niej mnóstwo szczypiorku i obowiązkowo podawałam ją z pomidorkami koktajlowymi, które cudownie się komponują z tofu i dzięki nim tofucznica nie jest zamulająca. Jest to szybkie do zrobienia śniadanie na ciepło, które moim zdaniem jest rewelacyjne! Następnym razem chciałabym wypróbować tofucznicy z pieczarkami, myślę że będzie równie smaczna 😊 Składniki: tofu zwykłe 200 g, cebula pół szt, szczypiorek posiekany
kulinarne odsłony patiPieczywo posypane makiem lub sezamem, wywodzące się najprawdopodobniej z Krakowa. Bardzo popularne na całym świecie. Można podawać je ze słodkimi lub pikantnymi dodatkami. Doskonale nadaje się na śniadanie lub piknik. 500 g mąki pszennej 7 g drożdży instant 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 300 ml ciepłej wody 3 łyżki maku 4 łyżki sezamu jajko do posmarowania
Smakołyki AsiDelikatny, mięciutki omlet, z dodatkiem świeżych truskawek i serka waniliowego. W sam raz na śniadanie lub podwieczorek. Tej wiosny bardzo lubimy omlety, pokochaliśmy od pierwszego kęsa omlet biszkoptowy i na jego bazie powstał dzisiejszy omlet, posmarowany cienko serkiem i posypany mnóstwem pokrojonych truskawek. Niebo w gębie, cóż można więcej powiedzieć! 2 jajka 2 łyżki mąki 1 łyżka mleka
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieinnej wersji...zapiekana w piekarniku. Taka jest najlepsza! A z chrupiącym masłem orzechowym, orzeszkami ziemnymi oraz gorzką czekoladą to już prawdziwy rarytas. Można ją podać na deser lub śniadanie. Najlepiej smakuje na ciepło. P.S. Do przygotowania pieczonej kaszy manny polecam masło orzechowe firmowe 100% crunchy Primavika - jest to wysokiej jakości masło bez soli, cukru oraz oleju palmowego (tu: recenzja
Kuchnia MagdaLenyPropozycja na słodkie, szybkie śniadanie: KOKTAJL WIŚNIOWO-JOGURTOWY Z CZEKOLADĄ. Porcja... Artykuł KOKTAJL WIŚNIOWO-JOGURTOWY Z CZEKOLADĄ pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEDobre i pożywne śniadanie to podstawa dobrze rozpoczętego dnia. Moja jaglanka jest pyszna, pożywna, zdrowa i odchudza a jednocześnie dodaje energii. Zachęcam jaglankę robić z owocami sezonowymi póki są, ja dodałam czereśnie, morele i truskawki. Jaglanka sezonowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieNaszą dzisiejszą propozycją na Wasze zdrowe śniadanie jest PUDDING Z... Artykuł Pudding z chia, z borówkami i truskawkami pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEJedną z nich jest szakszuka- tunezyjski przysmak z patelni. Przygotowywałam ją już kilka razy, ale ten pomysł- z ciecierzycą, myślę, że wart jest publikacji na blogu. Podajcie ją na śniadanie, obiad lub kolację- o każdej porze smakuje rewelacyjnie i sprawdzi się w towarzystwie nawet najzwyklejszej bagietki, choć ja preferuję delikatne czosnkowe lub mocno spieczone i "maczane" w potrawie przed
Kuchnia w czekoladzieDzisiaj kolejna odsłona z serii sałatek warstwowych, które nie tylko doskonale smakują ale i pięknie wyglądają. Idealnie sprawdzają się zatem na wszelkiego rodzaju imprezach, ale i
Ola la LCHFZapraszam na zieloną sałatkę, witaminową bombę, pyszną, sycącą, a do tego bardzo prostą w przygotowaniu. Zielona sałatka z ziołowym sosem to wspaniałe danie na śniadanie , kolację lub lunch do pracy. Zaletą zielonej sałatki jest to, że można ją skomponować z dowolnie wybranych zielonych warzyw i ziół. Tak więc w mojej znalazł się jarmuż, zielony groszek, awokado, a do sosu
codojedzeniaZdrowe, pożywne, szybkie w przygotowaniu śniadanie lub deser ;) Z podanych składników wychodzi jedna porcja śniadaniowa lub ew. dwa małe "desery" ;) Składniki na 1 lub 2 małe porcje: 5 łyżek płatków owsianych 1 szklanka mleka krowiego lub napoju roślinnego 1 łyżeczka ziarenek chia 1 łyżka kakao 2 łyżeczki miodu lub ksylitolu ok 125 g malin płatki migdałów do posypania Przygotowanie
Ze smakiem i z pasjąSKŁADNIKI: 1 porcja = 282 kcal 3 jajka pół szklanki mrożonego zielonego groszku 2
Atlas Smakówłatwe do przerobienia na wersję bezglutenową ( po dodaniu bg płatków i mąki np. gryczanej). Ciastka są dość miękkie, więc nie spodziewajcie się tu chrupiących ciasteczek. Sprawdzą się na szybkie śniadanie i na wynos. Ciastka owsiane z truskawkami i bananem Drukuj Prep time 15 min Cook time 15 min Total time 30 min Wegańskie ciastka owsiane z truskawkami
Cooking for EmilyPożywny zdrowy pudding, na deser, śniadanie lub podwieczorek... SKŁADNIKI 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej , ½ szkl. truskawek, ¾ szkl. mleka, 1 łyżka miodu, truskawki do dekoracji, świeża mięta, garść zbóż ekspandowanych WYKONANIE Kaszę, truskawki, mleko i miód blendujemy na jednolitą masę. Przelewamy do pucharków, dekorujemy truskawkami, zbożami ekspandowanymi oraz miętą
słodki bratekDIETETYCZNE PLACUSZKI KOKOSOWE Dzisiaj bardzo szybka propozycja i bardzo prosta, więc się nie rozpisuje nadmiernie. Fit śniadanie, to czego potrzebujesz to dwa jajka ekologiczne i dwie płaskie łyżki mąki kokosowej, odrobiny stewii do smaku. Jajka ubijamy trzepaczką aby się dobrze napowietrzyły, dodajemy mąkę kokosową, mieszamy dokładnie. Odstawiamy na 10 minut, mąka troszeczkę napuchnie. Smażymy na oleju kokosowym małe placuszki
SMYKWKUCHNI