Naleśniki zasmażane z serem, bananem oraz mielonymi migdałami. Chrupiące na zewnątrz mięciutkie w środku. Przepis na naleśniki zazwyczaj każdy ma swój ulubiony, jeśli jeszcze takiego nie
Lena GotujeGalareta Zimne nóżki to tradycyjna polska przystawka imprezowa. Mam wrażenie, że teraz może już mniej popularna, jednak kilkanaście lat temu to obowiązkowe danie na przyjęciach czy
Dorota SmakujeSałatka z kwiatami forsycji Znacie jadalne kwity? Używacie ich w swojej kuchni? Osobiście uwielbiam jadalne kwiaty, może nie ze względu na ich walory smakowe, bo to
Dorota SmakujeProsta do przygotowania, smaczna, zdrowa, wiosenna pasta kanapkowa awokado z jajkiem. Przygotujecie ją w kilka chwil. Będzie pysznym nadzienie kanapek, naleśników, wrapów. Jajka można ugotować na
Dorota SmakujeTeraz na wiosnę fajnie rano zjeść coś pysznego i pożywnego a jednocześnie oczyszczającego nasz organizm po zimie. Polecam wszelakie owsianki bo mają dużo błonnika i wymiotą
Moje Małe CzarowanieJak wiadomo dobrego chleba w moim domu nigdy dość. Kombinuje, eksperymentuję a potem mieszam, odważam, wyrabiam by na końcu zjeść pyszny chleb. Teraz tym przepisem dzielę
Moje Małe CzarowaniePrzygotować dania bez glutenu, bez cukru i bez laktozy łącznie to naprawdę niełatwa sprawa. Na szczęście udało mi się. Fioletowe pancakes wprowadzą nieco koloru i smaku
WiszniówkaMięso mieszane doprawione na pikantnie , chrupiące warzywa i słodko-kwaśny sos z chili który zaostrza smak. Wszystko to włożone w bułkę z sezamem tworzy kompozycję w
Wanilia i KardamonOd czasu do czasu nachodzi mnie ochota na coś dobrego, słodkiego i jeszcze żeby było zdrowo - tak powstała moja ostatnia sałatka ze słodkich ziemniaków, cieciorki, granatu
Ana Mari's worldOd czasu do czasu nachodzi mnie ochota na coś dobrego, słodkiego i jeszcze żeby było zdrowo - tak powstała moja ostatnia sałatka ze słodkich ziemniaków, cieciorki, granatu
Ana Mari's worldPaprykarz to tradycyjna potrwa kuchni węgierskiej składająca się z mięsa ryb, papryki i ryżu. W moim wydaniu z wędzoną makrelą, marchewką i ryżem. Zdrowe mięso rybie
Szalona Kuchnia EwelinyChałka to smaczne drożdżowe pieczywo zaplecione w warkocz. Najpopularniejsza jest pleciona z trzech wałeczków ciasta i ten splot zna każdy. Splotów jest dużo więcej, bo chałki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jajka faszerowane – przygotowujecie na codzienne śniadani czy to danie zarezerowane jest tylko na imprezy i święta? Jajka faszerowane awokado to smaczna i zdrowa przystawka, sycąca
Dorota SmakujeSałatka z bogatą w białko, bezglutenową komosą ryżową, słodkim burakiem pieczonym, soczystą, aromatyczną gruszką i słonymi oliwkami. Kontrast smaków, pyszne połączenie. Sałatka jest zdrowa, sycąca na
Dorota SmakujeFaszerowane jajka bardzo często goszczą na naszym stole, a ja chętnie poszukuję nowych pomysłów na farsze. Tym razem połączyłam ostrą rukolę, delikatną pietruszkę, chrupiące orzechy i
babka w formie