sos bb - 500 przepisów (strona:17/34)

Kanapka "włoska" ( z mozzarellą, pomidorem, oliwkami i bazylią ) 137

margaryna nie zaszkodzi ;)Składniki:( na 1 kanapkę )* 1 półbagietka* 1/2 kulki mozzarelli dużej ( opakowanie 250 g )* 1/2 pomidora* 4-5 oliwek czarnych* margaryna Śniadaniowa PREMIUM z masłemna emulsję ( sos ) bazyliową: * garść liści bazylii * 1 łyżeczka miodu ( płaska )* 2 łyżki oliwy z oliwek* 1 łyżeczka octu jabłkowego* sólWykonanie:Przygotować emulsję bazyliową.Liście bazylii umyć, umieścić w pojemniku do miksowania ( lub większym

kolorowotorcikowo
1565. Gulasz drobiowy z kapustą 201

obiad gotowy prawie w kilka  minut.. pierś z kurczaka lub mięso gulaszowe z kurczaka 1 cebula 2-3 marchewki kawałek kapusty sól, pieprz, wegeta listek, ziele koperek sos Worcestershire Do pokrojonego mięsa dodać przyprawy [ według gustu], podsmażyć na oliwie.Cebulę pokroić w kostkę i lekko zeszklić, dodać marchewkę startą na grubej tarce i poszatkowaną kapustę, Chwilę razem przesmażyć

Moje domowe kucharzenie
Carpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem i suszonymi pomidorami 184

zabrakło :(  Dodałam drobno pocięte suszone pomidory. Całość polałam oliwą z oliwek wymieszaną z ziołami. Posoliłam solą morską oraz doprawiłam świeżo zmielonym pieprzem.  Można jeszcze dodatkowo polać je sosem balsamicznym. Biegnę po kapary i robię nowe :) Smacznego

Jemy Pijemy
Mus malinowo-czekoladowy 165

malinowo-czekoladowy Składniki na mus malinowy: - 100 g malin - 15 g cukru pudru - 3 g żelatyny - 20 ml wody (ewentualnie jeżeli nie macie świeżych malin to możecie wykorzystać sos z malin Deluxe – 100g) Składniki na mus czekoladowy: - 200 ml śmietanki 30% - 2 żółtka - 50 g czekolady mlecznej - 50 g czekolady deserowej Dekoracja: - maliny - pałeczki czekoladowe - trochę startej czekolady Porcja

Kuchenne Wariacje
Świąteczna zupa chrzanowa 163

mieszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Podajemy w głębokich talerzach lub miskach z ćwiartką jajka.  O właściwościach i składnikach odżywczych chrzanu można przeczytać w przepisie na  sos chrzanowy

My Chcemy Jeść
Zraz z parówką w środku 113

włożyć gotowy zraz oprószony mąką. Usmażyć z obu stron na złoty kolor, następnie podlać rosołem i dusić na małym ogniu około 30 minut. Gotowy zrazik kroić ukośnie, podać w sosie własnym i ozdobić świeżą miętą

Tradycyjna Kuchnia
Roladki drobiowe w sosie serowym z suszonymi pomidorami 140

Kurczak w tym sosie smakuje wyśmienicie! Składniki: 4 filety z kurczaka, 4 serki topione, 4 plastry szynki, ½ szklanki bulionu drobiowego, ½ szklanki białego wina, 2 ząbki czosnku, ½ słoiczka suszonych pomidorów w oleju, 3 łyżki oleju, 3 łyżki mleka, ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, bazylia, papryka w proszku, sól, pieprz. Wykonanie: Filety lekko utłuc, oprószyć solą, pieprzem, papryką i posmarować serkiem topionym. Następnie położyć

Tradycyjna Kuchnia
Makaron z warzywami i tuńczykiem 141

wracam ciemno;/ a sprzętu odpowiedniego nie mam;// Składniki (2-3 porcje)/całość około 850kcal/: 450g mrożonej fasolki szparagowej zielonej 450g mrożonych brokuł 100g makaronu niskowęlowodanowego 180g tuńczyka w sosie własnym 200g koncentratu pomidorowego 3 łyżki Pesto KOTÁNYI z bazylią i pomidorami Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu brokułu i fasolke gotujemy w osolonej wodzie

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sos koperkowy 93

Bardzo prosty do przygotowania sos koperkowy - pasuje nie tylko do różnych dań na bazie ryżu ale również do klopsów czy kotletów sojowych

Milion Smaków
Zupa rybna 77

dodając paprykę, dymkę i makaron jajeczny. Zupa jest smaczna i pożywna - z powodzeniem może samodzielnie stanowić lekki obiad czy kolację. Miłośnikom ostrej kuchni polecam doprawienie ulubionym ostrym, azjatyckim sosem

Milion Smaków
McFalafel 73

znajdziemy w środku kotlet z ciecierzycy - czyli falafel właśnie. To co czyni tą kanapkę fast foodowego giganta wyjątkową jest również to, że jej skład jest znany. Zamiast pilnie strzeżonego sosu a'la Big Mac mamy tutaj pastę Tahini. Do tego dołożymy świeże warzywa i otrzymujemy burgera, którego naprawdę warto spróbować i którego nie znajdziemy w restauracjach w naszej części

Milion Smaków
Grecki sos ogórkowo-koperkowy 106

Pachnący wiosną pyszny sos na bazie świeżego ogórka i jogurtu. Smakiem przypomina nieco tzatziki ale zamiast świeżej mięty mamy tutaj koperek. Idealnie pasuje do dań kuchni greckiej oraz wszelkich dań na bazie drobiu i warzyw

Milion Smaków
Pierogi z serem 178

można sobie ułatwić używając jak w moim przypadku foremki). Pierogi wrzucamy do osolonej gorącej wody z dodatkiem odrobiny oleju. Gotujemy ok 3 minuty po wypłynięciu na wierzch. Podajemy polane sosem owocowym, bądź zasmażoną bułką tartą z dodatkiem cukru

Kuchenne aromaty
Indyk w sosie własnym z pieczarkami 129

wodą, wlewam do mięsa. Wsypuję paprykę mieloną oraz przyprawę uniwersalną. Duszę na małym ogniu 30 minut.  2. Pieczarki kroję w plasterki. Dodaję do mięsa. Duszę kolejne 30 minut. Sos doprawiam do smaku pieprzem ziołowym, solą i pieprzem czarnym. Podaję z ryżem lub ziemniakami. Do przyprawienia potrawy użyłam pieprzu ziołowego staropolskiego, który otrzymałam od hurtowni i producenta przypraw RAFEX

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ziemniaki pieczone z masłem i serem 256

Blueberry Corner by "jagodzianka" Ziemniaki pieczone można jeść solo. Można też je podać jako dodatek do steków wołowych lub innego mięsa bez sosu. Kartofle … Przeczytaj cały artykuł Post Ziemniaki pieczone z masłem i serem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner

Proponowane wyszukiwania