepis na zapiekane placki ziemniaczane z fasolką szparagową. Możemy je podać z ulubionym sosem. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 kg ziemniaków, 1 jajko, 2 łyżki mąki, 30 dag fasolki szparagowej, 5 plastrów żółtego sera, sól, pieprz, zioła prowansalskie, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1.Ziemniaki obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach. Do startych ziemniaków dodaję jajko, mąkę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Placuszki z tuńczykiem 130

robiłam te placuszki bardzo, bardzo często, aż mi się znudziły po dość długiej przerwie postanowiłam do nich wrócić, bo są naprawdę smaczne ;) Składniki (6 placuszków): 1 jajko 1 puszka tuńczyka w wodzie lub sosie własnym 3 łyżki otrębów żytnich firmy Kupiec 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka pokrojonego szczypiorku 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz do smaku 1 łyżka

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pasta z jajek, tuńczyka i suszonych pomidorów 113

Kolejna pasta. Tym razem z tuńczykiem. puszka tuńczyka w sosie własnym 5 – 6 suszonych pomidorów 3 jajka 1 czubata łyżka jogurtu greckiego sól, płatki chili jajka ugotować na twardo. Obrać, pokroić na mniejsze części, dodać odsączonego tuńczyka, pomidory, doprawić. Wszystko zmiksować. Smacznego

Polska Zupa
Pieczone kotlety mielone ze szpinakiem i serem feta 301

dietetyczne danie obiadowe. Z całego serca polecam. :-) 500g mięsa mielonego 1/2 kostki sera feta garść świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku 1 średnia czerwona cebula 1 jajko sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, sos tabasco 1. Ser feta kroimy w kostkę. Szpinak i cebulę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę.  2. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce. Doprawiamy do smaku

Szefowa kuchni
Makaronowa zapiekanka ze szpinakiem 151

patelni na oleju dodając do niego roztarty czosnek oraz sól do smaku. Formę do zapiekania smaruję masłem i układam na przemian makaron ze szpinakiem. Śmietanę, jajko, sól i pieprz mieszam razem. Do sosu dodaję połowę startego żółtego sera i polewam zapiekankę. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180'C na ok 30 min. Po tym czasie posypuję wierzch pozostałym startym

Bea(u)ty kitchen
Piecuchy (Calzone) 280

bardziej doprawiony, gdyż ciasto „zabiera” trochę smaku. Przygotowanie ciasto drożdżowe podzielić na 6 części, każdy rozwałkować na koło, grubość 4 mm. Nakładać warstwę sera, sos, znów ser. Zlepiać u góry. Posmarować jajkiem i posypać oregano. Piec w 180 stopniach około 20 minut. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else

dom-agi.pl
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i brokułami. 254

pokrojone w plastry ziemniaki, posypuje je mieloną papryką i roztartym majerankiem,na ziemniaki rozkładam równo warstwę mielonego mięsa, na mięso układam różyczki brokułów. W miseczce roztrzepuję jajko ze śmietaną odrobinę solę i powstałym sosem zalewam równomiernie zapiekankę. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach i wykładam na wierzch zapiekanki. Naczynie przykrywam pokrywką. Piekę ok. 60 minut w 170 stopniach

Kuchnia z widokiem na ogród
Sałatka makaronowa z kurczakiem 319

złoto. Jajka ugotować na twardo. Odstawić do wystygnięcia. Na półmisku ułożyć umyte osuszone liście sałaty, makaron, rozdrobnionego palcami kurczaka, piórka z czerwonej cebuli i ćwiartki jajek.  Do małego słoiczka przełożyć wszystkie składniki sosu. Zakręcić i porządnie wymieszać. Polać sosem sałatkę, posypać listkami pietruszki i tymianku. Podawać po 10-15 minutach, aż smaki się połączą...Smacznego.  Przepis w akcji

Gosia gotuje
Jajko w koszulce pod parmezanem na grzance z zielonymi pomidorami i sosem paprykowym. 133

litr wody -po wrzuceniu jajka zapalamy ogień i gotujemy 3 minuty; wyjmujemy z wrzątku i wkładamy na chwilę do zimnej wody Dziś do tak przygotowanego jajka dodałem: -grzanki żytnie -zielone pomidory -parmezan -sos paprykowy Sos przygotowujemy z jogurtu greckiego, konserwowej papryki obranej i posiekanej doprawionej solą i pieprzem

BaRepas
Sałatka brokułowa z papryką i czerwoną fasolą 635

Sałatka brokułowa z papryką i czerwoną fasolą... Różyczki zielonego, jędrnego brokuła. Pokrojona w drobną kosteczkę czerwona cebula i papryka. Czerwona fasola, jajka i uprażony słonecznik. A całość oblepiona sosem czosnkowym. Chrupiącego smacznego! Składniki: 1 brokuł (o wadze około 500 g); 4 jaja ugotowane na twardo; 1 średnia, czerwona papryka; 1 mała, czerwona cebula; Puszka czerwonej fasoli konserwowej (waga netto

Gospodyni Miejska
Najprostsze placki z cukinii 178

moim stole. Są bardzo smaczne, można zajadać same, z różymi dipami jak również podać jako dodatek do mięska. Ja bardzo lubię je jeść z  sosem tzatziki . składniki: 2 średnie cukinie 2 jajka mąka do panierowania olej do smażenia sól czosnkowa lub ziołowa Młode cukinie dokładnie umyć i odkroić im końcówki. Następnie pokroić na plastry o grubości

Monia miesza i gotuje
Podsumowanie stycznia 163

wpisów cieszących się powodzeniem w styczniu.. Mięsko na kanapki Sałatka z tortellini Sałatka z makaronem Sałatka z kaszą kuskus Mielonka na kanapki Pączki bez jajek na gazowanej wodzie Serca drobiowe w sosie Sałatka z makaronem Mielonka na kanapki Proste i szybkie ciasto kakaowe

Moje domowe kucharzenie
Męska rzecz. 160

dodatki do kanapki (uwaga wołowina musi być pokrojona w cieniutkie plastry). Wyjmujemy bułkę z piekarnika, nakładamy wszystkie składniki i wkładamy jeszcze chwilę do piekarnika. Wyjmujemy, polewamy sosem i smacznego! Kanapkę można podawać z jajkiem sadzonym

Brzuszki Łakomczuszki
Tarta z kiełbasą 220

umyć, oczyścić, pokroić w kostkę. Na cieście układać na przemian, grzyby z cebulą, kiełbasę pokrojoną w półplasterki i paprykę. Posypać odsączoną kukurydzą. Śmietanę połączyć z rozkłóconymi jajkami, doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Sosem polać tartę.  Piec ok. 35-40minut w temp. 190st

Z miłości do słodkości
Wrapy z tuńczykiem 236

nasza wyobraznia. Może być naszym sniadanie, przekąską, obiadem, kolacją- może stać sie wszystkim. :) Ja zapraszam na wrapy z tuńczykiem.  Składniki: 1 tuńczyk w sosie własnym 1 kukurydza 1 groszek 4 jajka 2-3 ogórki konserwowe mały kawałek sera żółtego majonez/jogurt naturalny wrapy sól, pieprz  Wykonanie: Rozdrabniamy tunczyka, dodajemy kukurydzę I groszek. Gotujemy jajka na twardo. Ścieramy

Smaki Edyty