Hummus

Hummus

Hummus

Przepis na : śniadanie

Pasta z ciecierzycy i tahini. Dla mnie koniecznie musi być z dodatkiem kminu rzymskiego. Jest dość łatwa do wykonania, ale czasochłonna. Ciecierzyca wymaga długiego namaczania (najlepiej zostawić w wodzie na całą noc), a następne gotowania (kilka godzin). W wersji uproszczonej, można użyć gotowej pasty tahini (zamiast miksowania sezamu i oliwy) oraz ciecierzycy z puszki. ok. 150 g ciecierzycy + woda łyżeczka soli 2 ząbki czosnku 6 łyżek ziaren sezamu 4 łyżki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka kminu rz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bullio

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję