smażony ser - 3789 przepisów (strona:16/253)

KOTLETY PIZZOWE Z SALAMI, SEREM I KUKURYDZĄ 179

papryka , oregano – do smaku * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Składniki na ciasto dokładnie miksujemy. Dodajemy pokrojone salami , odsączoną z zalewy kukurydzę i starty na grubych oczkach ser. Całość doprawiamy do smaku. Smażymy średniej wielkości kotleciki na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy gorące! Smacznego

Ostra na Słodko
Omlet śniadaniowy 330

córki . Polecam i zapraszam po przepis : Składniki na 4-5 osób : 7-8 jaj 4 frankfurterki lub parówki 1 cebula 8 pomidorków koktailowych ok 100 gr startego sera sól, pieprz spray do smażenia lub oliwa (1-2 łyżki ) Wykonanie: Parówki kroimy w talarki, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy poszatkowaną cebule- smażymy do momentu zeszklenia. Parówki i cebule dajemy(...)talerz. W misce bełtamy jajka, dodając sól, pieprz. Dodajemy pomidorki koktailowe , przecięte na pól, do tego cebula i parówki. Mieszamy. Dodajemy ser. Rozgrzewamy spray lub olej na patelni , przelewamy zawartość miski na patelnię. Smażymy na średnim gazie z obu stron. Gdy widzimy że jajka się zcięły , delikatnie kroimy drewnianym nożem na ćwiartki i odwracamy na drugą stronę. Na drugiej stronie

Smaki Edyty
Kotlety z pietruszkowym pesto 168

mięsa, 1 kromka chleba pszennego, 1 jajko, 1/2 dużej cebuli lub 1 średnia, 1/2 pęczku koperku, 1/2 pęczku pietruszki, sól, pieprz, majeranek, ok. 10 dag. sera żółtego,  płatki owsiane do obtoczenia, oliwa do smażenia. Chleb moczymy w mleku. Do blendera wkładamy koperek, pietruszkę, pokrojoną w dużą kostkę(...)cebulę i miksujemy na gładko. Do mięsa dodajemy odciśnięty chleb, jajko i zielone pesto :) oraz przyprawy. Wilgotnymi dłońmi formujemy kotleciki, a do środka wkładamy kawałek żółtego sera. Obtaczamy w płatkach owsianych i smażymy na oliwie

Delicious Titbits
Kotlety de volaille faszerowane serem i suszonymi pomidorami 143

smażenia unosi się piękny kuszący zapach. Zatem zaczynamy! Składniki: (na 4 duże de volaille) 1 podwójna pierś z kurczaka 4 suszone pomidory 4 plastry żółtego sera marynata + przyprawy , którymi jeszcze dodatkowo możecie przed smażeniem posypać mięso: sól, pieprz, majeranek, ostra papryka, vegeta natur, świeżo mielona kolendra 2 mniejsze ząbki czosnku, sok z połowy cytryny 1 – 2 jajka bułka tarta(...)czasie wyjmij piersi i lekko roztłucz na większe płaskie kotlety. Na każdym kotlecie ułóż zwinięty na pół plaster sera i 1 suszony pomidor, w razie potrzeby dopraw, zwiń i pospinaj wykałaczkami. Obtaczaj w roztrzepanym jajku i bułce. Smaż na rumiano z każdej strony. Podawaj z ziemniakami pod każdą postacią, ryżem lub kaszą oraz surówkami. Udekoruj kiełkami, koprem lub pietruszką. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Pyszne domowe hamburgery. 153

boczkach. :) Nie znaczy to, że od razu muszę jechać do Mc Donaldsa, oto moja propozycja domowych przepysznych hamburgerów. Składniki: bułki do hamburgera; sałata karbowana; pomidor; boczek w plastrach; ser żółty;  ketchup  kotlety: mięso mielone wieprzowe łyżeczka świeżego tymianku drobno posiekanego 1 mała cebula 1 jajko mała bułka 1/2 szklanki mleka sos tatarski: 4 ogórki konserwowe; kilka pieczarek marynowanych(...)patelnię z odrobiną oleju i smażymy. Na drugiej patelni smażymy plastry boczku. W międzyczasie podgrzewamy w piekarniku bułkę przekrojoną na pół, po czym układamy: kotlet, plaster sera żółtego, 2 plastry smażonego boczku, ketchup, cebulę pokrojoną w krążki. Wsadzamy na chwilę do piekarnika, aby serek lekko się rozpuścił. Po wyjęciu dokładamy: plaster pomidora, sos tatarski, liść sałaty karbowanej. Mmmmm..... Smacznego

Brzuszki Łakomczuszki
Pieczarkowe kule nadziewane śląską 247

height: 1em;" /> Składniki : 8 średnich , twardych , białych pieczarek 1 kiełbaska śląska 1 mały 120 g kawałek sera z niebieską pleśnią- trójkącik ( lub inny ) 1 cebula biała 1 ząbek czosnku 2 jajka 1 szklanka bułki tartej do obtoczenia sól ,pieprz do smaku olej do smażenia Pieczarki oczyszczamy , wyłamujemy ogonki – kapelusze odkładamy , a ogonki siekamy drobniutko . Cebulkę obieramy i ścieramy

Ogrodnik w podróży
Prosiaczek w koronie #1 162

mięsa natarłam przyprawami, a następnie panierowałam w jajku i bułce tartej. Smażyłam na oliwie. W międzyczasie przygotowałam sobie warzywny dodatek, który ma urozmaicić nasze "nudne" mięsiwo ;) Może on być dowolny- pieczarki, kurki, papryka, ogórek kiszony... czego dusza zapragnie.  6-8 pieczarek 1 cebula 4-6 plastrów żółtego sera przyprawy do smaku Pieczarki umyłam, obrałam i pokroiłam w plastry; cebulę(...)piórka. Cebulę zeszkliłam na dobrze rozgrzanej patelni, następnie wrzuciłam pieczarki i dusiłam do odparowania wody. Przyprawiłam.  Na usmażoną karkówkę nałożyłam porcję warzyw, przykryłam plastrami żółtego sera. Zmniejszyłam nieco ogień i pod przykryciem smażyłam jeszcze 5-10min. do rozpuszczenia sera.  Oczywiście nie jest to jedyna wersja tak przyrządzonej karkówki. Ja już wspomniałam farsz może stanowić, co tylko

bastalena
Prosty omlet 142

jest lekko ścięte kładziemy na wierzch omletu ser (polecam skrawki z sera, nie robi to różnicy w smaku a znacznie obniża koszty) i przykrywamy. Zmniejszamy ogień i smażymy do momentu aż ser się rozpuści a cały omlet lekko "napuchnie". Podajemy z pieczywem. Podane składniki wystarczają na bardzo solidną porcję. Koszt

Tanie przepisy studenckie
Pierogi - moja miłość 164

ustach ciasto wypróbowałam kilkanaście przepisów. Podaję Wam dwa, moim zdaniem, najlepsze przepisy.  Farsz to indywidualna sprawa, dla mnie najlepszy to z dużą ilością smażonej cebulki i na równi wyczuwalny smak ziemniaków i sera. Ah i pamiętajcie dzień, w którym pierogi są na obiad to będzie dobry dzień! Smacznego(...)Farsz: ziemniaki (ok. 2,5kg) ser biały (3 kostki) cebula 2 szt. przyprawy ( pieprz ziołowy, sól, ewentualnie przyprawa do ziemniaków) Ziemniaki jeszcze ciepłe przepuszczam przez praskę, dodaję ser, cebulkę kroję drobno i smażę na złoty kolor, dodaję do farszu i dobrze przyprawiam solą i pieprzem (jeśli oczekujesz mocniejszego smaku farszu dopraw przyprawą do ziemniaków).  Cóż to się rozpisywać

NA MOIM TALERZU
Kotlety z papryką 4000

Przepisy czytelników", nr 8/2012, s. 16-17] Składniki: 1 filet z kurczaka 1 czerwona papryka i pół żółtej papryki 3 jajka 3 łyżki mąki 250 g sera żółtego vegeta sól, pieprz olej do smażenia  Wykonanie: 1. Filet umyć i pokroić w kostkę. Przełożyć do miski. 2. Papryki umyć i pokroić w drobną kostkę. Dodać do kurczaka. 3. Ser żółty(...)zetrzeć na tarce o dużych oczkach.  4. Do kurczaka i papryki dodać mąkę i jajka. Przyprawić do smaku. Wymieszać. 5. Na koniec dodać ser i ponownie wymieszać. 6. Na rozgrzanym oleju smażyć na rumiano porcje masy drobiowo-paprykowej z obu stron. Rada: podawać z ziemniakami, ryżem lub dipem

Pasja Smaku
Naleśniki po grecku 378

ząbki czosnku 1 łyżka masła 2-3 łyżki oliwy przyprawy: sól, pieprz biały, oregano, bazylia Na beszamel 1 łyżka masła 2 łyżki mąki 2 szklanki mleka 1 kostka sera żółtego przyprawy: sól, pieprz biały, gałka muszkatałowa WYKONANIE Naleśniki: Jajka wbić do miski, dodać szczyptę soli i chwilkę miksować. Do masy jajecznej dodawać na przemian mleko i mąkę miksując wszystko(...)łyżkę masła, dodać odmrożony szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli, pieprz biały i smażyć do czasu, kiedy odparuje nadmiar wody ze szpinaku. Na koniec dodać pokruszony ser feta, pokrojone oliwki. Krótko smażyć, dodać pierś z kurczaka i wymieszać całość. Beszamel: Masło rozpuścić na wolnym ogniu, dodać mąkę i dobrze wymieszać. Na koniec mieszając wlać mleko, przyprawić szczyptą gałki muszkatołowej

Passions hobbies life
Dorsz z surówką a'la Coleslaw 235

dorsza. Dorsza możemy np   zapiekać lub upiec w folii . Ja dzisiaj smażę. :) Zaczynamy: Składniki: ok 700 gr dorsza 2 jajka sól, pieprz, papryka olej do smażenia troche startego miękiego sera natka pietruszki mąka Wykonanie: Dorsza płuczemy I osuszamy ręcznikami papierowymi. Rozbijamy jajko, dodajemy sól, paprykę, pieprz. Zamaczamy dorsza w jajku- by się przegryzł(...)miski nasypujemy mąki, dodajemy stary ser I natkę pietruszki. Mieszamy. Wyciągamy dorsza z jajka I obtaczamy w mące. Kładziemy rybę na rozgrzany olej I smażymy zdwóch stron na srednim gazie.  Do obiadu przygotowałam surówkę a' la colesław . Składniki: Kapusta pekinska 1-2 marchewki szczypiorek 2-3 łyżki majonezu lub joguru naturalnego sól, pieprz, cukier Wykonanie tutaj Obiad podałam

Smaki Edyty
Zapiekane kajzerki 165

przyprawy * olej rzepakowy Przygotowanie : Kajzerki przecinamy na pół. Ser mieszamy z jajkiem i przyprawami na jednolitą masę. Nie może być za rzadka. Nakładamy na bułki i dociskamy. Smażymy od strony z serem. Nie długo żeby się nie przypaliły. Podajemy z ketchupem

Magiczne Życie Marty
Serniczki ze słodką śmietaną i brzoskwinaimi. 187

jakbym cofnęła się w czasie. Gorąco polecam. Składniki: 500 g sera białego szkl mąki pszennej 2 jajka 2 łyżki cukru małe opakowanie cukru waniliowego olej do smażenia ulubione owoce śmietana  Wykonanie: Ser zmielić lub przecisnąć przez praskę, połączyć z mąką, cukrem, cukrem waniliowym i jajkami. Dobrze oprószyć ręce mąką i formować nasze serniczki. Ciasto jest bardzo klejące. Smażymy

Malinowe Pocałunki
Tarta ze szparagami, szpinakiem, serem pleśniowym i olejem rzepakowym 180

przygotowałam tartę ze szparagami. Żeby jednak szparagi nie były samotne to dodałam im do towarzystwa szpinak i czerwoną cebulę. Wymyśliłam sobie też, że podkręcę trochę smak dodatkiem sera pleśniowego. Oczywiście do smażenia użyłam oleju rzepakowego, który jest naturalnym źródłem kwasów omega–3 i dlatego używam go namiętnie, od kiedy dowiedziałam się o jego zdrowotnych właściwościach. Tarta ze szparagami wyszła pyszna(...)około 20 szparagów 150 g świeżego szpinaku 4-5 łyżek oleju rzepakowego 4 ząbki czosnku 1 czerwona cebula 300 ml śmietany 30-36% 2 jajka około 50-100 g sera pleśniowego sól, pieprz 1. Mąkę przesiewamy, dodajemy masło, szczyptę soli i siekamy aż utworzą się okruchy. Dodajemy żółtka i wyrabiamy ciasto do połączenia składników, dodając w razie konieczności odrobinę wody

UgotujmyTo.pl