śniadania - 47913 przepisów (strona:840/3195)

Śniadaniowy słoiczek 208

Pomysł na lekkie śniadanie w nieco innej formie:). Serniczek z granolą, jogurtem i owocami podbije każde serce. Przepis na 3 porcje.  250g zmielonego twarogu 250g jogurtu naturalnego  150g granoli  200g borówek 200g malin  3 łyżki miodu  1. Twaróg łączymy z miodem i 100g jogurtu naturalnego. Dorzucamy maliny i borówki zostawiając po kilka sztuk

Szefowa kuchni
Domowy budyń jaglany o smaku malinowym 203

pośpiechu, bez gotowania się przy kuchence, w towarzystwie ulubionej muzyki, czy też ulubionego serialu. Zaletą takiego rozwiązania jest fakt, iż nie musimy się rano martwić co zjeść na śniadanie, co zabrać do pracy, czy co zjeść po powrocie z pracy. A poranek można zarezerwować na przykład na trening Domowy budyń jaglany o smaku malinowym porcja dla dwóch osób

365 dni dookoła kuchni
Puszysty omlet z letnimi owocami 181

letnie śniadanie idealnie nadaje się omlet ze świeżymi sezonowymi owocami. Składniki: - 3 jajka - 3 łyżki mąki - 3 łyżki mleka - szczypta soli - 1 op. serka waniliowego - jeżyny i maliny - masło #MyVictorinox Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek dodajemy mąkę, mleko i sól, wszystkie składniki łączymy trzepaczką. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z masą delikatnie mieszając. Na patelni

Kulinarne życie
88 przepisów z jogurtem 232

naturalnym. Dlaczego akurat jogurt? Napoje owoce na jego bazie bardzo mi smakują, są lekkostrawne, dobrze wpływają na samopoczucie, a niejednokrotnie w upalny dzień mogą zastąpić zwykły i ciężki obiad, śniadanie czy kolację. Na deser też są dobre oczywiście!  Poza koktajlami w zbiorze przepisów znajdziecie owsianki, puddingi chi i kolorowe sałatki. Nie od dzisiaj wiadomo, że jogurt naturalny

Moja smaczna kuchnia
Łatwy pudding, czyli zdrowy deser z kaszy jaglanej w kilka minut 295

kaszy jaglanej. Wystarczy zblendować składniki na dwie warstwy, przelać do pucharków i gotowe. To naprawdę proste i niewymagające umiejętności kulinarnych małe co nieco. Możecie zjeść w ramach deseru lub śniadania, zamiast tradycyjnej jaglanki. W przepisie użyłam tahini, jeśli nie macie pod ręką, możecie zastąpić masłem orzechowym lub migdałowym. Smak nieco się zmieni, ale nadal będzie pysznie. Jako wielka fanka

Powiedz dietom nie
Kremowa kasza kukurydziana z serem, szczypiorem i jajkiem w koszulce 344

jest kapryśna – lubi się przypalać, zbijać w grudki, kipieć… Jak ją okiełznać? To wcale nie takie trudne. W tym wydaniu kasza kukurydziana to proste, przepyszne i mega sycące farmerskie śniadanie z południowych stanów USA. Musicie spróbować – jest naprawdę proste i szybkie, a do tego niesamowicie satysfakcjonujące. Szykujemy od razu wszystkie składniki – posiekany szczypior, starty ser. Na patelni wysmażamy

Karo in the Kitchen
Szakszuka, czyli jajka gotowane w pomidorach z papryką 684

potrawa. Z tą różnicą, że do szakszuki dodajemy jeszcze paprykę (i nie tylko), a jajek nie roztrzepujemy. Jest to danie proste do zrobienia i sycące, w sam raz na śniadanie lub wczesną kolację. Lato dodaje smaku i aromatu temu daniu, bo mamy naprawdę świeże pomidory, prosto z pola, cudownie pachnące i pyszne. Warto eksperymentować z przyprawami, dosmaczając po swojemu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Gofry jagodowe ze słodkim twarożkiem / Blueberry waffles with sweet cream cheese 220

także tam przemyciłam Takim sposobem powstały chrupiące gofry jagodowe z nutą cytryny, podane ze słodkim twarożkiem, sosem jagodowym , malinami i jagodami. Były przepyyyszne! Ja upiekłam je na śniadanie, a że wcześnie nie lubię wstawać, to samo ciasto i sos jagodowy przygotowałam dzień wcześniej i świetnie przechowały się w lodówce. Sam twarożek to kwestia kilku sekund więc ten temat zostawiłam

karmelowy
Jagodowy budyń jaglany 238

już jesteśmy w temacie jagodowym dziś zaproponuję Wam zdrowe śniadanie: kaszę jaglaną w formie budyniu z jagodami <3 Czytaj więcej

Ana Mari's world
Sałatka z porem i kukurydzą 296

Przepis na sałatkę pochodzi z bloga Ani Wszytsko smaczne, ja dodałam jeszcze paprykę, żeby było bardziej kolorowo 🙂 Idealna na śniadanie 🙂 Składniki: 1 średniej por 1 puszka kukurydzy 1/2 … Czytaj dalej Sałatka z porem i kukurydzą

czarrna od kuchni
Bułki z jajkiem 198

Smaczna przekąska na każdą okazję: śniadanie, kolacja, na piknik, w podróż. Potrzebujemy tylko ciasto drożdżowe jak na chleb z 1 kg mąki, 50 g drożdży,  2 szkl. ciepłej wody, łyżki cukru, łyżki soli, ugotowanego ziemniaka..  kliknij tutaj Ciasto po wyrośnięciu zagniatamy, przesypujemy mąką i dzielimy na części. Potem wałkujemy na placki 0,5 cm grubości i nakładamy

chleba naszego
Pudding chia z marakują i morelą 158

nasion szałwii hiszpańskiej po wymieszaniu z płynem pęcznieją i tworzą pudding o konsystencji stałej, niemal żelują płyn. Śwetnie smakują na słodko z owocami. Dla mnie idealnym pomysłem są na śniadanie.  Składniki: 400 gram jogurtu greckiego  100 gram jogurtu naturalnego  6 łyżek nasion chia  3 łyżki syropu klonowego  3 marakuje  3 morele  winogrona

Mango Papaja
Koreański zwijany omlet. 177

napisałem, niby jest prosty, ale jednak wymaga pewnej delikatności i staranności. Takie podejście na pewno się opłaci, bo w efekcie, z czegoś bardzo nieskomplikowanego w założeniu, otrzymamy całkiem eleganckie śniadanie. Albo kolację - jak kto woli. Smacznego! :) Składniki: 5 jajek 1 łyżka mleka 3 łyżki drobno posiekanej marchewki 2 łyżki drobno posiekanej cebuli 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku 2 szczypty

zadanie-gotowanie
Szakszuka z cukinią i papryką 195

Szakszuka to doskonały pomysł na zdrowe i pożywne śniadanie - w dodatku jest to danie, w którym naprawdę możemy szaleć z dodatkami (podstawowy przepis znajdziecie  tutaj KLIK! KLIK! ) Dzisiaj wersja z cukinią i papryką - koniecznie do wypróbowania :) SKŁADNIKI (dla 1 osoby - 297 kcal) 2-3 jajka - u mnie 3 bo maleńkie były :)  1/3 cebuli 1 ząbek czosnku

Moje Kuchenne Rewelacje
Zdrowy deser z ziarnami, idealny na upał 266

Upały moi Drodzy nie odpuszczają. Chęć na ochłodzenie również nie przemija. Jeść trzeba. Proponuję śniadanie, albo jak kto woli przekąskę, deser na zimno. Ochłodzi i naładuje pozytywnie. Po takim posiłku poczujemy się niezwykle lekko i świeżo. Jest zimny, pyszny i pełen...chrupiącego ziarna! Do jego przygotowania użyłam ekologicznego ekspandowanego ziarna. Wszystkie zboża Soligrano  powstają podczas procesu ekspandowania

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania