Jak przystało na osobę, która promuje zdrowe odżywianie jestem zmuszona przedstawić Wam pomysł mało popularny. Mianowicie, przetwory z owoców bez cukru. Kto będzie chciał
IzaGotujeMiała dziś ochotę na coś zupełnie innego.Pieczywo w piekarniach to już nie to samo co wtedy ,gdy byłam dzieckiem.Zatęskniłam za cudownym zapachem drożdży i cynamonu
Wielki apetytTym razem wersja czekoladowa z bakaliami i borówką amerykańską. Fajna alternatywa dla nudnej owsianki, którą pamiętam z dzieciństwa. Mój syn ją uwielbia. Składniki: 3 szklanki
Wielki apetytTen przepis świetnie sprawdza się jako deser, słodkie śniadanko, czy przekąska. Gdy zrobiłam go po raz pierwszy moje dzieciaki od razu go pokochały. Ja również, bo
Wielki apetytCudowne, lekko słodkie i niezwykle urocze- Tsoureki to drożdżowe, greckie chlebki pieczone z ugotowanym na twardo jajkiem. Jestem pewna, że wasi domownicy je pokochają (moje dzieciaki
Wielki apetytPewnie tak jak ja zadajesz sobie pytanie czy on naprawdę istnieje? Moja córka idzie od września do pierwszej klasy. Dla mnie jako matki, zrozumiałe jest to
Wielki apetytOto pomysł na pożywny koktajl - z owocami, płatkami owsianymi i mlekiem kokosowym. Błyskawiczny pomysł na coś zdrowego i pysznego! Składniki: po pół szklanki świeżych lub
Kulinarne InspiracjeNie robię zbyt często drożdżowych racuszków, ale chyba jednak zacznę;) Ich największymi wielbicielami są dzieci, jednak dorośli też nimi nie pogardzą! U nas tak się przyjęło
Z miłości do słodkościserek homogenizowany Ponieważ na Ukrainie nie ma aż tak wielkiego wyboru serów i serków, a typowego polskiego serka homogenizowanego nie widziałam tutaj w żadnym sklepie, musiałam
Kulinarnie z Polką na KresachSKŁADNIKI: 400 ml maślanki 400 g mąki orkiszowej 4 jajka 3 łyżki oleju arganowego 1 łyżeczka: proszek do pieczenia lub soda oczyszczona szczypta soli 1 łyżeczka
ClauditteMissCookingGotowanie i tworzenie potraw to dla mnie super zabawa. Sprawia mi to ogromną radość. Dziecko zachwycone i najedzone. Kanapki nie muszą być nudne. 15 minut roboty
ClauditteMissCookingDawno, dawno temu.... pracowałam w Anglii jako au pair :))Oprócz pilnowania dzieci, moim obowiązkiem było szykowanie dla nich śniadania i obiadów. I to były zdecydowanie najprzyjemniejsze chwile pobytu - kiedy mogłam zostać sama w wielkiej kuchni, urządzonej w stylu country. I miałam do dyspozycji dwie lodówki wypełnione zapasami po brzegi :))Ale wtedy nie wpadłam na to, że moje ulubione bułeczki
bistro mamaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Muffiny z dodatkiem dyniowego puree, jabłka i cynamonu. Są przepyszne, wilgotne i mięciutkie w środku. Idealne dla dzieci na podwieczorek lub jako drugie śniadanie do szkoły. Bardzo szybkie do zrobienia. Wystarczy wcześniej upiec dynię. Zachęcam do spróbowania u siebie w domku Post Muffiny dyniowe
Marta GotujeZ okazja Dnia Naleśnika nie mogło ich zabraknąć i u mnie:) Przez wszystkich lubiane naleśniki z serem i owocami. Sprawdzone ciasto, wyśmienite nadzienie
Z miłości do słodkościKolejna domowa konfitura z czarnej porzeczki:) Moja piwnica już pęka w szwach od przetworów:) Tym razem konfitura chyba najprostsza z możliwych i najczęściej
Z miłości do słodkości