śniadania - 47913 przepisów (strona:834/3195)

Dyniowa owsianka pieczona 124

Uwielbiam pieczone owsianki za to, że smakują jak pyszne ciasto, które bezkarnie można zjeśc na śniadanie :) Zdrowe, ciepłe, pachnące, same zalety. Dziś mam dla Was obłędną wersję z dynią i masłem orzechowym. Za sprawą dodatku słodzonego mleczka, przyjemnie słodką. Kto się skusi? :) 100 g płatków owsianych bezglutenowych 100 g mleczka kokosowego 100 g mleczka skondensowanego słodzonego 100 g puree

Mienta blog
Sałatka z awokado i tuńczyka 215

Bardzo łatwa, do tego pyszna i zdrowa sałatka na kolację, śniadanie czy lunch do pracy.  Polecam :) 1 dojrzałe awokado 1 pomidor puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 czerwonej cebulki 2 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz Tuńczyka odsączyć z zalewy. Pomidora i awokado pokroić w kostkę, cebulkę posiekać. Białka zetrzeć na drobnej tarce. W pucharkach układać warstwami: pomidor

Smakołyki Asi
Naleśniki gryczane 221

przedmiotów i idealnie kontrastują z zielenią kodeksów z gałęzi cywilnych. Są niezastąpione by poczuć się burżujsko w bibliotece gdy czytasz o spółkach prawa handlowego,marząc o własnym biznesie, wypasionych śniadaniach,intratnych kontraktach, karierze dyplomaty z ferrero rafaello rocher non stop i truskawkach zapijanych szampanem już w południe... Zdecydowanie potrafią przesunąć w czasie godzinę M [zaplanowany czas jeszcze wczoraj

U Fiolki
Śniadaniowe mohito - krem jaglany z bananem, jabłkiem i awokado. (wpis sentymentalny) 210

Rozpustne,ale zdrowe śniadanie gotowe!  W sam raz na jutrzejszy ciężki poniedziałkowy poranek... Składniki: 80gram kaszy jaglanej 2banany 1awokado 1jabłko 150gram jogurtu naturalnego śliwki syrop cynamon Wykonanie: 1. Ugotuj kaszę jaglaną na wodzie lub mleku a) do rozgrzanego garnka wsyp kaszę b) przez 2-3 minuty praż ją c) zalej wodą lub mlekiem d) gotuj pod przykryciem

U Fiolki
Orkiszowo-pszenne placuszki z jagodami i czekoladą. 161

Najważniejsze to dobrze zacząć poranek od smacznego śniadania. A później może być już tylko lepiej. Na dobre rozpoczęcie tygodnia zapraszam więc na placuszki. Są dobre zarówno na ciepło z rozpływającą się w ustach czekoladą z pieczołowicie przygotowanym jogurtem z cynamonem, kardamonem i wanilią,ale również na zimno jedzone w pracy lub pociągu, a maczane w zakupionym w pośpiechu jogurcie

U Fiolki
Owsianka nocna o smaku truskawkowym :) 214

lepszego jak gotowe śniadanie o poranku. Do tego bardzo smaczne, zdrowe, pożywne. Taka właśnie jest ta owsianka. Kremowa, delikatna, słodziutka, o subtelnym truskawkowym smaku . Smakuje przepysznie! Wcześniej nocne owsianki występowały u mnie najczęściej w wersji kakaowej, a od teraz ta będzie moim ulubieńcem ❤ Składniki (1 porcja): 50 g płatków owsianych  1 łyżeczka nasion chia 1 łyżeczka proszku maca

Zdrowie na języku :P
PASTA KANAPKOWA Z WĘDZONEJ MAKRELI I TWAROGU 272

koperku. Z odrobiną musztardy i soku z cytryny dla zaostrzenia smaku. Doprawiona solą, pieprzem oraz słodką, czerwoną papryką w proszku. Najlepiej smakuje na tostowanym pieczywie. Polecam na codzienne śniadanie. SKŁADNIKI / 4 porcje 1 wędzona makrela 100 g twarogu  1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżeczka musztardy 1 szalotka  1 łyżka odsączonych z zalewy kaparów 1 łyżka posiekanego koperku

cool and minty
Pudding chia ze śliwką 203

Szybkie śniadanie, które przygotujemy poprzedniego wieczoru - do tego sezonowy owoc - śliwka! Składniki: 200 g jogurtu naturalnego, 2 duże śliwki węgierki, 1/2 łyżeczki kakao, szczypta cynamonu, łyżeczka miodu, 2 łyżki nasion chia Przygotowanie: Jedną śliwkę blendujemy wraz z jogurtem, miodem, cynamonem, kakao, nasionami chia. Odstawiamy na noc do lodówki. Drugą śliwkę kroimy w mniejszą kostkę, układamy na wierzchu. #MyVictorinox

Lena Gotuje
Muhammara - pasta z pieczonej papryki i orzechów 173

SKŁADNIKI:                        3 czerwone papryki 3 ząbki czosnku 70 g orzechów włoskich 25 g

Atlas Smaków
Focaccia na zakwasie z oliwkami 185

Jest pyszna, focaccia na zakwasie którą przedstawiam to idealne śniadanie w stylu włoskim. Zapach podczas pieczenia w całym domu, nie można powstrzymać ślinianek. A po upieczeniu jeszcze ciepłą zajadałam maczając w oliwie, pyszna, polecam. Włosi zajadają maczając w oliwie i to jest najlepszy sposób aby poczuć jej głęboki smak. Focaccia na zakwasie z oliwkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
3 fikuśne kanapki z figą 159

lekko pikantną bazylią, a wszystko na pajdzie ulubionego pieczywa. Zajadając, z każdym kęsem doznajemy eksplozji smaków, które idealnie się łącza i dopełniają. Takie fikuśne kromki są świetnym pomysłem na śniadanie, bądź jesienny lunch w ogrodzie. Koniecznie zróbcie! Kanapka I Składniki: ulubione pieczywo świeże figi ser camembert orzechy włoskie płynny miód Przygotowanie: 1) Na pieczywie ułożyć pokrojony w plastry

Fitsweet.me
Kokosowy a la pudding ryżowy 229

Dziś zapraszam Was na pyszny i szybki w przygotowaniu kokosowy a la pudding ryżowy . Idealny na syte śniadanie lub deser. Osobiście bardzo często sięgam po taką kokosowo-ryżową miseczkę, w szczególności w takie chłodne dni jak dziś. Doskonale syci i dodaje energii na resztę dnia. I co najważniejsze… nie można skończyć na jednej łyżeczce. Pysznie i szybko. Czasem

Słodkie okruszki
Bułki gryczane na zakwasie 189

Bułki gryczane idealne na śniadanie czy do pracy albo szkoły. Robi się szybko tylko trzeba czekać na efekt. Sami jednak ustalcie sobie godziny dojrzewania ciasta a potem pieczcie pyszne bułki. Długie dojrzewanie w lodówce sprawia że bułki mają głęboki smak i dłużej zachowują świeżość, są pyszne. Mają one chrupiącą skórkę i mięciutkie wnętrze, polecam. Bułki gryczane na zakwasie. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
Szybkie Gofry - chrupiące i pyszne 358

matko ile mnie tu już nie było... już miałam sobie darować kolejne publikacje, ale jeszcze trochę tu pobędę... Idealne śniadanie to gofry z bitą śmietaną i owocami. Tak tak wiem, że jest to mega kaloryczna propozycja śniadaniowa, ale od święta możemy sobie na nią pozwolić:-) Z przedstawionego przeze mnie przepisu wychodzą pyszne i chrupiące gofry. Poniżej zamieściłam chyba najszybszą

IMPRESJA SMAKU
Czekoladowa jaglanka z prażonymi jabłkami 164

Lato niestety nie trwa wiecznie, a wraz z nadejściem jesiennych, chłodnych poranków przyszła potrzeba przyrządzania bardziej sycących śniadań. Owsianka ustąpiła miejsca rozgrzewającej jaglance. Dziś mam dla Was wersję czekoladowo-kokosową, podaną z prażonymi jabłkami z dodatkiem brzoskwini i pomarańczy. Miód, cynamon i orzechy cudownie dopełniają całości. Polecam! 3-4 porcje: 120 g kaszy jaglanej (waga przed gotowaniem

Mienta blog