kolejny wracam do smaków dzieciństwa. Przyznam się, że nie przepadałam za tym daniem:) Dlatego chcę je tym razem odczarować :) Klopsiki w sosie koperkowym SKŁADNIKI: 500 g -mięsa mielonego 1cebula 1 łyżka masła 1 jajko bułka tarta 2-3 szklanki - wywaru jarzynowego 400ml śmietany 1 marchewka 1 pęczek - koperku sól pieprz ziemniaki Cebulę
MarciochaKucharzyByła ochota na mizerię w grudniu, to mizeria musiała być (jogurt, ogórki, cebula czerwona). Do tego więcej lata w zimie: sałata zielona z sosem , puree ziemniaczane, udoskonalone kotlety owsiane (z przyprawą do mielonego, ale bez jajek) i kompot brzoskwiniowy. Cały obiad w nieco pół godziny. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
Qlinarnie i Qlinarniekażdy kawałek położyć ser pleśniowy i 2 oliwki. Końce ciasta francuskiego złączyć ze sobą i lekko skręcić u góry. Posmarować rozkłóconym jajkiem i piec przez około 20min w 180C. Ja sakiewki podałam z sosem czosnkowym
Amatorka kuchennanatki pietruszki; - puszka pokrojonych pomidorów; - łyżka koncentratu pomidorowego; - 0,5 łyżeczki cynamonu; - 4 kromki chleba; - 60 g sera feta; - 80 g czarnych oliwek; - jajko; - 1/3 szklanki mleka; - oliwa; - 0,5 szklanki wody; – sól, pieprz Wykonanie: Sos: Cebulę, szalotkę i natkę pietruszki miksujemy. Rozgrzać w garnku oliwę i wrzucić połowę zmiksowanej mieszanki. Chwilę smażyć i dodać pomidory. Dodać koncentrat, wymieszać
dom-agi.plzimnej wodzie, by chips się szybciej ściął. Zdejmujemy go i układamy dociskając delikatnie na małej butelce, by otrzymać odpowiedni kształt. Na środku układamy jajko pokrojone na ćwiartki i przykrywamy chipsem. Całość posypujemy nerkowcami i parmezanem. Sos. Sok z pomarańczy, z której zostały nam kawałki, łyżka octu balsamicznego, łyżka oliwy i sól. Mieszamy i można polewać. Smacznie i prosto
BaRepasdodać 2 puszki tuńczyka w oleju i 2 puszki tuńczyka w sosie własnym, ja użyłam 3 puszki w oleju i 1 puszkę w sosie własnym GRAAL ) 1 bułka wrocławska (okrągła) ok. 3/4 l mleka 5 jajek (osobno żółtka i białka) sok z 1 cytryny gałka muszkatołowa sól pieprz 50 g pistacji prażonych bez soli Skworcu Wykonanie: Bułkę podzieliłam
Blondynka GotujeSerdecznie zapraszamy na WIELKANOCNE warsztaty kulinarne " JAJKO i spółka " , Tematem warsztatów, które odbędą się w dniu 13 kwietnia o godz. 12.00 będzie WIELKANOCNE JAJKO w różnych wcieleniach Uczestnicy warsztatów będą robić jaja, mazurki,pasztety, baby, sosy – na słodko i na słono. Podczas warsztatów przygotujemy : sos zielony i rzodkiewkowy na bazie samodzielnie przygotowanego majonezu śniadanie na trawie, czyli poranną łąkę ponczowe
KUCHARNIAposiedzenie. Dlatego myślę, że najwyższa pora podzielić się tym przepisem także z Wami. :) Składniki (na 18 sztuk): na farsz: 40 dag tuńczyka w sosie własnym (3 małe puszki) 1,5 papryki czerwonej 2 cebule 3 jajka 25 dag przecieru pomidorowego 3 łyżki posiekanej pietruszki 1 łyżka oliwy sól, pieprz na ciasto: 3,5 szklanki mąki 280 ml letniej wody
Zakręcony Widelecstopni, aż się lekko zarumieni. W międzyczasie smażymy grzyby na maśle i doprawiamy według uznania. Do śmietany dodajemy poszatkowany koperek, roztrzepane jajko i doprawiamy. Wyciągamy ciasto z piekarnika, wykładamy grzyby i polewamy przygotowanym sosem. Na koniec posypujemy żółtym serem i zapiekamy 10-15 minut w 200 stopniach. Jadacie grzyby, czy nie przepadacie za nimi
Zofianamięsko uzupełnia białko w diecie. Polecam. SKŁADNIKI: 2 marchewki 1/4 pora 1/2 pietruszki kawałeczek selera 100 ml śmietany do zup i sosów 15 dag serka topionego śmietankowego 35 dag mięsa mielonego drobiowego 1 jajko 1 łyżka bułki tartej liść laurowy sól pieprz do smaku 1,5 litra wody WYKONANIE Do wody dodać warzywa liść laurowy
W kuchennym oknie Ewytemu , że po zrobieniu były również smażone zyskały chrupiącą złocistą skórkę. Świetnie smakują solo , ale możemy je podać również z ulubionym sosem – np. pomidorowym. SKŁADNIKI: – soczewica czerwona – 1,5 szklanki – kukurydza – 50 g – jajko – 1 szt – mąka – 1 łyżka – bułka tarta – 50 g – sól , pieprz , papryka – do smaku
Ostra na Słodkodzisiaj przedstawiam Wam kilka przepisów, które Urozmaicą Waszą kuchnie domową, Zapiekanka prosta na kolacje ze Dwoje lub znajomymi Pieczeń rzymską z jajkiem Szarlotkę, którą muszę dokształcić z pianką czekoladową Schab z czosnkiem z sosem pieczeniową Polecam i zapraszam codziennie na ciekawe przepisy:) naprawdę dobre jedzenie Pozdrawiam
pichcisztoPrzełożyć do dużej miski. Groszek odcedzić, dodać do pokrojonych warzyw. Jabłko obrać ze skórki, zetrzeć na tartce na grubych oczkach. Przestudzone warzywa i jajka, obrać, pokroić w kosteczkę, dodać do miski. W osobnym pojemniczku przygotować sos, wymieszać razem: śmietanę, majonez, musztardę i przyprawy. Dodać do warzyw i dokładnie wymieszać. Doprawić według uznania. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiColourful peppers. Składniki. 2 papryki 1 jajko 20 dag sera ricotta 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżka keczupu 1/4 łyżeczki papryki słodkiej 2 łyżki koperku 1
Kulinarny karnet Christopherasałatek jest ser kozi! Niektórzy nie lubią takich połączeń. Ale warto spróbować! Polecam np. sałatkę z truskawkami: Sałatka z truskawkami, kurczakiem i sosem balsamico , albo sałatkę z winogronami Sałatka z wędzonym łososiem i przepiórczymi jajkami . Do sałatek pasują też świeże figi. Świeże figi ostatnio pojawiły się w wielu sklepach, są bardzo tanie w zależności od sklepu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię