sos bbq - 571 przepisów (strona:8/39)

Quesadilla z grillowanym kurczakiem i sosem BBQ 818

skleić tortille ze sobą. Ja osobiście próbowałam odtworzyć smak Quritto, które kiedyś można było zjeść w KFC. Tak więc zabieramy się do pracy! QUESADILLA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM I SOSEM BBQ (składniki na 4 quesadille) Składniki: - 500 gram piersi z kurczaka - sos bbq z  tego przepisu - 2 kulki sera mozarella - 8 placków tortilli - oliwa z oliwek Marynata do kurczaka(...)zrobić marynatę, kurczaka pokroić w paseczki, wymieszać w marynacie i odstawić na co najmniej 1 godzinę, a najlepiej na całą noc. Zamarynowanego kurczaka usmażyć na patelni grillowej. Tortille wysmarować sosem bbq, ułożyć kurczaka i posypać startym serem mozzarella. Przykryć drugą tortillą. Patelnię nasmarować oliwą z oliwek (za pomocą ręcznika papierowego). Ułożyć quesadille i smażyć około 1-2 min z każdej

Zgrabne Gotowanie
Grillowana wołowina BBQ 138

Grillowana, pikantna wołowina dla miłośników sosu BBQ. Nie wymaga wiele pracy. Wystarczy wcześniej zamarynować mięso i ugrillować. Świetna z dodatkiem świeżej sałatki i bagietki. Składniki: marynata: 250ml sosu BBG 3-4 łyżeczki sosu Piri-Piri lub tabasco biała cebula czarny pieprz 1kg pręgi wołowej Sposób przygotowania: Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na grube plastry. Składniki marynaty(...)sos BBQ i sos Piri-Piri dokładnie mieszamy. Cebulę siekamy w plasterki. Mięso smarujemy z obu stron marynatą, układamy w naczyniu i doprawiamy z jednej strony świeżo mielonym czarnym pieprzem. Na mięsie układamy plasterki cebuli i przykrywamy drugą warstwą zamarynowanego mięsa. Pieprzymy i ponownie układamy cebulę. Mięso zostawiamy w owiniętym folią naczyniu w lodówce na przynajmniej kilka godzin. Patelnię grillowa

Pyry na Gaz
Sos barbecue BBQ 134

Sos BBQ jest specyficzny, nie każdemu musi smakować. Dzięki temu, że z łatwością przygotujemy go w domu możemy sobie dozować ostrość, co moim zdaniem jest kluczowym elementem w akurat tym sosie. Uwierzcie! Żaden fast food nie jest tak magiczny, że nie można go przygotować w domowym zaciszu. :) Smak nie będzie idealnie taki sam, ale myśl o tym, że jest(...)musi postać jeszcze około 15 minut, aby cebulka się jak najbardziej rozpadła, oczywiście w miarę możliwości często mieszamy. Na zdjęciu Mąż zajada stripsy z rukolą i pomidorem z sosem BBQ i sosem majonezowo pieprzowym w picie. Smacznego! Skomentuj

MamaOskarka
Domowy sos barbecue 229

Przed nami majówka, więc dzielę się z wami wiedzą o tym jak przyrządzać domowy sos barbecue, czy tam sos BBQ. To świetny dodatek dań z rusztu. Usiądźcie wygodnie i czytajcie. Sos barbecue trafił do Polski ze Stanów Zjednoczonych. To kwintesencja kuchni amerykańskiej, a dokładnie dań z rożna. U nas w Polsce sos barbecue służy jako dodatek, ale w kuchni amerykańskiej(...)Polecam wam sos tysiąca wysp , a także możecie wypróbować sosu chilli do grilla . Warto też pomyśleć o przygotowaniu sałatki z kalafiora do grilla. Zobacz mój film z przygotowania sosu barbecue BBQ Składniki – Domowy sos barbecue BBQ 1 szklanka keczupu 1/3 szklanki cydru 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka sosu Worcestershire pół łyżeczki granulowanego czosnku pół łyżeczki granulowanej cebuli łyżeczka musztardy

Kuchennyviral.pl
Domowy sos barbecue 230

Wariacja na temat sosu BBQ.  Świetnie sprawdza się do mięs grillowanych, pieczonych -np. żeberek, chrupiących kurczaków ,mięsnych kanapek czy wreszcie tak modnych ostatnio burgerów.SKŁADNIKI1 czerwona cebula2 ząbki czosnku6 łyżek octu balsamicznego4 łyżki keczupu4 łyżki musztardy 4 łyżeczki miodu2 łyżeczki słodkiej papryki2 łyżeczki papryki wędzonej szczypta chilioliwa z oliwek  PRZYGOTOWANIE  Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy(...)szklimy w rondlu na rozgrzanej oliwie. Dodajemy miód, keczup, musztardę, ocet i przyprawy. Na małym ogniu gotujemy przez pół godziny często mieszając. Jeśli nie zużyjemy naraz  sosu możemyprzełożyć go do słoiczka i przechowywaćw lodówce do kilku tygodni.Smacznego :)  Świetnie sprawdzi się do kurczaków w chrupiącej panierce

Moje Kuchenne Rewelacje
Burgery BBQ z batata i soczewicy 94

Burgery BBQ z batata i soczewicy 🍔 Ostatnio były bułki, a dziś jak obiecałam "wkładka" 😃 Pyszna, wegetariańska wersja. Dzięki dodatkowi sosu BBQ mają fajny, mięsny posmak. Składniki na ok. 8 kotletów: 1 batat 150 g soczewicy żółtej lub czerwonej 1 jajko 8 łyżek bułki tartej 2 łyżki sosu BBQ 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/4 łyżeczki kurkumy Oliwa

Czarnawisienka
Klopsy w bułce – z piwem Guinness i warzywami 150

płomień, zasypujemy wszystko w rondlu mąką i dokładnie mieszamy. Do rondla wlewamy piwo – szybko i dokładnie mieszamy całość – powstanie zasmażka. Stale mieszając zawartość rondla wlewamy podgrzany bulion, dodajemy rozmaryn, sos BBQ, ketchup, musztardę i sos Worcester. Gotujemy na małym ogniu do zgęstnienia, około 8-10 minut, co jakiś czas mieszając. Sprawdzamy czy nie trzeba sosu dosolić lub popieprzyć. WSZYSTKO RAZEM(...)łodygi selera naciowego (150-180g) 1 czubata łyżka mąki pszennej typ 500-550-600-650 (25g) 200ml piwa Guinness 450ml bulionu wołowego 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 2 łyżki sosu BBQ 2 łyżki dobrego pikantnego ketchupu 1 łyżka sosu Worcestershire 1 czubata łyżeczka musztardy gruboziarnistej 3-4 łyżki leju do smażenia sól pieprz SKŁADNIKI DO PODANIA 7 bułek

Karo in the Kitchen
BURGER WOŁOWY Z DOMOWĄ BUŁKĄ I SOSEM BBQ 135

burger: 500 g wołowiny pieprz czarny świeżo mielony bułeczki: przepis tutaj  bułeczki sos BBQ: przepis tutaj  sos BBQ dodatki : sałata pomidor malinowy ogórek kiszony ser chedar Mięso przyprawiamy pieprzem. Formujemy kotlety rzucając mocno mięsem z ręki do ręki. Następnie formujemy kotlety i spłaszzcamy. Układamy na rozgrzanej patelni grillowej. Smażymy około 3 minut z każdej strony. Na każdą bułkę

KuchcikoweLove
Sztrass Burger recenzja nowego menu 137

trudno o dobrej jakości i smaczne pomidory przez cały rok. Więc może już lepiej przeboleć ich brak, niż później narzekać, że zimą smakują jak woda. Texassburger wołowina / ser żółty / sos BBQ / sałata rzymska / bekon / sos majonezowy z kaparami Moja ocena: 4 W sumie klasyk, więc oczywiście smaczny. Dobrej jakości sos BBQ z prawdziwymi wędzonymi śliwkami prosto z Podhala, chrupiący

Food Square
Kuskus z Tofu i Sosem BBQ 116

Uwielbiam takie wegańskie jedzonko! Zwłaszcza jeżeli to wspaniały kuskus, brokuły, wędzone tofu i sos BBQ. Bardzo prosty obiad, ale niesamowicie smaczny i zdrowy. Doskonale nadaje się też na większe drugie śniadanie. A i zróbcie sosik z przepisu, bo wyszedł na prawdę bardzo smaczny Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami w komentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów(...)tofu to kliknijcie tutaj -> klik ! Kuskus z Tofu i Sosem BBQ 2 porcje (1 porcja to ok. 400 kcal) czas przygotowania to ok. 15 minut (w tym 10 minut to gotowanie i smażenie) koszt to ok. 8 zł. 20 gr. Składniki: brokuły mrożone całe opakowanie kuskus 100g tofu (zwykłe lub wędzone) ok. 120g olej do smażenia sól i curry

rabarbarowo
Marynata barbecue 131

octu winnego 2 łyżki brązowego cukru  3 łyżki sosu sojowego  4 łyżki sosu worcestershire, pół łyżeczki mielonego chili, najlepiej wędzonego, ale możesz dodać więcej do smaku pół łyżeczki mielonego imbiru lub 1 łyżeczka imbiru startego na tarce  Do marynat tego typu moim zdaniem najlepiej sprawdza się sos sojowy Kikkoman, w marketach jest zazwyczaj w małych opakowaniach(...)też wykorzystać do dań z piekarnika lub wolnowaru. Nie istnieje jeden przepis na sos barbecue, w zależności od regionu jego składniki będą się znacznie od siebie różnić. W większości przepisów pojawiają się ocet, koncentrat pomidorowy, suszona mielona cebula, cukier lub melasa. Do sosów i marynat BBQ zaliczane są m,in. japoński sos teriyaki, indyjski tandoori, chiński sos hoisin czy meksykańska

Cztery Fajery
Fasolka w sosie z żółtym serem i frankfurterkami 151

dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Wykonanie Wskazówki Składniki: puszka fasoli „baked beans” 2 parówki frankfurterki 4 łyżki żółtego sera np. Ementarel 1 łyżka sosu bbq Do garnka wlewamy fasolkę „baked beans” i pokrojone drobno frankfurterki. Gotujemy na małym ogniu przez 3 minuty. Pod koniec gotowania dodajemy starty ser żółty. Podajemy z odrobiną sosu(...)bbq i tostami. Pycha! Fasolka w sosie z serem i frankfurterkami Smacznego! Zamiast kiełbasek możemy śmiało użyć boczeku. Fasolka z dodatkiem tylko żółtego sera smakuje równie pysznie. Share List SGMB_URL = "http://www.mecooks.com/wp-content/plugins/social-media-builder/"; jQuery(".dropdownWrapper").hide(); jQuery(".socialMediaOnEveryPost").addClass("sgmb-center

mecooks
Recenzja Sosów Firmy Tarsmak 104

Całkiem niedawno miałam okazje testować sosy firmy Tarsmak. Firma leży bardzo blisko mnie, więc ich produkty są mi bardzo znane... i muszę przyznać że bardzo je lubię. Testowałam sosy: - sos serowy - sos tysiąca wysp - sos sweet chilli - sos piri piri - sos louisiana BBQ Moim faworytem jest zdecydowanie sos tysiąca wysp bardzo delikatny.. mogła bym go jeść chyba ze wszystkim(...)się do dipów, sosów, mięs i zapiekanek, idealny przy spożyciu %. Sos sweet chilli , kolejny super sosik warzywny, słodko pikantny smak idealnie sprawdzi się w sajgonkach. Sos serowy , majonezowy z dodatkiem sera, pyszny na co dzień do kanapek, do mięs, kiełbas itp bardzo pyszny sos, który sprawia że każde danie staje się bardziej interesujące. Sos louisiana BBQ , sos warzywny, zdecydowanie najlepiej

Dziś Ja gotuje
Szaszłyki drobiowe barbecue 169

przeszło przyprawami *** *** Boczek kroimy w plasterki *** *** Cebulę obieramy i również kroimy w plasterki *** *** Patyczki do szaszłyków zalewamy wodą i zostawiamy na 10 minut, aby nasiąkły wodą *** *** W międzyczasie przygotowujemy sos bbq: w małym garnku umieszczamy sos worcestershire, sos sojowy, cukier, musztardę, ocet winny, przetarty czosnek i ketchup. Wszystko dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Gotujemy przez około 2 minuty dodajemy i mąkę(...)tacce do grilla po około 5 minut z każdej strony *** *** Łącznie szaszłyki grillujemy około 20 minut (po 5 minut na każdej z 4 stron) *** *** Po tym czasie szaszłyki smarujemy sosem bbq, obracając je co minutę na następną stronę (smarujemy, grillujemy minutę, obracamy, smarujemy, grillujemy minutę… i tak z każdej strony) *** *** Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania