sos bbq - 571 przepisów (strona:11/39)

Żeberka w sosie keczupowym z powidłami 122

gratką dla wielbicieli mięsnych potraw. Do tego ziemniaczki lub kasza, ulubiona surówka i mamy pyszny obiadek dla całej rodziny. 1,5 kg żeberek wieprzowych 1/2 szkl keczupu 1/2 szkl sosu BBQ 2 łyżki powideł śliwkowych sól, pieprz, słodka papryka kilka ziarenek ziela angielskiego gałązka rozmarynu 3 liście laurowe duża cebula 3 ząbki czosnku Żeberka myjemy, osuszamy i porcjujemy na mniejsze(...)kawałki. Oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką. W miseczce mieszamy keczup, sos BBQ i powidła. Nacieramy żeberka i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Żeberka z całą marynatą wkładamy do rękawa do pieczenia. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, cebulę pokrojoną w piórka i całe ząbki czosnku. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 10 minut a następnie zmniejszamy

Smakołyki Asi
Jak smażyć na patelni grillowej 48

mięso, kruche warzywa czy soczyste owoce. Przykładowe przepisy na smażenie na patelni grillowej Smażona pierś z kurczaka z grilla: Składniki: 2 filety z kurczaka Sól i pieprz do smaku Sos BBQ do polania Instrukcje: a) Oprósz filety z kurczaka solą i pieprzem. b) Rozgrzej patelnię grillową i dodaj na nią filety. c) Smaż filety z kurczaka przez około(...)minut z każdej strony, aż będą miękkie i dobrze przypieczone. d) Polij filety sosem BBQ przed podaniem. Smażone warzywa z patelni grillowej: Składniki: 1 cukinia, pokrojona w plastry 1 czerwona papryka, pokrojona w paski 1 żółta papryka, pokrojona w paski 1 cebula, pokrojona w piórka 2 łyżki oliwy z oliwek Sól i pieprz do smaku Instrukcje: a) Rozgrzej patelnię grillową

Podstawy Gotowania
Pieczone roladki wołowe ze szparagami 113

wspólne grillowanie. Połączenie jednego z najzdrowszych mięs z niesamowitymi szparagami, gwarantuje dokładki...więc szykujcie się ;) Składniki 4 kawałki udźca wołowego (po 150 g) 16 szt szparagów zielonych musztarda dijon sos BBQ 4 łyżki miodu lipowego sezam olej Przygotowanie Mięso cienko rozbijamy, z jednej strony smarujemy musztardą. Szparagi obłamujemy w miejscu, tam gie „samo” pęka, spryskujemy olejem. Na każdy kawałek mięsa(...)kładziemy po 4 szparagi, zwijamy w roladkę, ciasno związujemy sznurkiem. Każdą roladkę smarujemy sosem BBQ, układamy na blaszce do pieczenia, polewamy miodem i posypujemy sezamem. Zapiekamy 15-20 min w temperaturze 200°C . Najlepiej 15 min, otwieramy piekarnik (wyłączamy) i roladki dochodzą do „siebie

R'n'G Kitchen
Taki naleśnik z kurczakiem :) 354

mogę by doścignąć smakiem choć w części tego znanego giganta. Składniki: filet z kurczaka jajko bułka tarta mąka płatki kukurydzaine sól, pieprz biały, papryka słodka, kminek mielony olej sos BBQ kukurydza ser żółty edamski ser mozarella w kostce mozarella w kulce tortilla Jajko wbijam do miseczki i dodaję do niego sól, pieprz, słodką paprykę, mielony kminek – mieszam. Do oddzielnej(...)Smażę na oleju. Sery ścieram na tarce, mieszam je ze sobą. Tortillę rozkładam, na połowę kładę mieszankę serów i kotleciki z fileta. Posypuję kukurydzą. Na drugą połowę nakładam obficie sos BBQ. Składam dwie połówki. Umieszczam tortillę w tosterze z wkładkami grill. Zamykam. Wyjmuję gdy ser się stopni, podaję na ciepło. Czyż to nie jest proste?   Artykuł Taki naleśnik

MojaQchnia.pl
Szkockie rolady z szynki wieprzowej 169

Składniki : 0,6 kg szynki wieprzowej 8-9 pieczarek 1 marchewka kawałek selera korzeniowego 1 cebula 2 świeże papryczki chilli 3 łyżki startego żółtego sera 3 łyżki sosu BBQ sól , pieprz do smaku dodatkowo : folia spożywcza Szynkę kroimy w plastry , rozklepujemy cieniutko z obu stron . Pieczarki i cebulę kroimy drobniutko , podsmażamy . Do podsmażonych pieczarek z cebulą dodajemy ,starte na tarce(...)grubych oczkach marchew i selera . Smażymy do momentu aż warzywa zmiękną całkowicie . Każdy plaster szynki solimy , pieprzymy , smarujemy sosem BBQ . Układamy łyżkę przestudzonego farszu , żółty tarty ser i siekane świeże chilli . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zwijamy w roladki i ciasno , dokładnie owijamy folią spożywczą . W garnku doprowadzamy wodę do wrzenia , wkładamy do niej roladki , przykrywamy przykrywką i zdejmujemy z ognia . Roladki

Ogrodnik w podróży
Sos barbecue (sos BBQ) 245

barbecue (sos BBQ)... Słodko - kwaśny, delikatnie pikantny. O rudo - czerwonym kolorze. Na bazie ketchupu, z dodatkiem cebuli i czosnku. Słodki dzięki dodatkowi brązowego cukru. Kwaśny za sprawą soków z cytryny i pomarańczy. Ostry przez dodanie musztardy i pieprzu cayenne. Idealny do potraw z grilla! Polecam! Składniki: 1 szklanka ketchupu; 1/4 szklanki cukru trzcinowego; 1 łyżka soku pomarańczowego; 1 łyżka soku(...)cytryny; 1 łyżka sosu worcestershire; 1/2 łyżeczki musztardy; 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę; 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne; 1/2 łyżeczki suszonej cebuli w proszku (u mnie Prymat ). Szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Ząbek czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki sosu wlać/wsypać do miseczki/szejkera do sosów i dobrze wymieszać, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowany sos wstawić

Gospodyni Miejska
Sandłicz z indykiem na ostro - z musztardą Dijon, sosem BBQ i papryczką chilli 152

można zmajstrować swój własny wieczorny fast food. Nic prostszego jak tylko pozbierać to, co pozostało i włożyć między dwa chrupiące tosty. Sandłicz z indykiem na ostro - z musztardą Dijon, sosem BBQ i papryczką chilli Pierś z indyka zamarynowałem na szybko w ziarnistej musztardzie francuskiej z oliwą, odrobiną białego octu winnego, soli, pieprzu i koperku. Gruby kawałek mięsa obsmażyłem z każdej(...)patelnię – w międzyczasie kilkukrotnie przewracałem go aby soki równomiernie rozchodziły się wewnątrz indyka. Chrupiące tosty wyciągnięte z opiekacza posmarowałem ostrą musztardą Dijon oraz,  jeszcze mało popularnym u nas, sosem BBQ firmy HP . Aby podkręcić ostrość użyłem kilku plasterków papryczki chilli . Dla równowagi wybrałem pomidory, duszoną (z mięsem na patelni) cebulę oraz korniszony od teściówki. Najgorsze w tym wszystkim jest

Right Behind The Kitchen
HAMBURGERY ZE SCHABOWYM 117

kefirze.  SKŁADNIKI:   6 bułek na burgery 6 kotletów schabowych marynowanych w kefirze 1 pomidor 1 ogórek 2 ogórki konserwowe 1 /2 cebuli Sałata 6 plastrów sera żółtego Sos bbq Sól i pieprz do smaku Masło do posmarowania bułek PRZYGOTOWANIE:  Bułki kroję na połówki. Każdą smaruję masłem. Na rozgrzanej patelni smażę bułki tą stroną co jest posmarowana bułka(...)chwili aż ser się roztopi. Pomidory i ogorki obieram i kroję w plastry. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Ogórki konserwowe kroję w plastry. Na podgrzaną bułkę polewam sos bbq. Następnie kładę warzywa. Zamykam bułkę. Podaję na ciepło

Gotowanie Patki
Pieczony kurczak, ideał z piekarnika 150

jesteś mięsożercą to na pewno się nie oprzesz. Polecam, genialny i pyszny, a do tego bardzo prosty w wykonaniu. składniki: kurczak o wadze około 1,5 kg 4 łyżki sosu BBQ 3 łyżki wędzonej słodkiej papryki 1 łyżka brązowego cukru 2 łyżki pasty z pieczonej papryki (jeśli nie masz, upiecz 2 czerwone papryki w piekarniku i zmiksuj blenderem ) 2 łyżeczki(...)łyżeczki chilli , ale lubimy ogień, Ty daj tyle ile lubisz ) butelka po piwie, posłuży jako stojak Kurczaka oczyść z wszelakich niespodzianek, jak piórka, farfocle itp.. Osusz papierowym ręcznikiem. Sos BBQ, wędzoną paprykę, cukier, pastę z papryki, czosnek, sól, olej i chilli do smaku, wymieszaj w misce razem. Pod skórę kurczaka wciśnij pastę, jest to proste. Łyżką podważ skórę

Ogrodnik w podróży
Hamburger XXL 159

oleju 3 łyżeczki sezamu do posypania Farsz 500 g mięsa mielonego z indyka  1 cebula 250 g pieczarek 5 sztuk ogórka konserwowego 150g sera żółtego 5 łyżek sosu bbq  przyprawy  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto Wodę, drożdże i cukier umieszczajmy w miseczce. Całość dokładnie mieszamy i pozostawiamy na 10 minut, by drożdże zaczęły pracować. Dodajemy mąkę, sól(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Trochę więcej niż połowę ciasta rozwałkować tak żeby zakryć dno i boki tortownicy z lekkim naddatkiem. Przygotowany farsz mięsny wyłożyć równomiernie na ciasto, posmarować sosem bbq, położyć ogórki, pieczarki i plasterki sera żółtego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przykryć resztą ciasta tak żeby ciasto z góry stykało się z ciastem po bokach tortownicy, posmarować żółtkiem, posypać sezamem. Piec

Przepiski.pl
Bataty pieczone po meksykańsku 181

chilli 1/2 łyżki przyprawy do chilli con carne 2 łyżeczki papryki słodkiej 200 g czerwonej fasoli z puszki, bez zalewy 200 g pomidorów z puszki, z zalewą 4 łyżki sosu BBQ (użyłam Hellmann's) 1 łyżeczka cukru oliwa z oliwek sól, pieprz Do podania: jogurt naturalny (opcjonalnie) krążki papryczki chilli CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Cebule kroimy(...)Wrzucamy cebulę i smażymy na średnim ogniu do miękkości (około 7 minut). Dodajemy czosnek, papryczkę chilli, marchew, przyprawę chilli con carne, słodką paprykę i przesmażamy jeszcze 5 minut. Dodajemy sos BBQ, fasolę i pomidory z puszki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem, dokładnie mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Bataty obtaczamy w oliwie

My Culinary Art
Domowe cheeseburgery z wołowym klopsem 191

patelnię pokrywką, żeby ser zdążył nabrać ciepła i lekko się rozpuścić.   Na sałacie układamy po plastrze odgrzanego klopsa z serem i plasterki chrupiącego bekonu. Pora na porządny chlust sosu BBQ. plastry pikli i szczyt bułki. Podajemy od razu. Na drugi dzień nasze cheeseburgery zjedliśmy z oscypkiem – kolejność odgrzewania i składania wszystkich elementów zostaje bez zmian, ale sam ser trzeba(...)prażona cebulka – 4 łyżeczki sałata rzymska – 8 liści 4 grube plastry klopsa wołowego z TEGO przepisu 4 plastry topionego sera albo 4 oscypki/serki zakopiańskie 100g bekonu w cieniutkich plasterkach sos BBQ – 4 czubate łyżki pikle/ ogórki sałatkowe – kilkanaście sztuk małych plasterków, albo 8 dużych plastrów

Karo in the Kitchen
Domowe cheeseburgery z wołowym klopsem 241

patelnię pokrywką, żeby ser zdążył nabrać ciepła i lekko się rozpuścić.   Na sałacie układamy po plastrze odgrzanego klopsa z serem i plasterki chrupiącego bekonu. Pora na porządny chlust sosu BBQ. plastry pikli i szczyt bułki. Podajemy od razu. Na drugi dzień nasze cheeseburgery zjedliśmy z oscypkiem – kolejność odgrzewania i składania wszystkich elementów zostaje bez zmian, ale sam ser trzeba(...)prażona cebulka – 4 łyżeczki sałata rzymska – 8 liści 4 grube plastry klopsa wołowego z TEGO przepisu 4 plastry topionego sera albo 4 oscypki/serki zakopiańskie 100g bekonu w cieniutkich plasterkach sos BBQ – 4 czubate łyżki pikle/ ogórki sałatkowe – kilkanaście sztuk małych plasterków, albo 8 dużych plastrów

Karo in the Kitchen
Muffiny cheesburgerowe. 157

bułki hamburgerowe 250 g mielonej wołowiny 2 łyżki prażonej cebulki 1 jajko 2 łyżki startego żółtego sera (ostrego) 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz 1 plasterek parzonego boczku keczup sos bbq ostry ser pokrojony w małe plasterki (może być topiony cheddar w plasterkach)  marynowana czerwona cebula pokrojony w kostkę pomidor olej do smażenia i natłuszczenia formy Wykonanie: Wołowinę podsmażyć(...)boczku. Rozdzielić masę burgerową równo na bułeczki i wyrównać. Wsadzić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni i piec 20 minut. Wyjąć i na każdy burger nałożyć po łyżeczce sosu bbq i kwadraciku sera. Włożyć do piekarnika na kolejne 5 minut. Podawać z marynowaną czerwoną cebulką i kawałkami pomidora.  Można dołożyć wszelkie ulubione dodatki - słodko-kwaśne najlepsze

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania