śniadania - 47913 przepisów (strona:820/3195)

Piernikowo-śliwkowy budyń jaglany 207

swego niewątpliwego uroku Święta Bożego Narodzenia nie są przyjazne dziecięcym brzuszkom. Ciężkostrawne potrawy królują na wigilijnych stołach, a pośród tych dań dzieci jakoś mogą znaleźć nic dla siebie. Świąteczne śniadania również są kontynuacją tradycji w postaci sałatek majonezowych, śledzików pod pierzynkami oraz mięsiw wszelakich. Nie chcę walczyć z tradycją, wręcz odwrotnie: chcę przekazywać dzieciom […] Artykuł Piernikowo-śliwkowy budyń

Wiszniówka
Klasyczne pancake’sy z syropem klonowym 325

Panecake’sy to klasyczne danie śniadaniowe kuchni amerykańskiej. Placuszki te są najczęściej podawane z syropem klonowym. Jednak doskonale również będą smakować z owocami i cukrem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kanapka z tuńczykiem,sałatą, ogórkiem i czerwoną cebulą 227

lubiłaby zjeść dobrej, wypełnionej wieloma dodatkami kanapki. Ale jedzone codziennie nudzą się (nic dziwnego!). Sama mam czasem ochotę zakrzyknąć: "Śmierć kanapkom!"i stworzyć śniadaniową opozycję antykanapkową smażąc na śniadanie naleśniki, placuszki, robiąc gofry czy gotując owsianki. Jednak gdy dopada mnie choroba lub niedoczas kanapki wracają do łask ;) Kanapka zainspirowana tą kupioną w małym osiedlowym warzywniaku, która zachwyciła mnie dobrym

U Fiolki
Korzenne naleśniki choinki z twarogiem i powidłami śliwkowymi 202

orzenne naleśniki choinki z twarogiem i powidłami śliwkowymi to idelany pomysł na świąteczne śniadanie w sam raz dla dzieciaków. Bezglutenowe ciasto naleśnikowe z mąki ryżowej z dodatkiem przyprawy do piernika od razu wprowadza w bożonarodzeniowy nastrój. Do tego smakowite nadzienie z twarogu z powidłami śliwkowymi i prosta dekoracja z bitej śmietany i owoców. Co sądzicie o takiej formie podania

Food Square
Pasta z tuńczykiem, rukolą i suszonymi pomidorami 200

Miał być post z bigosem, ale przerzucę go na jutro. Przypomniało mi się przy okazji, że czeka zaległy przepis z pastą na śniadanie, więc proszę bardzo - łapcie. Szkoda, że dopiero w wieku 35 lat wpadłam na pomysł dodania rukoli do tego typu pasty. Cudo. Składniki: puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 5 suszonych pomidorów z zalewy mała garść

Kardamonovy
ŚNIADANIOWA ZIARNIANKA 176

Nasze zimowe śniadania nie są zawsze rozgrzewające. Te funkcję spełnia obiadowa zupa. Nasz pierwszy posiłek składa się w dużej części z owoców,  bo uważam, że jeść je najlepiej rano. Trawią się szybko, a zjedzone po innych posiłkach mogą ulegać fermentacji w jelitach. Za tym idą problemy metaboliczne, narastanie grzybów i innych patogenów w układzie pokarmowym. Sezon na cytrusy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Omlet ze szpinakiem i pomidorkami 223

Pyszne i zdrowe śniadanie. Taki omlet  przygotujemy w kilka minut. Dodatkowo możemy dodać pokrojone plasterki sera feta. 5 kulek mrożonego szpinaku 1 ząbek czosnku 3 jajka 5 pomidorków koktajlowych Sól Pieprz Olej do smażenia Na patelni przesmażamy szpinak z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Jajka roztrzepujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Przelewamy delikatnie na szpinak i smażymy na wolnym ogniu

VioletoweKucharzenie
Chlebek bananowy z masłem orzechowym 164

Śniadanie, podwieczorek, kolacja, deser czy przekąska… ten chlebek bananowy idealnie sprawdzi się o każdej porze dnia. Delikatnie słodki, mocno bananowy, bardzo sycący i pożywny. Błyskawiczny i banalnie prosty do przygotowania. To amerykański klasyk, który uda się dosłownie każdemu i podbije serce od pierwszego kęsa. Idealny w duecie z masłem orzechowym. Koniecznie zróbcie! RADA: Jeżeli zwykłą mąkę zastąpicie pełnoziarnistą

Fitsweet.me
3 fikuśne kanapki z figą 188

lekko pikantną bazylią, a wszystko na pajdzie ulubionego pieczywa. Zajadając, z każdym kęsem doznajemy eksplozji smaków, które idealnie się łącza i dopełniają. Takie fikuśne kromki są świetnym pomysłem na śniadanie, bądź jesienny lunch w ogrodzie. Koniecznie zróbcie! Kanapka I Składniki: ulubione pieczywo świeże figi ser camembert orzechy włoskie płynny miód Przygotowanie: 1) Na pieczywie ułożyć pokrojony w plastry

Fitsweet.me
Budyniowe naleśniki 239

czego zacząć uroczyste śniadanie ?  Oczywiście od pysznych budyniowych naleśników, pachnących śmietanką z kremowym serkiem , dowolnymi ulubionymi owocami, kropką nad „i” jest dżem truskawkowy-klasyka uwielbiana przez wszystkich, szczególnie tych najmłodszych, ale nie tylko, te naleśniki są całkiem inne niż te zwyczajne, za sprawą budyniu możemy je zrobić mega cieniutkie-ładnie się zawijają i nie rozrywają, choć ciasto jest

Wanilia i Kardamon
Fit babeczki – idealne przekąski na ciepło 510

Też szukacie czasami alternatywy dla tradycyjnych kanapek na imprezę lub rodzinne śniadanie? Ten pomysł powinien Wam się spodobać. Tym bardziej że jest szybki i prosty w wykonaniu. W przepisie wykorzystałam kurki w śmietanie (mogą być mrożone) ale dodatki można dobrać według upodobań – może to być pokrojona szynka, żółty ser, pieczarki czy kawałki kabanosa,. Moja wersja to wydanie dietetyczne

Mama z miasta
Egzotyczne placuszki drożdżowe z patelni 197

Pyszyste, słodkie, owocowe placuszki na drożdżach, smażone na patelni - na rodzinne weekendowe śniadanie. Składniki: 10 g świeżych drożdzy 3/4 szklanki mąki + łyżka, 1/4 szklanki cukru, szczypta soli, łyżka masła, 1/2 szklanki mleka, jajko, banan, 4 łyżki wiórków kokosowych, skórka z połowy pomarańczy lub kilka kropel aromatu pomarańczowego ok 7-8 łyżek oleju do smażenia Przygotowanie: 1/4 szklanki mleka

Lena Gotuje
Rogaliki z serem 229

przepis, który przeniesie każdego do smaków dzieciństwa. Ciasto drożdżowe pozwala przywołać magiczne wspomnienia. Drożdżówki z tego przepisu są miękkie i długo zachowują świeżość. Rogaliki najlepiej smakują podane na drugie śniadanie wraz ze szklanką zimnego mleka lub kakao. Ja przygotowuję je najczęściej w weekend, a w poniedziałek jeszcze przemycam je do pracy. Są niesamowicie aromatyczne i pachnące, a dodatek skórki

Poezja smaku
Omlet z awokado 288

Weekendowe śniadanie, na zdrowy początek dnia Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Kajmakowy sernik kremowy 184

momentu, aż powstanie polewa. Gorącą rozsmarować na wierzchu sernika. Opcjonalnie przykleić beziki dookoła i zetrzeć jednego bezika po wierzchu. Włożyć do lodówki na noc. Na drugi dzień podałam na śniadanie z cappuccino na śmietance 36%, z kardamonem i cynamonem. Palce lizać! Delizioso!  Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania