sok z winogron - 752 przepisów (strona:16/51)

Jesienna sałatka z winogronami i serem pleśniowym 226

pyszna. Składniki : * garść szpinaku * garść dowolnego mix-u sałat * kilka wiórków marchewki * 2 pomidorki rzymskie * kilka czarnych oliwek * pół sera pleśniowego z dodatkiem orzechów * kilka kulek winogrona * dressing : 2 łyżki oleju lnianego, łyżka soku z cytryny, 2 łyżki sezamu, sól i pieprz do smaku Przygotowanie : Sałatę i szpinak umyć, osuszyć. Przełożyć do miski, pozostałe składniki pokroić w mniejsze kawałki

Magiczne Życie Marty
pieczona pierś kaczki 196

pomarańczy • 1 łyżka octu ryżowego lub jabłkowego • 1 łyżka oliwy • szczypta płatków chili • świeża kolendra Sałatka z winogronami: • 1/3 jabłka • garść winogron • garść roszponki • winegret: 3 łyżki syropu z pędów sosny (lub 2 łyżki syropu klonowego) + 1/2 łyżki soku z cytryny + sól i pieprz + 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego • 3 łyżki orzeszków pinii zrumienionych na suchej patelni Przygotowanie: Dzień wcześniej(...)minut, lub do czasu aż sos zgęstnieje. Kuskus: do rondelka wsypać kuskus, wlać sok z pomarańczy, ocet, oliwę, dodać płatki chili, sól i pieprz. Zagotować, następnie przykryć i odstawić z ognia, trzymać pod przykryciem przez 10 minut. Otworzyć, wymieszać widelcem, dodać świeżą kolendrę. Sałatka z winogron: Do salaterki włożyć pokrojone jabłko oraz przekrojone i wypestkowane winogrona, dodać listki roszponki

w mojej kuchni
Domowy majonez 193

Składniki: 1 jajko łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki soku z cytryny lub octu winnego szczypta białego pieprzu 1/2 łyżeczki soli szklanka oleju z pestek winogron lub słonecznikowego Do wysokiego naczynia wbić jajko. Dodać musztardę, sól, pieprz i sok z cytryny. Zmiksować blenderem. Dodać łyżeczkę oleju, zmiksować. Powtórzyć czynność 2 razy, aż masa zgęstnieje.  Następnie ciągle miksując wlewać bardzo powoli cienką

wyzwania kuchenne
Pstrąg z patelni 158

pstrąga, doprawiam go tylko nieznacznie, żeby nie przytłumić jego wyrazistego smaku. Składniki (dla dwóch osób): 2 płaty (filety) z pstrąga sól pieprz cytrynowy sok z jednej cytryny koperek (świeży lub mrożony) olej (używam tego z pestek winogron) Sposób przygotowania: Rybę dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i natrzeć z obu stron solą. Skropić sokiem z cytryny i doprawić mielonym pieprzem cytrynowym

W SMAK
Zielona sałata z kurczakiem i owocami 155

sałaty  (u mnie maślana i rzymska pół na pół) 10 listków bazyli 1 pieczona  pierś z kurczaka 3 mandarynki 1/2 garści rodzynek garść winogron 1/2 papryczki chili Sos: 1 łyżeczka miodu sok z jednej mandarynki 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku przeciśnięte rzez praskę szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Sałatę umyć osuszyć i porozrywać na drobniejsze kawałki usuwając(...)grillowej z dodatkiem jednej łyżki oleju. Upieczoną pierś porwać palcami na piórka. Mandarynki obrać ze skórki i wydzielić z nich nożem poszczególne segmenty.Ułożyć na sałacie.Rozsypać  winogrona, rodzynki i drobniutko posiekane chili. Wszystkie składniki na sos połączyć ze sobą i doprawić nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem

Gosia gotuje
Sałatka z winogronami i mozzarellą 128

Była lepsza. W przepisie pozostawiam sałatę, a Wy róbcie z czym macie ochotę.  Składniki: 1 sałata rzymska mini 10 winogron 10 małych kulek mozzarelli pół małej cebuli 1 łyżka ziaren słonecznika 1 łyżka oliwy extra virgin 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka octu balsamicznego sól pieprz (przepis na 2 porcje) Sałatę obieramy z liści(...)dokładnie je myjemy, osuszamy i kroimy w paski, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich kulki mozzarelli, pokrojoną w piórka cebulę i winogrona przekrojone na pół. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni do zrumienienia. Do słoika wlewamy oliwę, ocet, sok z cytryny, zamykamy i energicznie mieszamy. Dodajemy do sałatki, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy słonecznikiem

Kardamonovy
Sałatka z winogronem, mozzarellą i suszonymi pomidorami na szpinaku 149

ćwierć cebuli  2-3 suszone pomidory  łyżka uprażonych pestek dyni  świeży tymianek  dressing: łyżka oliwy z oliwek, łyżka miodu, łyżka soku z cytryny, szczypta soli i pieprzu  Składniki dressingu mieszam. Winogrona kroję na pół i pozbawiam je pestek. Cebulę kroję w piórka, pomidory suszone w paski, koktajlowe pomidorki w ćwiartki a ser na mniejsze kawałki

Mango Papaja
Beatka 204

łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa: 1 litr mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego 1 szklanka cukru 2 kostki masła sok z 1/2 cytryny Dodatki: 1 puszka brzoskwiń 50 dag zielonych winogron 3 galaretki zielone 3 galaretki pomarańczowe Wykonanie: Pieczemy biszkopty.  W tym celu białka ubijam z cukrem dodając po jednym żółtku. Mąkę mieszam z proszkiem(...)się na wierchu kożuch. Studzę i dodaję porcjami do utartego masła z cukrem. Na koniec dodaję sok z cytryny mieszam i połowę masy wykładam na biszkopt biały. Zaś w ciemnym biszkopcie wycinam szklanką kółka, które układam na masie, po między nie wkładając zielone winogrona i zalewam tężejącą galaretką zieloną, wcześniej rozpuszczoną w trzech szklankach gorącej wody. Kiedy galaretka ładnie stężeje

Ciasteczkowy Potwór
Owocowe musli 183

Połączenie musli z jogurtem i owocami na pewno większość zna, ale takie śniadanie jest przepyszne i można jeść często. Owocowe musli Składniki: - 4 szklanki soku Tymbark multiwitamina - musli - 400 ml jogurtu naturalnego - banan - kilka winogron - kaki Przygotowanie: Do wysokiej szklanki lub miseczki wsypujemy dwie łyżki musli, zalewamy dwoma łyżkami jogurtu naturalnego. Dodajemy pokrojonego na połówki banana i zasypujemy musli. Ponownie(...)zalewamy dwoma łyżkami jogurtu i dodajemy przekrojone na pół winogrona. Jeszcze raz wsypujemy musli, zalewamy dwoma łyżkami jogurtu i na sam koniec dodajemy pokrojony owoc kaki. Całość starcza do przygotowania czterech porcji. Każdą z nich podajemy z sokiem Tymbark multiwitamina. Życzę smacznego

Kulinarne życie
2 sprawdzone przepisy na niemarnowanie żywności 156

porcje: * makaron Kokardki Lubella- 300 g * pieczone mięso, np. kurczak * zielone winogrona bezpestkowe- spora garść * suszone pomidory w zalewie- 5-6 szt. * orzechy włoskie- 3-4 szt. * musztarda francuska- 2 łyżki * tłuszcz powstały z pieczenia mięsa lub oliwa z oliwek- 2 łyżki * sok z cytryny- 1 łyżka * miód- 1 łyżeczka * sól, pieprz, suszone płatki papryczki chili- do smaku(...)Makaron ugotować w posolonej wodzie. Mięso podgrzać i pokroić na mniejsze kawałki, suszone pomidory również pokroić i wszystko dodać do ciepłego makaronu. Dodać winogrona oraz orzechy włoskie. Polać winegretem musztardowym powstałym z wymieszania musztardy z tłuszczem, sokiem z cytryny, miodem oraz przyprawami. Smacznego! Wpis powstał przy współpracy z marką Lubella i Krakus

Kraina Miodem Płynąca
Recenzja wyciskarki wolnoobrotowej Midea MJ-JS2007AW1 201

przeciągu kilku minut. Znając ich upodobania, wiem, że w domu nie może zabraknąć jabłek, marchewki, kiwi i bananów. To ulubiony zestaw chłopaków, wspomagany sporadycznie winogronem, morelą czy też gruszką. Ja z kolei wybieram soki warzywne- szpinak z nutą cytryny, burak, czy marchewka z pomarańczą, to smaki, które na stałe zagoszczą w moim domu.  Mam nadzieję, że jesień oraz zima

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto Shrek z winogronem 190

pysio lub inny budyń śmietankowy 4 duże łyzki cukru Śmietana: 500 ml śmietany 30-stki 1 galaretka agrestowa Ponadto opakowanie delicji winogron galaretka agrestowa Wykonanie: Z podanych składników upiec biszkopt. Następnie nawilżyć go zimna przegotowaną wodą. Na soku ugotować budyń tak samo jak napisane jest na opakowaniu lecz z większą ilością cukru no i mleko trzeba zastąpić sokiem. Szybko wylać

Pychotkaaa
Deser z kremem mascarpone i owocami 176

szybki i łatwy do przygotowania. Idealny na każdą imprezę. SKŁADNIKI (na 3 porcje): 12 sztuk okrągłych biszkoptów, 150 ml soku z owoców róży POLSKA RÓŻA , 1 szklanka śmietany 30%, 150g serka mascarpone, 1/2 łyżki cukru pudru, 1 kiść ciemnych winogron, 3 plastry ananasa z puszki, 3 łyżki(...)płatków śniadaniowych kółek. PRZYGOTOWANIE: 1. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję cukier puder oraz serek mascarpone. Wszystko razem miksuję. Ananasa kroję w kostkę. Winogrona obieram z kiści i przekrawam na pół. 2. Biszkopty maczam w soku z róży i układam na dnie pucharków. Następnie nakładam porcję kremu oraz owoce. Wierzch deseru dekoruję pozostałym kremem, posypuję płatkami śniadaniowymi i polewam pozostałym

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pasztet wykwintny z morelą. 220

ziarna ziela angielskiego 10 ziarenek pieprzu 1 płaska łyżeczka majeranku 1 łyżeczka soli szczypta gałki muszkatołowej 50 ml koniaku 50 g suszonych moreli 250 ml soku pomarańczowego 1,5 łyżeczki żelatyny brzoskwinia, pomarańcza, winogrona      Cielęcinę, wieprzowinę i drób zalewamy dwiema szklankami wody, dodajemy ziele angielskie, pieprz, majeranek, sól, obraną cebulę i czosnek. Zagotowujemy i gotujemy(...)około 90 minut. Gdyby w tym czasie woda wyparowała to uzupełniamy jej poziom.      Po upieczeniu pasztet studzimy, a następnie chłodzimy w lodówce. W rondelku zagotowujemy sok pomarańczowy, zdejmujemy z ognia, dodajemy żelatynę i energicznie mieszamy do rozpuszczenia żelatyny, studzimy. Z pasztetu zdejmujemy plastry boczku lub słoniny, układamy owoce polewamy połową przygotowanej galaretki, wkładamy do lodówki

Rozpustne gotowanie