Kupiłam niedawno fantastyczny niepasteryzowany sok z kiszonych buraczków z Doliny Baryczy. Jego kolor tak mnie urzekł, że koniecznie musiałam go użyć jako składnik koktajlu z quinoą
Quinoa Raz!Witam Was po dość długiej przerwie! Z racji moich licznych wyjazdów w ostatnim czasie, miałam dość mało wolnego czasu i zaniedbałam Was. Lecz moim postanowieniem noworocznym
Be Fit Be StrongSkładniki opakowanie śledzi cebula lub por lampka pół wytrawnego białego wina odrobina masła lub oleju kokosowego kilka listków szpinaku sól, pieprz 50 g borowików Przygotowanie Grzyby
Gaździnka warzyKto z nas nie lubi pasty jajecznej? Ja uwielbiam. Moja wersja takiej pasty, szybka prosta i smaczna :) Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 135 g serka
Moje-pitraszeniePostanowiłam trochę poeksperymentować i do pankejów dodać napój "Sprite", dzięki temu gazowanemu napojowi wyszły niezwykle puszyste. SKŁADNIKI ½ szkl. mleka. ½ szkl. napoju SPRITE, 1 jajko, ¾ szkl
słodki bratekNie na darmo mówi się, że je się oczami. I to prawda jest! No, bo popatrzcie na te kolorowe kanapki. Nie macie ochoty ich zjeść 😊 Kanapka
Kulinarne przemysleniaTe babeczki wymyśliłam po to, by przekonać moją córkę do kaszy jaglanej. Naprawdę się postarałam, uwierzcie mi 🙂 Córka po powrocie ze szkoły siadła przy tym talerzyku
Wiszniówka1 awokado sałata lodowa 200g papryka 50g pomidor 100g dodatki: siemię lniane sezam kurkuma sos: 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 2 łyżeczki syropu z agawy 1
Pij soki wyciskaneDziś bezmięsnie - za to z kaszą, białym serem, świeżym szczypiorkiem. Wyglądem przypominają mielone, może ktoś da się oszukać? :) W takich wegetariańskich kotlecikach ważne jest to
Zasmakuj KuchniSkładniki: 5 jaj 1 wędzona makrela zielona część pora (około 15 cm) 3 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz kolorowy Sposób wykonania: Pora czyścimy, kroimy w
Qchnia po prostuPieczenie chleba na zakwasie to prawdziwa lekcja cierpliwości, czekamy, czekamy i czekamy, ale później już tylko delektujemy się chrupiącą skórką, lekko kwaśnym miękiszem i zniewalającym zapachem
Słodki KompromisPolenta ma konsystencję kleistej, żółtej papki, formowanej z mąki lub kaszki kukurydzianej. Kiedyś do jej sporządzenia używano mąki kasztanowej. Polenta występuje w trzech głównych odmianach – żółtej
Słodki KompromisCzereśnie tego lata są naprawdę fantastyczne, kusza mnie ilekroć wybieram się na zakupy. Mając w domu wielkiego fana tych owoców zjadanych na surowo, ciężko mi uprzedzić
Słodki KompromisSkoro sezon na pomidory w pełni nie mogło na blogu zabraknąć mojego ukochanego dania - shakshuka. Danie rodem z Tunezji, ale zyskało również ogromną popularność w Jerozolimie
Słodki Kompromis