Jajecznica ze szparagami

Jajecznica ze szparagami

Jajecznica ze szparagami

Jajecznica ze szparagami to pomysł na smaczne i sycące śniadanie na ciepło. Uwielbiam jajecznice, ale w tym wydaniu jest jeszcze bardziej apetyczna :) Aby całe danie było treściwe to jajecznice podałam z ciemnym pieczywem i pomidorkami koktajlowymi. Składniki na 1 porcje: 2 jajka (rozmiar L) 6 sztuk zielonych szparagów sól masło Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki i ewentualnie obrać. Pokroić je na 3-4 części. Do małego garnka wlać odrobinę wody, posolić ją. Gdy zacznie wrzeć to przełożyć szparagi (bez gł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.