Jak sobota to tylko .... placuszki placuszki :) no tak, nie ma co, ale to jest to co tygryski lubią najbardziej. Co prawda zdjęcia te robione w zeszłym
Gotowanie z pasjąJak sobota to tylko .... placuszki placuszki :) no tak, nie ma co, ale to jest to co tygryski lubią najbardziej. Co prawda zdjęcia te robione w zeszłym
Gotowanie z pasjąPasta kanapkowa z jajkiem i tuńczykiem to szybka, smaczna, zdrowa przekąska. Pomysł powstał gdy podczas przygotowywania paschy zostały mi ugotowane … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry CornerŚwięta tuż, tuż, po statystykach bloga widzę, że intensywnie poszukujecie sałatek i jajek. Tak więc mam dla Was dziś pierwszą propozycję sałatkową z
Życie zaczyna się w kuchniBardzo smaczna, sycąca, prosta w przygotowaniu sałatka zaspokoi głód niejednego łakomczucha :). Przepis na dużą michę :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Opakowanie drobnego makaronu ( u mnie malutkie muszelki
Studencka MichaBabka drożdżowa z kruszonką – to dla mnie smak dzieciństwa. Moja babcia zawsze piekła babki drożdżowe z kruszonka na Wielkanoc, ale również na niedzielę, do kawy
Dorota Smakujez wiosennym twarożkiem Ciasto: 1/2 szklanki wody 70 g masła szklanka mąki 4 jajka Twarożek: 500 g chudego sera twarogowego 200 g naturalnego jogurtu 1 łyżeczka
KucharzycaPolędwica długodojrzewająca to surowa, suszona wędlina, przygotowana na wzór włoskiej szynki Prosciutto czy hiszpańskiej szynki Serrano. Rożnica w wykonaniu jest taka, że ta nasza domowa wędlina
Kuchnia MagdaLenyPlacki z cukinii i kukurydzy można przygotować w krótkim czasie. Są pyszne, chrupiące. Podałam jej z bułgarskim sosem ajvar z papryki i pomidorów. Takie danie
Moja smaczna kuchniaDzisiaj przygotowałam makaron z sosem truskawkowym . Pomimo, że do sezonu truskawkowego w Polsce pozostało sporo czasu, kupuję importowane truskawki i muszę przyznać, że trafiam na słodkie
Moja smaczna kuchniaJajka marmurkowe – efektowne jajka, które nie tylko dobrze smakują, ale również pięknie ozdobią świąteczny stół. Do ich zabarwienia koniecznie należy wybrać naturalny, jadalny barwnik –
Dorota SmakujeŚwietna imprezowa przystawka lub przekąska z niezwykle aromatycznym, delikatnym łososiem, jajkiem, pachnącym, świeżym, delikatnie ostrym szczypiorkiem i wyrazistym chrzanem. Łososiowe babeczki będą również hitem wielkanocnego stołu
Szalona Kuchnia EwelinyW moim domu wytrawne placuszki z kaszy manny to nie nowość, ponieważ oprócz prostoty w przygotowaniu są naprawdę smaczne. Tym razem chciałam Wam zaprezentować wersję
Di gotujeBułeczki w stylu śródziemnomorskim - pomidorowe z dodatkiem ziół toskańskich. Są to bułki drożdżowe, wykonane z mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem koncentratu pomidorowego, dzięki któremu zyskały swój oryginalny
Kuchnia MagdaLenyDzień dobry :-) Takie pyszne i puszyste placuszki dziś na blogu. Bardzo delikatne i smaczne z nuta cytryny. Lekkie za sprawą większej ilości białek. Moje i tak
kruche babeczki